Dolar 32,4714
Euro 34,5590
Altın 2.474,93
BİST 9.529,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Sanayici erken seçim istiyor

Sanayici erken seçim istiyor
26 Mart 2014 13:46 | Son Güncellenme: 26 Mart 2014 13:47
A+
A-

İSO Başkanı Erdal BahçıvanİSO Başkanı Bahçıvan, uluslararası arenada kritik gelişmeler yaşanırken, 2015’i de seçim ortamında geçirmemek için genel seçimin 2014’e alınmasını önerdi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) aylık Meclis toplantısını bugün yapıyor. “Küresel Ölçekte Yaşanan Dış Politika ve Ekonomik Gelişmelerin Ekonomimiz ile Sanayimize Etkileri” konulu toplantıya Kültür Üniversitesi öğretim üyesi Profesör Doktor Hasan Köni konuk olarak katıldı. Meclis toplantısında konuşan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’dan ise ilginç bir teklif geldi. Uluslararası ekonomik ve siyasi gelişmeleri değerlendiren Bahçıvan, Türkiye’nin böylesi kritik bir dönemde bir buçuk yılı bulan bir seçim sürecine girdiğine işaret ederek, “İSO olarak, 2015’te yapılacak genel seçimin de 2014’e alınarak sürecin bu yıl tamamlanmasını önerdiklerini” söyledi.

Bahçıvan şöyle konuştu: “Uluslararası arenada son derece kritik gelişmeler yaşanırken ülkemizin iç istikrara ve kardeşçe yaşamaya en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçmekteyiz. İşte tam da böyle bir dönemde bu hafta sonu yapılacak yerel seçimlerle birlikte üç seçimi içeren, neredeyse bir buçuk yılı bulacak olan yoğun bir seçim takviminin içine girmiş bulunuyoruz.

Seçimlerden kaçamayız, bu demokrasinin bir gereğidir. Öte yandan seçimleri tarihinde yapmak gibi ilkesel bir mutabakat Türkiye’de son yıllarda oluşmuş olmakla birlikte takvimdeki değişikliğin artık önemli bir sorumluluk haline geldiğini düşünüyoruz.

İstanbul Sanayi Odası olarak; küresel ölçekte dış politika ve ekonomi alanında kritik gelişmeler, kutuplaşma ve belirsizlikler yaşanırken; 2015’te yapılacak olan genel seçimlerin 2014 yılına alınarak, Türkiye’nin seçim sürecinin 2014 yılında tamamlanmasının ülkemiz ekonomisi ile toplumsal refah ve barışımıza olumlu katkılar yapacağına inanıyoruz.”

Dünya iyimserliğini kaybediyor

Krizler ve savaşlar gibi uluslararası gelişmelerin yarattığı olumsuz havaya değinen Bahçıvan, “Dünyada bugün iyimserliğin iyice erozyona uğradığı, geleceğe dair endişe ve belirsizliklerin maalesef çok arttığı bir dönemden geçmekteyiz. Artan politik ve ekonomik belirsizlikler karşısında IMF Başkanı başta olmak üzere bazı çevrelerin, 1914 ve 1939 yıllarına atıfta bulunuluyor olması, kuşkusuz boşuna değildir ve endişe vericidir” dedi.

Geçmişteki Soğuk Savaş’ın ileri karakol ülkesi durumundaki Türkiye’nin Soğuk Savaş sona erdikten sonra ekonomi başta olmak üzere birçok alanda çok önemli başarılara imza attığını anlatan Bahçıvan, “İhracata dayalı büyüme ivme kazanırken geçmişin anlamsız yasakları ortadan kalktı. İletişim ve ulaşım teknolojisi başta olmak üzere Türkiye’nin altyapısı o günlerden bugüne hepimizi sevindirecek şekilde büyük bir gelişim sergiledi. Bu olumlu gelişmeler Soğuk Savaş’ın sona ermesi sonucu gerçekleşti. Dünyanın her yerinde olduğu gibi burada da biz sanayiciler, 18’nci yüzyılda başlayan Sanayi Devrimi’nden bu yana barışın en büyük destekçileriyiz” diye konuştu.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI
ETİKETLER: