Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Rekabet kurumu çok sayıda sigorta şirketine karşı inceleme başlattı

Rekabet kurumu çok sayıda sigorta şirketine karşı inceleme başlattı
10 Nisan 2013 10:47
A+
A-

rakabet kurumu

Sigorta şirketlerinin, çeşitli gerekçelerle tek taraflı olarak başlattığı plastik sanayisi dahil bazı sektörlerde sigortayı durdurması veya olağanüstü yüksek prim talep etmeleriyle başlayan sorun gittikçe derinleşiyor. PAGDER, diğer paydaşlarla birlikte, sorunun çözümü için girişimlerini yoğunlaştırdı. Yapılan girişimler ve başlatılan çalışmalarla sonuçlar alınmaya başladı.

PAGDER tarafından tüm sektör mensuplarına iletilen önemli bilgi aktarımları ve çözüm talepleriyle ilgili olarak iletilen bilgiler doğrultusunda yapılan şikayet başvurusunu dikkate alan Rekabet Kurumu, çok sayıda sigorta şirketine yönelik inceleme başlattı.

Sigorta şirketlerinde, aralarında plastik sektörü şirketlerinin de bulunduğu bazı sektörlerde sigorta poliçelerini yenilememe ve yenilenecek poliçelerde de çok yüksek prim talep etmesiyle başlayan sorunun çözümü için PAGDER’in sürdürdüğü yoğun girişimler olumlu sonuç vermeye başladı.

Sigorta şirketleri, çeşitli gerekçelerle aralarında plastik sektörünün de bulunduğu işletmelere, yangın başta olmak üzere çeşitli dallarda sigorta yapmamaya ya da çok yüksek fiyatlarla talepte bulunmaya başladığı, plastik sektörüne de ciddi bir yük getiren soruna PAGDER üstlendiği sorumlulukların bilinci içinde el attı.

Sigorta şirketlerinin tek taraflı olarak başlattığı ve yıllardır süren müşteri ilişkisinin kesildiği sürecin ardından Plastik Sanayicileri Derneği PAGDER, çözüm için girişimleri başlattı.

Büyük bir kısmını yabancı şirketlerin oluşturduğu sigorta sektörü temsilcileri, “merkezi yönetimin kota uygulayarak plastik sektörüne yüzde 5 sınırı koyduğu”, “reasürans şirketlerinin bazı sektörlere güvenceyi durdurduğu”, “çok yüksek riskli sektörlerin teknik zararları sürekli kıldığı” yönündeki “gerekçelerle” poliçe yenilemeyi durdurduklarını açıklamışlardı. Bunun üzerine harekete geçen PAGDER, diğer paydaşlarla birlikte Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü, TBMM ve Rekabet Kurumu kanalıyla çeşitli çalışmaları başlatmışlardı.

Rekabet Kurumu devrede!

PAGDER’in sigorta sorununa ilişkin süreçte yaptığı şikayet başvurusu ile Rekabet Kurulu inceleme başlattı. Sigorta şirketlerinin neredeyse eşzamanlı olarak başlayan tutumlarının rekabet kurallarına aykırılık yönünden inceleme yapılması amacıyla çok sayıda STK’lar aracılığı ile aktardığı bilgi ve raporlamaların yanı sıra bilgi toplandığı da kamuoyuna yansıdı.

PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Semerci: “Girişimlerimiz devam edecek, sorun çözülmeden konunun peşini bırakmayacağız”

PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Semerci yaptığı değerlendirmede, PAGDER olarak sorunların yakın takipçisi ve çözümü yönündeki girişimlerin öncülerinden biri olduklarını belirterek, “Mesele, sadece basit bir sigorta meselesi değil. Sigorta yaptıramayan şirketlerin kredi kanalları tıkanmaktadır. Müşterilerinin bakış açılarında bozulmalara neden olmaktadır. Haksızlık etmek istemiyorum ama kimse tek taraflı, keyfi denebilecek bir yaklaşımla yıllardır birlikte çalıştığı insanları yüzüstü bırakamaz; rasyonel, gerçeklere dayalı bilgiler olmadan akıl almaz fiyatları dayatamaz. Bu süreci başarıyla yönetmemiz için sektör mensuplarımızla tek ve güçlü bir ses olmamız önem taşıyor” dedi.

PAGDER olarak sektörün zarar görmemesi için tüm paydaşlarla birlikte bütün güçleriyle çalıştıklarının altını çizen Hüseyin Semerci, sektörün yaşadığı benzer birçok soruna tek ve güçlü bir sesle cevap vermenin önemine dikkat çekti.

 

REKLAM ALANI