Dolar 32,5961
Euro 34,7231
Altın 2.497,98
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Şirketlerin ve Çalışanların Hedefi: “Sürdürülebilir Kalkınma”

Şirketlerin ve Çalışanların Hedefi:  “Sürdürülebilir Kalkınma”
10 Aralık 2017 14:40 | Son Güncellenme: 10 Aralık 2017 14:41
A+
A-

 

Türkiye’nin en prestijli şirketlerine ve kamu kuruluşlarına yaşam kalitesi hizmetleri sunan Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi, dünya çapında 80 ülkede hizmet veren Sodexo’nun yaptığı “2017 Workplace Trends Report”un sonuçlarını açıklamaya devam ediyor. Raporda yer alan “Sürdürülebilir Kalkınma” bölümüne göre, Birleşmiş Milletler’in bu konudaki hedeflerine ulaşılmasında şirketlerin ve çalışanların da sorumlulukları bulunuyor. Sürdürülebilir kalkınma hedefleri arasında “Yoksulluğa Son, Açlığa Son, Nitelikli Eğitim, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Sürdürülebilir Şehir ve Yaşam Alanları, Barış ve Adalet” gibi başlıklar yer alıyor.

Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi, iş dünyasını bekleyen gelecek trendlerini paylaşmak amacıyla Workplace Trends Report’un (İşyeri Trendleri Raporu) “Sürdürülebilir Kalkınma” ile ilgili başlığını açıkladı. Birleşmiş Milletler’in belirlediği 2030 sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yönelik şirketlerin ve çalışanların nasıl konumlandığının belirtildiği raporda, farklı kaynaklardan dikkat çekici veriler derlendi. Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi CEO’su Ahmet Zeytinoğlu, “Çalışanlar artık dünyayı ilgilendiren sorunları yakından takip edip bu sorunların çözümünde bir pay sahibi olmayı istiyor. Ayrıca sürdürülebilir bir kalkınma yaratılması konusunda, çalıştıkları işyerlerini de bu yönde faaliyetlerde bulunmaları için teşvik ediyorlar” dedi. 2016’da yapılan bir araştırmaya göre çalışanların yüzde 75’inin sosyal sorumluluk faaliyetlerine harcanması şartıyla maaşlarından ufak bir kesinti yapılmasına olumlu baktıklarını belirten Zeytinoğlu, “Çağımız iletişim çağı. Çevremizde olup biten olaylar, yaşanan bölgesel ve global sorunlardan anında haberdar olabiliyoruz. Bunlardan haberdar olurken de çözüme katkı sağlamak istiyoruz. Özellikle 2025’te işgücünün yüzde 75’ini oluşturacak Y jenerasyonunun sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yönelik faaliyetler yürüten firmaları tercih edeceklerini öngörüyoruz” diye konuştu.

Kurumsal sosyal sorumluluğa 15 milyar dolar

Toplumsal sorunların bertaraf edilmesinde çalışanların da rol almayı istediklerinin belirtildiği raporda, özellikle yeni nesil çalışanların işyerlerinden sürdürülebilir projeler üretmesini bekledikleri vurgulanıyor. Çalışanların beklentisiyle özellikle markalar sosyal sorumluluk projelerine teşvik ediliyor. Son yıllarda Fortune Global 500’de yer alan firmaların bir yılda kurumsal sosyal sorumluluk projelerine 15 milyar dolar ayırması, bu beklentinin karşılık bulduğunu gösteriyor.

Sürdürülebilir çalışma alanları çalışanları mutlu ediyor

Raporda görüşlerini paylaşan “WELL Building” standardının öncülüğünü yapan Delos firmasının Genel Sekreter Yardımcısı ve Sürdürülebilirlik Direktörü Rose Cooper, çalışanların, sağlık ve refahı arttırıcı projeler geliştiren şirketlere kendilerini daha bağlı hissettiklerini söylüyor. Cooper’a göre; “İnşa edilmiş ortam sadece sağlığı ve refahı korumak ve desteklemekle kalmamalı, aynı zamanda yenilenebilir enerji, temiz hava ve içilebilir su konusunda da çözümler sunmalı. Sürdürülebilir bir çalışma alanına yatırım yapmak, çalışanların kendilerini daha mutlu ve değerli hissetmelerini sağlıyor ve büyük bir amaca bağlı çalışılan bir ortam yaratıyo

REKLAM ALANI