Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Piyasalara Yellen Dopingi

Piyasalara Yellen Dopingi
30 Mart 2016 16:20 | Son Güncellenme: 30 Mart 2016 16:21
A+
A-

www.anilbolukbas.com

FED Başkanı Yellen’ın dün yaptığı konuşmada, “Faiz artışı konusunda temkinli ve ölçülü bir şekilde gitmeliyiz ve bu konuda piyasaları ikna etmeliyiz” başlığını öne çıkarması önemliydi. Böylelikle piyasalar, beklemedikleri kadar güvercin bir yorumla karşılaşmış oldular. Global anlamda bunun ilk etkisi, doların tüm para birimlerine karşı değer kaybı oldu. Buna paralel bir biçimde Dolar/TL de refleksif olarak 2.85’in altına geçti ve 2.82’lere kadar uzandı.

Yalnız Yellen’ın konuşmasında iki tane önemli risk başlığını öne çıkartması göz ardı edilmemeli. Çin ve düşük emtia fiyatlarının etkisi konusunda global piyasalara uyarı notu veren Yellen’ın bu söylemi not edilmeli. Her ne kadar Yellen güvercin konuşmuş olsa da, önümüzdeki dönemde de global üst başlıklar sebebiyle daha dikkatli ve temkinli iyimserlik içinde olmak gerekiyor.

Dolar/TL’de bu hafta sonu gelecek olan ABD tarım dışı istihdam datası sonrası, 2.85-2.88 gibi önemli bir direnç eşiğinin üzerine tekrar geçilmedikçe, aşağı yönlü hareketlerin devamı mümkün olacaktır.Teknik olarak global piyasalarda pozitif hava devam ettikçe ve 2.80-81 gibi önemli bir destekle aşağı geçildikçe, 2.75’ler hedef olabilir.

REKLAM ALANI