Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Otomotivde Düşük Vergi ile Yüksek Performans Arayışı

Otomotivde Düşük Vergi ile Yüksek Performans Arayışı
29 Nisan 2017 10:30 | Son Güncellenme: 29 Nisan 2017 10:31
A+
A-

Son 2 yılda tekrar düzenlenen motorlu araç vergileri tüketicileri daha düşük motor hacmine sahip araç satışına iterken, bu durum aracında yüksek performans arayanları farklı alternatif arayışlarına doğru yönlendiriyor.

Motor hacmi yüksek araç alıp yüksek vergi ödemektense, daha düşük cc’li araç alarak “hızlandırıcı performans ürünleri” taktıran sürücüler, Türkiye’de performans artırıcı ürün pazarının yükselişe geçmesine sebep oldu.

Ülkemizde yüksek motorlu araçlara uygulanan ‘Motorlu Taşıtlar Vergi’ oranları otomotiv sektöründeki tüketici alışkanlıklarını değiştirmeye devam ediyor. Türkiye’deki vergi oranlarına göre 1.6 cc ve altındaki motor gücüne sahip araçlar düşük vergi diliminde değerlendirilirken, performans sağlayan 1.6 cc üstü araçların vergileri ise el yakıyor.

Aracında performans arayan tüketiciler ise performans artırıcı ürünleri kullanarak vergi dilimine takılmadan araç performanslarını yükseltmeye çalışıyor. Son dönemde dünya pazarında bu alan lider olan Pedalbox markası da Türkiye’de faaliyete başladı. Ürünün distribütör firması sektörde 20 yıllık tecrübesi bulunan Uludağ Group, Türkiye piyasasında 50’yi aşkın bayiyle hizmet veriyor.Birçok farklı eklentilerle araç performansının artabileceğini ileten Uludağ Group Genel Koordinatörü Hakan SÜMER “ Tüketicinin araç performanslarını iyileştirmeye yönelik arayışı Pedalbox markasını Türkiye’ye getirmemize vesile oldu. Alman markası olan Pedalbox,  DTE Systems firmasının geliştirdiği bir araç performans arttırıcı. Pedalbox hızlandırıcı gaz tepkime cihazı aracın beyniyle hiçbir şekilde oynamadan, araca özel hazır kitler aracın gaz pedalı soketine takılarak uygulanıyor ve araç performansından maksimum verim sağlanıyor. Cihazın en temel özelliği çok hızlı bir şekilde monte edilebilmesi ve cihazın uygulanmasıyla beraber araçtaki performans artışını anlık olarak gözlemlenebilmesi” dedi.

Ücretsiz test imkanı 

Pedalbox sayesinde araçlarda hiçbir şekilde kesme, delme gibi bir işlem yapılmadığını belirten Uludağ Group Teknik Departman sorumlusu Özkan Sümer “Araç performansını arttırmak için yapılacak uygulama sadece 5 dk gibi bir sürede gerçekleşiyor. Uludağ Group olarak Pedalbox’a güvenimiz tam ve bu güvencemizi müşterilerimize de yansıtmak için kendi araçları üzerinde ücretsiz test imkanı ve 15 gün iade garantisi sunuyoruz. Tüm bunları yaparken de Pedalbox’ın ekonomi modunda %4 ile %7 yakıt tasarrufu sağladığını da söylemeden geçemeyiz. Türkiye koşullarında hem performans hem de yakıt tasarrufu sürücüler için çok önemli, Pedalbox ile hem yakıttan tasarruf edebilir hem de yüksek performanslı sürüş keyfinin tadını çıkarabilirsiniz” diye ekledi.

REKLAM ALANI