Dolar 32,5615
Euro 34,9979
Altın 2.435,97
BİST 9.778,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

“Port Akdeniz” Antalya Limanı Rekora Doymuyor

“Port Akdeniz” Antalya Limanı Rekora Doymuyor
06 Şubat 2013 15:11
A+
A-

Antalya port

Global Yatırım Holding’in, yolcu ve ticaret alanında Türkiye’nin 3 önemli büyük limanına sahip tek Liman Operatörü Global Liman İşletmeleri bünyesindeki Port Akdeniz-Antalya Limanı yük trafiğini son 5 yılda 2, yolcu trafiğini ise 10 katına çıkarmayı başararak bir rekora imza attı. Ocak 2013’te bir önceki yıla göre yüzde 40 oranında daha fazla konteyner elleçleyen Port Akdeniz hızla büyümesine devam ediyor.

Yaptığı yatırımlar ile Antalya’nın geleceğine ilişkin 2023 hedeflerinin gerçekleşmesini amaçlayan Global Liman İşletmeleri’nden yapılan açıklamada: “2012 yılına kadar konteyner taşımacılığı yapan 3 önemli gemi armatörünün konteynerleri, Port Akdeniz’de elleçlenirken, bu sayı bugün 7 armatöre ulaşmıştır. ARKAS Kabotaj, ARKAS Line, CMA CGM, CSAV Norasia, MAERSK, MSC ve ZIM’i Antalya’ya uğrak yapan armatörlerimiz arasındadır. 2013 yılında bu sayının artmasını bekliyoruz, yeni armatörler ile sıcak görüşmelerimiz devam ediyor.

Port Akdeniz-Antalya Limanı olarak, Türkiye’deki hemen hemen tüm limanlardan farklı olarak tam anlamıyla bir “Limancılık” hizmeti vermekteyiz. Günümüz limanları, “parmak iskele” adı verilen tek rıhtım üzerinde, tek tip yükleri elleçlerken; Port Akdeniz,  yolcu, dökme, genel kargo, sıvı ve konteyner yüklerinin elleçlenmesinin yanı sıra, depolama hizmeti de dahil olmak üzere her alanda tam bir limancılık hizmeti sağlıyoruz” denildi.

Port Akdeniz-Antalya, Yolcu Terminali’ndeki artan hizmet kalitesi ve başarılarıyla, sektörde Dünya’nın en prestijli ödüllerinden biri kabul edilen “Seatrade Insider Cruise Awards”da “Dünya Segmentinde Yılın Limanı” finalistleri arasına giren tek Türk Limanıdır.

Aynı şekilde Mart 2011’de, “Dream World Cruise Destinations Magazine” tarafından 15 ayrı kategoride yüzlerce liman arasından yine “Dünya’nın En İyi Gelişme Gösteren Terminal Tesisleri” ödülüne layık görülen tek Türk Limanı olan Port Akdeniz, bu hızlı büyümesi ve elde ettiği başarıları ile geleceğin ihtiyaçlarına cevap verebilmek için yoğun bir şekilde yatırımlar yaparak personel istihdamını arttırmaya ve de Antalya’nın kalkınması adına sürdürdüğü faaliyetlerine devam etmektedir.

REKLAM ALANI