Dolar 32,3787
Euro 35,0516
Altın 2.326,54
BİST 9.076,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Özel sektör istihdamı beklentilerin üstünde

Özel sektör istihdamı beklentilerin üstünde
06 Kasım 2014 11:37
A+
A-

amerika bayrak dolarÖzel sektör istihdamı 213 binden 225 bine revize edildi. ABD’de, ADP özel sektör istihdamı ekim ayında beklentileri aşarak 230 bin kişi yükseldi.

ADP Araştırma Enstitüsü ve Moody’s Analytics iş birliğiyle hazırlanan rapora göre, özel sektör ekimde 230 bin kişiye iş imkanı sağladı. Önceki aya kıyasla 5 bin kişilik artışa işaret eden veriye ilişkin beklenti 220 bin olarak belirlenmişti.

Ekimde beklentileri aşan özel sektör istihdamı, bu sonuçla haziran ayının ardından yılın en yüksek ikinci seviyesini kaydetmiş oldu. Veri haziranda 281 bin yükselerek, Kasım 2012’den bu yana en iyi performansı göstermişti.

Bu arada, eylül ayına ilişkin özel sektör istihdamı ise 213 binden 225 bine revize edildi.

ADP Araştırma Enstitüsü Başkanı Carlos Rodriguez veriye ilişkin olarak, “İstihdam 2014’ün son çeyreğinde de artmaya devam ediyor ve bunda büyük oranda KOBİ’ler etkili oluyor” değerlendirmesini yaptı.

Ekonomistler de beklentilerin üstünde açıklanan veriyi, istihdam sektöründeki iyileşmenin tamamlanmak üzere olduğu şeklinde değerlendiriyor. Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam ve işsizlik verilerinin de benzer bir eğilim göstereceği öngörülüyor.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI