Dolar 32,3674
Euro 34,9625
Altın 2.325,24
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Şırnak online alışverişin en çok arttığı il oldu 

Şırnak online alışverişin en çok arttığı il oldu 
02 Şubat 2018 11:33
A+
A-

 

Türkiye’nin lider e-ticaret platformu GittiGidiyor, 2017 yılının dikkat çeken online alışveriş verilerini paylaştı. Platformun verilerine göre, en çok alışveriş yapılan gün pazartesi, mevsim ise sonbahar. Son 1 yılda GittiGidiyor’dan alışveriş sıklığını en çok artıran il ise yüzde 90 oranla Şırnak. 

Ayda yaklaşık 70 milyon ziyaret alan ve 20 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan Türkiye’nin lider e-ticaret platformu GittiGidiyor, 2017 yılının “en”lerini açıkladı. Platformun paylaştığı verilere göre, kullanıcılar 2017 yılı boyunca en çok pazartesi günleri alışveriş yaptı. En çok alışveriş yapılan mevsim ise sonbahar oldu. En çok alışveriş yapan illerde İstanbul, Ankara, İzmir sıralamasını Bursa, Antalya, Kocaeli, Konya, Adana, Mersin ve Denizli izledi. GittiGidiyor’da önceki yıla kıyasla alışveriş sıklığı en çok artan il ise yüzde 90 ile Şırnak oldu. Şırnak’ı yüzde 45 ile Gaziantep ve yüzde 42 ile Denizli takip etti.

“Sürprizli” stres çarkı!
GittiGidiyor, 2017 yılında en çok aranan kelimeleri de açıkladı. Stres çarkı son 4 yıldır en çok aranan kelimeler olan Nike Air Max ve iPhone’u solladı. Bu yıl GittiGidiyor’un arama butonuna tam 1,6 milyon kez “stres çarkı” yazıldı. Stres çarkından sonra kullanıcılar en çok Nike Air Max, cep telefonu, iPhone 6, erkek kol saati, TV ünitesi, iPhone 7 ve avize kelimelerini aradı.

2017’de GittiGidiyor’un en çok büyüyen ilk üç kategorisi ise yapı-market, cep telefonu&aksesuar ve evcil hayvan ürünleri kategorileri oldu.

Ebeveynler toplu alışveriş yaptı
GittiGidiyor’un verileri, e-ticaretin avantajlarından faydalanan ebeveynlerin çocukları için yaptıkları alışverişlerde hangi ürünleri daha fazla miktarda aldığını da ortaya koydu. 2017’de GittiGidiyor’dan yapılan alışverişlerde ebeveynler tek alışverişte ortalama üçer adet bebek maması, önlük ve tulum satın aldı. Yapı-market ve kırtasiye kategorileri de ürünlerin sepete bol bol atıldığı kategoriler oldu. Kullanıcılar tek alışverişte beşer adet ampul, pil, kapı kilidi alırken defter, defter kabı ve kalem ucunda bu sayı yedişer adede çıktı.

2017’de 2 bin ton mama sayesinde kedilerin karnı doydu
GittiGidiyor’un en fazla büyüyen kategorileri arasında yer alan evcil hayvan ürünleri kategorisinde en çok mamalar rağbet gördü. 2017’de GittiGidiyor’dan toplam ağırlığı yaklaşık 2 bin tona denk gelen miktarda kedi maması satın alındı, sevimli dostların karınları doydu. Aynı dönemde yaklaşık 146 milyon bardağı dolduracak kadar çay ve yeşermek için toprakla buluşacak 30 bin fidanın satışı gerçekleşti. 2017 yılı boyunca GittiGidiyor’dan alınan 63 milyon bebek bezi miniklerin konforu için kullanıldı.

“2018’de Türkiye sınırlarını aşacağız”
2017’yi yüzde 56 büyüme oranıyla kapattıklarını vurgulayan GittiGidiyor Genel Müdürü ve eBay MENA Bölge Direktörü Öget Kantarcı, “Aylık ziyaretçi sayımız 70 milyona, kullanıcı sayımız ise 20 milyona ulaştı. Platformumuzda 100 bin satıcı bulunuyor ve saniyede 1 ürün satışı gerçekleştiriliyor. Sayfa görüntüleme sayımız 4 milyara çıktı. 2017’de mobil uygulama indirilme sayımız 6 milyonu aştı ve mobil büyüme oranımız yüzde 100’ü buldu. Tüm bu veriler yüzümüzü güldürüyor” dedi.

Bu yıl iki önemli projeyi hayata geçireceklerini ifade eden Kantarcı, sözlerine şöyle devam etti: “2018’de e-ihracata odaklanacağız. 2016 yılında Almanya’dan başlamıştık ancak o dönemdeki çözüm ortağımız Paypal’in Türkiye’den çekilmesi sonucunda biz de operasyonu durdurmak zorunda kalmıştık. 2017’nin son döneminde başka bir ödeme sistemi firmasıyla bu konuda çalışmalara başladık. Projeyi geliştirme aşamasındayız ve en geç 2018’in ikinci yarısında başlamayı umuyoruz. E-ihracat için odaklanacağımız öncelikli pazar yine Almanya olacak, kaldığımız yerden devam edeceğiz. Ardından, e-ticaret kanalıyla Türk ürünlerini İngiltere ve ABD gibi gelişmiş pazarlar başta olmak üzere tüm dünyayla buluşturacağız. İkinci projemiz ise APAC olarak adlandırılan Asya Pasifik ülkelerine yönelik olacak. Yerel çapta çeşitli işbirlikleri geliştirerek bu zengin ürün seçeneğinden kullanıcılarımızın yararlanmasını sağlayacağız. Giyimden elektroniğe, spor teknoloji ürünlerinden aksesuarlara kadar geniş bir yelpazede seçenekler sunacağız. 15 milyondan fazla ürün çeşidiyle GittiGidiyor zaten çok zengin bir platform. Bu çeşitliliği daha da artıracağız.”

*Artış ifade eden bütün veriler 2016 yılına kıyasladır.

REKLAM ALANI