Dolar 32,5182
Euro 34,7882
Altın 2.421,52
BİST 9.708,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Samsung’ta yönetim değişikliği olabilir

Samsung’ta yönetim değişikliği olabilir
25 Kasım 2014 11:35 | Son Güncellenme: 25 Kasım 2014 11:36
A+
A-

samsungYeniden canlandırma girişiminin bir parçası olarak senaryolar ortaya atıldı.

Samsung bu sene beklentilerinin altında kaldı. Yayınlanan raporlara göre kâr düşüklüğü ve pazarda pay kaybı söz konusu. Wall Street Journal’ın Koreli şirkete yakın kişilere dayandırdığı haberine göre Samsung, azalan kâr, hisse senedi fiyatlarındaki zarar ve diğer nedenlerle yüzüne oluşan durumdan çıkmak için yönetim katında değişiklik yapabilir. Aslında bu karar yeniden canlandırma girişiminin bir parçası olarak gösteriliyor. Kâr konusunda tutarlılık sağlamak için ChatOn hizmetinin de devredışı bırakılması gelişmeleri de ortaya çıktı.

Şu anda mobil departmanın başında olan J.K. Shin, Samsung Mobile’ın hızlı yükselişini sağladı. Ancak son dönemde mobil kısımda işler pek beklendiği düzeyde değil.Varsayılan senaryoya göre J.K. Shin mobil bölümün başından alınabilir. Bunu WSJ’ın haberinin kaynağı olan insanlardan biri söylüyor. Eğer böyle bir durum yaşanırsa 58 yaşındaki Shin, co-CEO rolünü kaybedecek.

Senaryonun devamında ise Samsung’un ev aletleri ve televizyonları başında bulunan B.K. Yoon’nun (diğer bir co-CEO) mobil birimin de kontrolünü alabileceği belirtiliyor.

B.K. Yoon’un görev yetkilerinin genişletilmesi, Samsung yönetimini yeni bir düzene sokabilir, ayrıca özellikle sayısı artan Çinli telefon üreticilerine ve artan rekabete karşı Samsung’un çevik şekilde yanıt vermesine yardımcı olabilir. Yoon mobil teknolojiyi ev aletleri kısmında da kullanarak, akıllı ev cihazlarını daha ileri taşıyabilir. B.K. Yoon bu konuda savunuculardan biri olmuştu.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI