Dolar 32,5967
Euro 34,8303
Altın 2.503,68
BİST 9.460,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Pasaportsuz uçağa atla git !

Pasaportsuz uçağa atla git !
11 Mart 2017 09:14 | Son Güncellenme: 11 Mart 2017 09:15
A+
A-
2015 yılında Rusya’dan Türkiye’ye 4 milyon turist geldiğini, söz konusu rakamın geçen yıl yüzde 80 gerilediğini, bu yıl ise 5 milyon rakamının aşılacağını umut ettiklerini dile getiren Ersoy, Rusların en rahat ettiği destinasyonun Türkiye olduğunu söyledi. Ersoy, Rusların 2017’deki tatillerini Türkiye’de geçirmek için erken rezervasyona öncelik verdiği belirtirken, havacılıkta ciroya bu yıl en fazla olumlu etki edecek pazarlardan birinin Rusya olacağını vurguladı.Ersoy, “Bu ülke 2 yıl üst üste yüzde 100 büyüme kaydetmiş. Dışişleri Bakanlığı, bu yıl bir adım daha atılacağının müjdesini verdi, pasaportsuz seyahat başlanacak. Bu durum, iki ülke arasında büyük bir trafiğin başlanacağı anlamına gelir. Yani Türkiye’den Ukrayna’ya, Ukrayna’dan da Türkiye’ye büyük bir trafik başlayacak. Artık Ukrayna’ya pasaportsuz uçağa atla git olacak.” diye konuştu.

ÜLKELER ARASI TİCARETTE DE MÜTEKABİLİYET VARDIR

Bu yılki en önemli hedeflerinin Rusya’dan gelen turist trafiğini artırmak olduğunu vurgulayan Murat Ersoy, şunları kaydetti:

“Biz bunu bu şekilde bırakıp Türkiye’den Rusya’ya hiçbir turizm hareketi yaratmazsak, buna da bir yerden sonra ‘dur’ derler. Çünkü her şeyde bir mütekabiliyet vardır. Ülkeler arası ticarette de mütekabiliyet vardır. Biz 2017’de Türkiye’den Rusya’ya pazarlama yapılması için gerekli adımları da atacağız. Özellikle yurt dışında tatil yapan segmentin yeterince Avrupa’yı gördüğünü düşünüyoruz. Bu yıl Rusya’yı görmelerine yönelik yönlendirmeler yapacağız.”

REKLAM ALANI