Dolar 32,5696
Euro 34,9113
Altın 2.423,36
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Palandöken, vergi barışı için yeniden yapılandırma şart

Palandöken, vergi barışı için yeniden yapılandırma şart
28 Nisan 2013 09:41
A+
A-

Bendevi  PALANDÖKEN

Yurt dışı varlıkların ülkemize girişi için konjonktürün çok uygun olduğunu söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Varlık barışı esnaf için umut oldu. Varlık barışı kadar vergi barışına da ihtiyaç var” dedi.

-“YAPILANDIRMADA YENİDEN BAŞA DÖNÜLDÜ”

2011 yılında yapılan 6111 sayılı Torba Kanunla Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırmasının yapıldığını ifade eden Palandöken, “Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırması yapılarak 22 milyar TL tahsil edildi. Esnafın tüm borçlarının yapılandırılması olumluydu ama esnafta bu borçların tamamını ödeyecek para olmadığından pek çok yapılandırma iptal olunca tekrar başa dönüldü” dedi.

-“1 MİLYONDAN FAZLA ESNAFIN YAPILANDIRMASI İPTAL OLDU”

Torba Kanuna eklenen bir madde ile sadece yapılandırılan borçların değil, sonradan doğacak vergi ve benzeri borçların da ödenmesinin zorunlu tutulmasının, bir milyondan fazla esnafın yapılandırmasının iptal olmasına neden olduğunu söyleyen TESK Genel Başkanı Palandöken, “Bu uygulama nedeniyle 1 milyondan fazla esnafın yapılandırması iptal oldu. Yapılandırmadan önce devletin 50 milyar lira vergi alacağı vardı, yapılandırmaların bozulması nedeniyle bu borç yüzde 50 daha da arttı. Varlık barışı gündeme gelince borcunu ödemek isteyen esnafımıza umut oldu. Yeni bir vergi barışı yapılması halinde 30 milyar TL tahsilat yapılabilir. Yapılması gereken daha uygun şartlarda sıfır faizli, uzun vadeli yeni bir vergi barışıdır.” dedi.

REKLAM ALANI