Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Santa Farma ihracat yaptığı ülke sayısını iki katına çıkaracak

Santa Farma ihracat yaptığı ülke sayısını iki katına çıkaracak
07 Temmuz 2017 10:32 | Son Güncellenme: 07 Temmuz 2017 10:33
A+
A-

2017 sonunda ihracatta %100’ün üzerinde artış bekleyen Santa Farma, ihracat yaptığı ülke sayısını da iki katına çıkaracak. 

Türkiye’nin en köklü ve güçlü yerli ilaç firmaları arasında yer alan Santa Farma, Türkiye’nin küresel bir ilaç Ar-Ge ve üretim merkezi olma hedefine yeni hamlelerle güçlendirdiği ihracat vizyonuyla destek veriyor.

Dermatoloji, sindirim sistemi ve metabolizma, gastroenteroloji ve enfeksiyon, hematolojinin de aralarında bulunduğu 11 ayrı terapötik kategoride ve bu kategorilerin altında 45 ayrı pazarda toplam 63 ürünle faaliyet gösteren Santa Farma, ihracatla büyüme vizyonu çerçevesinde son dönemlerde üretim, Ar-Ge ve erişim ağı yatırımlarını hayata geçirdi. Dilovası GEBKİM OSB’de 80 bin metrekare alana yayılmış üretim tesisinin açılışını yapan ve üretim tesisinin yanında bir Ar-Ge merkezi oluşturan Santa Farma, ihracata dayalı büyüme stratejisinin sonuçlarını almaya başladı.

İhracatta %300’ün üzerinde büyüme
Şirketin, 2017 yılının ilk çeyreğinde yaptığı ihracat bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 300’ün üzerinde bir oranla artış gösterdi. Halihazırda Azerbaycan, Vietnam, Kosova, Kazakistan, Gürcistan, Irak, Türkmenistan ve Yemen pazarlarına ihracat yapan Santa Farma’nın ihracatı adetsel bazda da bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 600’ün üzerinde bir oranda arttı.

Yıl sonunda %113 artış bekliyoruz
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Santa Farma Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Erol Kiresepi şunları söyledi: “İlaç sektörü, Türkiye’nin 2023 ekonomik hedefleri için stratejik öneme sahip. Bu alanda teknolojik dönüşümün tamamlanması ve ihracata dayalı büyüme, makro anlamda ülkemize çok önemli katkılar sağlayacak. Santa Farma olarak kendi içimizde bu dönüşümü başarıyla hayata geçirdik. Yeni fabrikamızda kullanılan tüm üretim ve laboratuvar ekipmanları, ilaç sektörünün en bilinen markalarına ait son teknoloji ile donatılmış ekipmanlar olmakla birlikte tüm cGMP ve cGLP gerekliliklerini karşılıyorlar. Tek vardiyada 150 milyon kutu ilaç üretebiliyoruz. Hamlelerimizin karşılığını almaya başladığımız bir dönemdeyiz. 2017 yıl sonu itibarıyla bir önceki yıla kıyasla ihracatımızda yüzde 113’lük bir artış öngörüyoruz.”

İhracat yapılan ülke sayısı iki katına çıkacak
2017 yılında ihracat yapılan ülke sayısını artıracaklarını belirten Kiresepi, “2017 itibarıyla ihracat yaptığımız ülke ve partner sayımızı 2016’ya göre iki katına çıkarıyoruz. İçinde bulunduğumuz dönemde Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan ve Vietnam’ın da aralarında bulunduğu 10’a yakın ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki dönemlerde bu ülkelere Pakistan, Filipinler, Batı, Doğu ve Orta Afrika, Ürdün, Arnavutluk, Kolombiya ve Rusya gibi ülke ve bölgeleri ekleyeceğiz” diye konuştu.

REKLAM ALANI