Dolar 32,5807
Euro 34,6753
Altın 2.521,32
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

TİM ve İSO büyüme rakamlarını değerlendirdi

TİM ve İSO büyüme rakamlarını değerlendirdi
10 Aralık 2015 16:18
A+
A-

 

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile İstanbul Sanayi Odası (İSO), TÜİK tarafından açıklanan 3. Çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirdi.

mehmet büyükekşi tim

“OVP’deki yüzde 3 hedefinin üzerinde bir performans yakalayacağız”

TİM Başkanı Büyükekşi, 3. Çeyrek Büyüme Rakamlarını değerlendirdi:Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, TÜİK’in 2015 yılının 3. çeyrek büyüme rakamları ile ilgili bir açıklama yaptı. TİM Başkanı Büyükekşi yaptığı açıklamada şunları belirtti:

“Türkiye yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 4; yılın ilk 9 ayında ise tamamında yüzde 3,4 büyüdü. Bu rakamlar her ne kadar bizim arzuladığımız rakamların altında olsa da, dünya konjonktürü değerlendirildiğinde Türkiye’nin büyüme temposunu artırarak sürdürmesini son derece anlamlı buluyoruz. Keza yılın üçüncü çeyreğinde AB 28 yüzde 1,9, Almanya yüzde 1,7, ABD yüzde 2,2 İngiltere yüzde 2,3, Fransa yüzde 1,2 büyüdü.

Türkiye ekonomisinin bu yılın tamamına ilişkin büyüme tahmini yüzde 3 civarında. Fakat rakamlar bunun üzerinde kalacağımızı gösteriyor. OVP’deki yüzde 3 hedefinin üzerinde bir performans yakalayacağız

Bizim de ihracatçılar olarak beklentimiz bu yılın tamamına ilişkin yüzde 3’lük büyüme rakamını aşacağımız yönünde. Türkiye’nin ihracat odaklı büyümeye daha fazla önem vererek uzun vadeli hedeflerine ulaşacağına inanıyoruz.

3.çeyrekte net ihracatın büyümeye katkısının çok düşük de olsa pozitif olmasına memnunuz. Yılın son çeyreğinde ise net ihracatın büyümeye katkısının daha da artmasını bekliyoruz.

Geçtiğimiz hafta sonu açıkladığımız İhracatçı Eğilim Anketimizin sonuçları da Türkiye’nin yeni büyüme modeline ihtiyacı olduğunu ortaya koydu. Ankette, Türkiye’nin yeni bir büyüme modeline ihtiyacı olduğunu düşünen ihracatçıların oranı yüzde 84 gibi yüksek oranda oldu. Bu modelin de “inovasyonu merkeze alan, yüksek katma değer odaklı, bilgi ve teknoloji rekabetine göre kurgulanması” ihracatçıların yüzde 56’sı tarafından öncelik olarak vurgulandı.”

 

erdal_bahcivan1

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan: “Türkiye’nin sanayiye dayalı büyümeye ihtiyacı var”

“Türkiye’nin 3. çeyrek büyüme verileri, ülkemizin artık belli bir baz büyümede gitmeyi başardığını göstermektedir. Fakat sanayinin bu baz büyümeye katkısının son derece düşük olduğunu görmekteyiz.

Niteliksel anlamda ve daha güçlü bir büyümenin kaynağının, reformlarla desteklenecek sanayi odaklı bir büyüme modeli olduğunu savunuyoruz. Bu da Türkiye’nin önümüzdeki yıllar için istikrarlı ve kaliteli büyümesindeki yol haritası olacaktır.

Çünkü Türkiye’nin artık sanayi payının yüksek olduğu niteliksel bir büyüme modeline ihtiyacı vardır. Sanayiden gelecek kalıcı bir büyüme ise, ancak güçlü yatırımlarla ve bu yatırımları besleyecek, destekleyecek reformlarla mümkündür.

Bugün istikrara kavuşmuş Türkiye, bunu yapabilecek noktadır.  İçine girdiğimiz dönemde hükümet programından aldığımız işaretler bu konuda bize ciddi bir beklenti ve ümit vermektedir.”

REKLAM ALANI