Dolar 32,6007
Euro 34,8119
Altın 2.491,55
BİST 9.463,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Şanlıurfa’ya 2 milyar 100 milyon TL yatırım

Şanlıurfa’ya 2 milyar 100 milyon TL yatırım
04 Haziran 2012 07:05
A+
A-

Bakan Eroğlu, ”Geçen yıl sonuna kadar Şanlıurfa’mıza, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tam 2 milyar 100 milyon Türk liralık yatırım yapmıştır” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Şanlıurfa’da, Valilik binası önünde gerçekleştirilen ”111 Tesisin Toplu Açılış Töreni”nde yaptığı konuşmada, bakanlık olarak en büyük yatırımlardan birini Şanlıurfa’da gerçekleştirdiklerini söyledi.

”Geçen yıl sonuna kadar Şanlıurfa’mıza, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tam 2 milyar 100 milyon Türk liralık yatırım yapmıştır” diyen Eroğlu, bu yıl da öngörülen yatırımları hayata geçireceklerini belirtti.

DSİ Genel Müdürü olarak görev yaptığı dönemde Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla kentteki içme suyu sorununu çözmek için bir çalışma yaptıklarını hatırlatan Eroğlu, şunları kaydetti:

”Sayın Başbakan’ım, ‘Şanlıurfa’da su yok’ demiştiniz. Ben buraya gelerek kısa zamanda içme suyu arıtma tesisini ve Şanlıurfa’daki iletim hatlarını tamamladım. 2004 yılında da Şanlıurfa’ya gürül gürül su verdik. Şu anda 2050 yılına kadar Şanlıurfa’mızın suyu hazır. Bunun dışında maalesef Şanlıurfa’daki dereler tam ıslah edilmemişti, biz bunları da ele aldık.

Şanlıurfa’daki bütün derelerin ıslahını gerçekleştirdik. Hatta köprüleri dahi talimat üzerine yaptık. Karakoyun Köprüsü çok berbat bir vaziyetteydi. Onu da ıslah ettik, hatta tarihi eser niteliği kazansın diye özel bir taşla yaptık. Hatta gelenler bu köprü hangi asırda kaldı diye merak edip soruyorlar.”

REKLAM ALANI