Dolar 32,5861
Euro 34,7910
Altın 2.509,72
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Rüşvetin maliyeti 2 trilyon dolar

Rüşvetin maliyeti 2 trilyon dolar
12 Mayıs 2016 10:00
A+
A-

rusvet
IMF analistlerince hazırlanan “Yolsuzluk: Maliyetleri ve Çözüm Stratejileri” raporunda, rüşvetin küresel ekonomiye yıllık maliyetinin 1,5 ila 2 trilyon dolar arasında olduğu belirtildi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) yolsuzluğun maliyetlerine ilişkin raporunda, sadece rüşvetin küresel ekonomiye zararının 1,5 ila 2 trilyon dolar arasında olduğu belirtildi. IMF Başkanı Christine Lagarde da kaleme aldığı makalede yolsuzluğun çözülmesi asırlar alacak kültürel bir sorun olduğu görüşüne kesinlikle katılmadığını ifade etti.

IMF analistleri tarafından hazırlanan “Yolsuzluk: Maliyetleri ve Çözüm Stratejileri” başlıklı rapor yayınlandı.

Raporda, yolsuzlukla mücadelenin giderek büyüyen bir aciliyet olduğuna işaret edilirken, “Bu aciliyet, büyüme ve istihdam beklentilerinin birçok ülkedeki düşük seyrettiği ve bazı yüksek profilli yolsuzluk davalarının öfkeye yol açtığı bir ortamdan kaynaklanıyor.” değerlendirmesi yapıldı.

Raporda yolsuzluğun hem gelişmiş hem de gelişen ülkelere zarar verdiği vurgulanırken, bu sorunla mücadelenin küresel ölçeğe taşınması gerektiği ifade edildi. Yolsuzluğun maliyetlerinin ölçülmesinin zor olduğuna ancak sadece rüşvet için ödenen paranın bile sorunun büyüklüğünü göstereceği belirtilen raporda, şunlar kaydedildi:

“Yeni bir değerlendirme, rüşvetin küresel ekonomiye yıllık maliyetinin 1,5 ila 2 trilyon dolar arasında olduğunu ortaya koyuyor. Bu oran, Gayri Safi Küresel Hasıla’nın yüzde 2’sine tekabül ediyor. Bununla birlikte, rüşvet yolsuzluğun sadece bir türü olduğu için, yolsuzluğun genel ekonomik ve sosyal maliyetleri çok daha büyük olabilir. ”

“Çözülmesi asırlar alacak kültürel bir sorun değil”

IMF Başkanı Christine Lagarde, Birleşik Krallık Başbakanı David Cameron’ın 12 Mayıs’ta Londra’da düzenlenecek “Yolsuzlukla Mücadele Zirvesi” öncesinde yayımladığı kitap için makale kaleme aldı.

Lagarde, “Yolsuzlukla Açık Mücadele” başlıklı makalesinde, kamu görevlilerinin genelde yolsuzlukla mücadele konusunda konuşmaktan çekindiğine işaret ederek, şu görüşleri paylaştı:

“Bu nedenle, dünya liderlerinin bu problem hakkında son yıllarda samimi şekilde konuşmaya başlaması beni çok şaşırttı. Bu girişimler, sadece yolsuzluğun ekonomik maliyetlerini daha açık hale getirmekle kalmayıp, değişim için büyük bir talep olduğunu da gösterdi.”

Yakın zamanda yapılan bir anketin, yolsuzluğun, halk tarafından işsizlik ve fakirlikten bile daha fazla ve en çok tartışılan konu olduğunu gösterdiğini belirten Lagarde, “İşsizlik ve fakirliğin yolsuzluğun belirtileri olabileceği göz önüne alındığında, halkın bu soruna öncelik vermesi bence son derece haklı.” ifadelerini kullandı.

Lagarde, makalesinde yolsuzluğun direkt etkilerinin yanı sıra dolaylı etkilerinin çok büyük ve zararlı olabileceğinin altını çizerken, bunların dünyayı zorlayan yavaş büyüme ve gelir eşitsizliği sorunlarını katlayabileceği anlattı.

‘Yolsuzluk yıpratıcı etkilere sahip’

“Yolsuzluk, toplum üzerinde son derece yıpratıcı etkilere sahip. Devlete güveni azaltıyor ve vatandaşların ahlaki kriterlerinin altını oyuyor” yorumunu yapan Lagarde, yolsuzluğun çözülmesi asırlar alacak kültürel bir sorun olduğu görüşüne kesinlikle katılmadığını vurguladı.

IMF Başkanı Lagarde, makalesinde ayrıca doğru yöntemlerle yolsuzluk konusunda kısa zamanda büyük ilerleme kaydeden ülkeler olduğunu dile getirerek, son derece kompleks bir problem olmasına karşın yolsuzluğun doğru teşviklere ve hukukun üstünlüğüne dayanan, çok yönlü ve kapsamlı bir yaklaşımla çözülebileceğini savundu.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI