Dolar 32,3669
Euro 34,9566
Altın 2.325,55
BİST 9.153,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Sermayesini 960 milyon TL artırarak

Sermayesini 960 milyon TL artırarak
02 Nisan 2013 10:25
A+
A-

ufukuyan2

 Kuveyt Türk,ana iştiraki KFH’nin finansal desteği ile Türk bankacılık sektörüne 960 milyonTL’lik ilave sermaye koyuyor. Kuveyt Türk, alınan Genel Kurul kararına göresermayesini 3 ay içinde 600 milyon TL, sonraki 15 ay içinde de 360 milyon TLolmak üzere toplamda 960 milyon TL artırarak 2 milyar 60 milyon TL’yeçıkaracak.

 KatılımBankaları Birliği Başkanı ve Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, “Anahissedarımızın desteğiyle yapacağımız sermaye artırımıyla katılım bankacılığıTürkiye’de önemli bir eşiği atlamış olacak. Toplam 960 milyon TL’lik sermayeartırımı, bankacılık sektörünün ilk 10’unda yer alma vizyonumuzla örtüşüyor.Artık bu hedefimize daha rahat ulaşacağız. Güçlenen sermaye yapımızlaTürkiye’ye önemli bir katma değer sağlayacağız” dedi.

 Katılımbankacılığının Türkiye’deki güçlü temsilcisi Kuveyt Türk, ana iştiraki KFH’nin (Kuwait Finance House) finansaldesteğiyle sadece Türk bankacılık sektörü için değil ülke ekonomisi için debüyük bir önem taşıyan sermayeartırımına gidiyor. Kuveyt Türk’ün sermaye artırımıyla ilgili olarak 2Nisan 2013, Salı günü İstanbul’da basın toplantısı düzenlendi. KatılımBankaları Birliği Başkanı ve Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda sermayeartırımının yanında bankanın finansal performansı ve önümüzdeki döneme aitplanlamalarının yanında sektördeki en son gelişmeler de ele alındı.

 720 milyon TL’si nakit olacak

KuveytTürk’ün 28 Mart 2013 tarihinde yapılan Genel Kurur kararına göre bankasermayesini kademeli bir şekilde toplam 960 milyon TL artıracak. Kuveyt Türk’ünsermayesi böylelikle 1 milyar 100 milyon TL’den 2 milyar 60 milyon TL’ye yükselecek. Artırılacak olan sermayenin birincikısım ödemesi ortaklar tarafından 3 ay içinde 600 milyon TL, ikinci kısımödemesi isi yine ortaklar tarafından 15 ay içinde 360 milyon TL şeklindeolacak. 960 milyon TL’lik ilave sermayenin 720 milyon TL’lik kısmı nakit, 240milyon TL’si ise iç kaynaklardan yapılacak. Nakit artışı da yine iki dilimşeklinde yapılacak. Birinci dilimde ilk olarak Mayıs 2013 sonuna kadar 360milyon TL ve ikinci dilimde de Mayıs 2014 sonuna kadar 360 milyon TL ortaklarcaödenecek. Kuveyt Türk, en son geçtiğimiz yıl 150 milyon TL’lik sermayeartırımına gitmişti. Yapılacak yeni sermaye artırımı, bankanın hissedar yapısıgöz önüne alındığında Körfez’den önemli bir sermaye girişi anlamına da geliyor.

 “Güçlü bir şekilde büyümeye devamedeceğiz”

KatılımBankaları Birliği Başkanı ve Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, toplantıdayaptığı konuşmada yapılacak sermaye artırımının katılım bankacılığınıTürkiye’de çok daha güçlü bir konuma getireceğine dikkat çekti. Uyan, “Anahissedarımızın desteğiyle yapacağımız sermaye artırımıyla katılım bankacılığıTürkiye’de önemli bir eşiği atlamış olacak. Toplam 960 milyon TL’lik sermayeartırımı, bankacılık sektörünün ilk 10’unda yer alma vizyonumuzla örtüşüyor.Artık bu hedefimize daha rahat ulaşacağız. Güçlenen sermaye yapımızlaTürkiye’ye önemli bir katma değer sağlayacağız. Bünyemize girecek olan yüksektutardaki yeni sermaye ile birlikte güçlü bir şekilde büyümeye devam edeceğiz.Yeni sermayemiz, hem ülkemize hem de bankamıza hayırlı olsun ” dedi.

 Katar ve Erbil şubesi hizmetegiriyor

Finansalperformanslarının Kuveyt Türk’ün Türkiye’deki katılım bankacılığı sektörünün enönemli temsilcisi olduğunu gösterdiğini ifade eden Ufuk Uyan, yeni şube veistihdam konusunda da istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ettiklerini ifadeetti. Yurtdışı faaliyetleri konusunda da önemli adımlar attıklarını belirtenUyan, “Hazırlıklarına çok önceden başladığımız yurtdışındaki Katar ve Erbilşubemizi bu yıl içinde hizmete sokacağız. Ayrıca Almanya’da tam bankacılıklisansı başvurumuzu yaptık. Kuveyt Türk, uluslararası finans piyasalarınınönemli temsilcilerinden olmaya devam edecek” diye konuştu.

 “Rekabet, kaliteyi getirir”

KatılımBankaları Birliği Başkanı sıfatıyla sektöre girmeye hazırlanan yeni şirketlerlede ilgili değerlendirme yapan Ufuk Uyan, “Türkiye ve dünyadaki katılımbankacılığına bakıldığında, sektörümüzün gerek ülkemizde gerekse dünyada ciddianlamda önem ve ilgi odağı haline geldiğini rahatlıkla ifade edebiliriz. Bununardında yatan sistemin temelindeki farklılıktır. Faizsiz bankacılığın özünde,bir dünya görüşü olarak ahlaki sorumluluk yatar. İnsanları aldatmamak, haksızkazanç sağlamamak ve nihai anlamda bir ulusun ürettiği toplam servetin o ulusunbireyleri arasında göreceli de olsa belli bir denge içinde dağılımını sağlamak faizsizbankacılığın temel hedefidir. Bu amaçla sektöre giren her yeni oyuncu darekabeti artıracağı için hizmet kalitesi yükselecektir. Nihai tüketici, bu yenigelişmelerden en çok faydalanacak kesimdir.” dedi. Uyan, bir başka katılımbankası ile birlikte çalışmayı hedefledikleri Bireysel Emeklilik Sektörü (BES)sürecinde de bir sorun olmadığını ve hazırlıklarını tamamlayıp gerekli onayıaldıktan sonra bireysel emeklilik sektörüne de farklı ürünleri ve üstün hizmetkalitesiyle yeni bir dinamizm getireceklerinin altını çizdi.

REKLAM ALANI