Dolar 32,5182
Euro 34,7941
Altın 2.430,88
BİST 9.733,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Ramazan gıda ve sağlıkta istihdamı hareketlendirdi  

Ramazan gıda ve sağlıkta istihdamı hareketlendirdi   
26 Temmuz 2014 11:49
A+
A-

okan tutuncu

Ramazan ayı öncesinde dönemsel ilan sayıları gıdada yüzde 15, sağlıkta yüzde 8 arttı

Secretcv.com, veritabanını inceleyerek istihdam piyasasının Ramazan’a nasıl hazırlandığını ortaya koydu. Verilere göre, Ramazan hareketliliği en çok gıda ve sağlık sektörlerine yansıdı. Dönemsel ilan sayıları gıdada yüzde 15, sağlıkta yüzde 8 arttı. Ramazan ayı ve bayramda çalışmak üzere gıda sektöründe 3000, sağlık sektöründe ise 1630 kişi arandı. Secretcv.com Genel Müdürü Okan Tütüncü, “Gıda sektöründe firmalar yeni ürün tanıtımı ve kampanyalarına Ramazan’da hız veriyor, bu da sektördeki dönemsel istihdamı artırıyor. Sağlık sektörü ise, Ramazan’ın sıcak aylara rastlaması nedeniyle ek personele ihtiyaç duyuyor” dedi.

 Ramazan ayının yarattığı iş hacmi istihdam piyasasında hareketliliğe neden oldu. Secretcv.com’un veritabanında yaptığı incelemelere göre bu hareketlilik en çok gıda ve sağlık sektörüne yansıdı. Secretcv.com Genel Müdürü Okan Tütüncü, “Ramazan dönemi gıda sektörü için her zaman hareketli geçiyor. Firmalar yeni ürün ve kampanyalarını tüketicilerle buluşturmak için tanıtım ve promosyonlarına hız veriyorlar. Bu doğrultuda sektördeki dönemsel iş ilanlarında da artış yaşanıyor. Sağlık sektöründe de özellikle Ramazan’ın sıcak aylara denk gelmesi nedeniyle ek personel ihtiyacı doğuyor. Su kaybı ve halsizlik gibi nedenlerle hastanelere ve sağlık kurumlarına başvuran kişi sayısı arttıkça sektörler de yeni çalışan arayışına giriyor” dedi.

İlan sayıları gıdada yüzde 15, sağlıkta yüzde 8 arttı

Ramazan öncesi dönemde, Haziran itibariyle gıda sektöründe verilen dönemsel ilanların sayısı önceki aya göre yüzde 15 arttı. Temmuz ayında da ilan sayılarında yine yüzde 15 oranında artış yaşandı. Sağlıkta ise daha önceki aylarda yüzde 3-4 seviyesinde seyreden dönemsel ilan artış oranları Haziran ve Temmuz’da yüzde 8 seviyesine yükseldi.

Secretcv.com’da Ramazan dönemine yönelik ilanlarda Gıda ve Sağlık sektörüne yönelik olanlar öne çıktı. Ramazan dönemi öncesinde gıda sektöründe verilen dönemsel ilanlar Secretcv.com’daki ilk 10 sektör içerisinde yüzde 12, sağlık sektörü ise yüzde 6’lık pay aldı. Ramazan ayı ve bayramı kapsayan dönem için Gıda sektöründe 3000, Sağlık sektöründe 1630 kişi arandı.

En çok ‘muhasebe elemanı’ ve ’hemşire’ pozisyonu için ilan verildi

Ramazan dönemi için gıdada en çok ‘muhasebe elemanı’ ve ’satış temsilcisi’ pozisyonu için ilan verildi. Şef/amir, kasiyer ve müşteri temsilcisi pozisyonları için verilen dönemsel ilanlarda da artış yaşandı. Sağlıkta ise en çok ‘hemşire’ ve ‘doktor’ pozisyonu için ilan verildi. İlanlarda en çok artış yaşanan sektörler ise satış temsilcisi, üretim sorumlusu ve teknisyen oldu.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,