Dolar 32,5286
Euro 34,9017
Altın 2.439,53
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Patent ve marka uzmanları Eminönü Meydanı’na çıkıyor

Patent ve marka uzmanları  Eminönü Meydanı’na çıkıyor
09 Nisan 2016 11:09
A+
A-

 

Emre Vural

Markalaşmak ve icat yapmak ülkemizin önemli sorunlarından biri. Geleceğimiz, bu konulardaki başarılarımızla yakından ilişkili. Destek Patent ekibi FAST1 (Focus Aktif Saha Toplantısı) adını verdikleri bir etkinlikle meydanlara çıkıyor. Amaç, insanlarımızı marka ve patent konusunda bilinçlendirmek. İlk etkinlik Eminönü’nde… Devamı gelecek.

Projeyi hayata geçiren Destek Patent A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Emre Vural, “Fikri ve sınai haklar alanında farkındalık oluşturmak, ülke ekonomisinin gelişimi için önemli bir basamak… Bu konu, bizim ısrarla altını çizdiğimiz konuların başında geliyor. Ülkemiz çok yakında fikri ve sınai mülkiyet alanında yasal bir düzenlemeye kavuşacak. Bugüne kadar kararnameyle yönetilen marka ve patent alanı, artık bir yasayla yönetilecek. Yasa, pek çok sorun barındıran markalaşma ve patent alanında tüm girişimcilerin önünü açacak. Bu vesileyle sokaklara çıkmak, hem yeni fırsatları halkımıza açıklamak hem de bilinmeyenleri aydınlatmak istiyoruz. FAST1 (Focus Aktif Saha Toplantısı) projesini hayata geçirme gerekçemiz budur. Bu projeyle marka-patent uzmanları, her ay bir bölgeyi ve o bölgedeki KOBİ’leri ziyaret edecek. Marka, patent ve tasarım konularına dair tüm bilinmeyenleri yanıtlayacak” dedi.

Vural’ın etkinlikle ilgili değerlendirmesi şöyle: “Destek Patent FAST1 projesine İstanbul Eminönü ile başladık. Marka-patent uzmanlarımız tarafından her ay farklı bölgelerde gerçekleşecek ziyaretler ile fikri ve sınai haklara ilişkin bilinci tüm yurtta oluşturmayı hedefliyoruz. 2011 yılından bu yana 95 binin altına düşmeyen marka başvurusu ile Avrupa’da zirvedeyiz. Fakat markalarımız, Avrupalı markalar kadar kalıcı olamıyor. Yeni markalar üretmek kadar, üretilen markaların korunması da önemli. Ancak güçlü markalar oluşturarak gelişmiş ülkeler arasına girebileceğimizi unutmamalıyız.”

REKLAM ALANI