Dolar 32,3640
Euro 35,0101
Altın 2.325,51
BİST 9.093,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Perakendeci sebze-meyve fiyatında bu yıl artış beklemiyor

Perakendeci sebze-meyve fiyatında bu yıl artış beklemiyor
04 Ekim 2019 10:32
A+
A-

Geçen yıl yaşanan gıda enflasyonu nedeniyle zor günler geçiren vatandaşa perakendecilerden sevindiren haber geldi. Sebze meyvede fiyat artışı beklenmiyor.

Gıda Perakendecileri Derneği’nin (GPD) Başkanı Galip Aykaç, “Enflasyondaki artış hızı her ay düşüyor. Bu yıl gıdada arz sıkıntısı olmayacak. Sebze meyve fiyatında daha iyi bir yıl olacak” dedi.

Enflasyonun yüksek olduğu dönemde marketlerin de tanzim satışa destek olduğunu aktaran Aykaç, “4 TL’ye alıp, 2 TL’ye sattık. Böylece fiyatların daha aşağıda kalmasını sağladık” açıklamasını yaptı. Bu arada GPD, bu yıl 6’ncısı düzenlenecek “Ortak Gelişim Kongresi”ne hazırlanıyor. 14 Ekim’de gerçekleştirilecek kongrenin teması “Gelecek, Çevik ve Dayanıklı Olanların” olarak belirlendi.

Kur ve arz sıkıntısı nedeniyle geçen yıl gıda ve sebze meyve ürünlerinde yaşanan fahiş fiyat artışlarına bu yıl rastlanmayacak. 150 milyar TL’lik ciroyla Türkiye gıda perakendesi sektörünün büyük bir bölümünü temsil eden Gıda Perakendecileri Derneği’nin (GPD) Başkanı Galip Aykaç, “Enflasyondaki artış hızı her ay düşüyor. Sektördeki yatırımlar sürüyor. Bu yıl gıdada arz sıkıntısı olmayacak. Fiyat anlamında da daha iyi bir yıl olacak” dedi.

Enflasyonun yüksek olduğu dönemde marketlerin de tanzim satışa destek olduğunu aktaran Aykaç, “4 TL’ye alıp, 2 TL’ye sattık. Böylece fiyatların daha aşağıda kalmasını sağladık” dedi. İthal et konusuna da değinen Aykaç, “Gönlümüzden et ithal etmek geçmiyor. Ancak eksiğimizin de bir plan dahilinde gidermek zorundayız. Bazı marketlerde devam eden ucuz et satışının ise sene sonuna kadar devam edecek” dedi. Aykaç, ilk 6 ayda ciroda enflasyonun üzerinde yüzde 7, mağaza sayısı anlamında yüzde1,1 istihdam artışı anlamında ise 6 oranında büyüdüklerini kaydetti.

Sektörü ilgilendiren konular için yapılacak çalışmalara gönüllü katkı sunmaya hazır olduklarını da ifade eden Aykaç; “Önümüzdeki dönemde sektörün en önemli konuları olan taklit ve tağşiş ürünlerle mücadele, esnek çalışma modelinin geliştirilmesi, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun’da yapılacak değişiklikler, kısaca hal kanunu olarak bilinen kanunda yapılacak değişiklikler yakından takip edeceğimiz konular arasındadır” dedi.

Migros Genel Müdürü Özgür Tort da bu sene kurun daha stabil, arz sıkıntısının daha az olduğunu belirterek, gıda fiyatlarında ciddi artık beklemediklerini söyledi.

REKLAM ALANI