Dolar 32,5689
Euro 34,8568
Altın 2.429,22
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Sağlıklı yaşam için kurum kültürü şart

Sağlıklı yaşam için kurum kültürü şart
14 Temmuz 2017 10:10
A+
A-

Yüksek güven kültürü oluşturup mükemmel bir iş yeri yaratmak, çalışan potansiyelinin artmasını ve hata oranının azalmasını sağlıyor. Hata oranlarının minimuma inmesi insanların canlarını emanet ettikleri sağlık sektöründe kritik öneme sahip. Great Place to Work tarafından Amerika’da sağlık hizmeti veren şirketlere yönelik yapılan araştırmada, yüksek güven kültürüne sahip şirket çalışanlarının duygusal sağlık sorunlarının minimum seviyede olduğu belirtiliyor.

56 ülkede binlerce işletmenin ve milyonlarca çalışanın dahil edildiği çalışmalar sayesinde çalışanları ve şirket kültürünü derinlemesine analiz eden Great Place to Work Enstitüsü, sunduğu analiz, verdiği yüksek güven kültürü danışmanlığı hizmetleriyle nitelikli ve sürdürülebilir sistemler kurarak şirketlerin mükemmel bir kurum kültürü oluşturabilmelerine yardımcı oluyor. Çalışan odaklı yaklaşımlar ve yüksek güven kültürü, sürdürülebilir başarıyla birlikte şirketlerin hizmet kalitelerinde büyük oranda artış elde edilmesini sağlıyor.

Duygusal sağlık sorunları sona eriyor

Great Place to Work tarafından gerçekleştirilen analizlere göre, her sektörde olduğu gibi sağlık çalışanlarının da yüksek güven kültürüne sahip iş yerlerinde çalışmaları, başarıyı ve hizmet kalitesini artırıyor. Yüksek güven kültürüne sahip ve çalışan odaklı yaklaşımlar gösteren özel ve kamu sağlık şirketleri, çalışanlarının duygusal sağlığını önceden belirleyip önlem alabiliyor. Sağlık sektöründe faaliyet gösteren firmalar, duygusal sağlık sorunlarının önüne geçmenin yanında sağlık hizmetlerinin kalitesini ve çalışanlarının performanslarını artırabiliyor.

Ekonomik performansta, hizmet ve rekabette öne çıkıyorlar

Yüksek güven kültürüne yatırım yapan şirketlerin müşteri memnuniyeti ve sürdürülebilir başarılarını artırdıklarını belirten Great Place to Work Genel Müdürü Eyüp Toprak, “Yaptığımız araştırmalarda, güveni kurum kültürlerine dahil etmeyi başaran şirketlerin, ekonomik performans, hizmet kalitesi ve rekabet konularında öne çıktıklarını görüyoruz. Amerika ve Avrupa’daki şirketlerin, çalışan odaklı yaklaşımlarının en temel noktalarından birini sağlık konusu oluşturuyor. Amerika ve Avrupa’daki şirketler, duygusal açıdan güçlü çalışanların, şirketlerin verimliliklerini artırdığının bilincinde. Analizlerimizde, sağlık sektöründeki şirketlerin çeşitli uygulamalar ile çalışanlarının duygusal sağlık sorunlarını en aza indirdiklerini görüyoruz.” dedi.

Türkiye’nin bu fırsatı ıskalama lüksü yok

Gelişmiş ülkelerdeki refah seviyelerinin sadece ekonomik göstergelerle değil, sağlık alanına yapılan yatırım ve kullanılan uygulamaların gelişmişliği ile ölçüldüğüne dikkat çeken Toprak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de sağlık sektöründe kurum kültürü uygulamalarının geliştirilmesi için bazı çalışmalar yapılıyor fakat bu çalışmaların yeterli düzeyde olduğunu söyleyebilmek mümkün değil. Yeni teknolojilerin hızla benimsendiği Türkiye’de, gerek özel gerekse kamu kurumlarının kurum kültürü alanındaki çalışmalara hızlı uyum sağlamaları gerekiyor. Türkiye’de kurum kültürünü stratejik hedef olarak gören sağlık kurumları, verimliliklerini ve müşteri memnuniyetini dikkat çekici oranda artıracaklardır.”

REKLAM ALANI