Dolar 32,5560
Euro 34,8671
Altın 2.427,11
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Online alışverişin yüzde 70’i yorumlara dayalı

Online alışverişin yüzde 70’i yorumlara dayalı
12 Ocak 2014 11:42
A+
A-

online_alisveris_gorseli_3

 Dünya verilerine göre tüketiciler alışveriş yaparken yüzde 92 oranla en çok arkadaş ve ailelerinin tavsiyelerine güveniyor; yüzde 73’ü ise okudukları yorumların alışveriş kararlarını etkilediğini kabul ediyor. Türkiye’de ise tüketicilerin yüzde 70 oranında etkilendikleri ortaya çıkıyor. Türkiye’de güvenilir tüketici yorumlarının toplanması konusundaki açığı gören GüvenRehberi.com, alacağı ürün ve hizmete karar vermeden önce internetten araştırma yapan tüketicilere hizmet vermeyi hedefliyor.

 Girişimci Onur Onat ile Alpaslan Topcu’nun kurduğu ve sonrasında Rohat Kaya’nın katılımıyla ekibini güçlendiren GüvenRehberi.com, Türkiye’de olmayan bir platformu hayata geçirerek, tüketicilerin ve firmaların gerçek kullanıcı yorumuna ulaşmak konusundaki açığını kapatmayı hedefliyor. GüvenRehberi.com kurucularından Onur Onat, siteyle ilgili şunları söylüyor: “GüvenRehberi.com platformunu kurarken yaptığımız pazar araştırmasına göre Türkiye’de internet kullanıcılarının online yorum okuma oranı yüzde 82 iken okudukları yorumlardan etkilenme oranı yüzde 70; ABD’de ise bu oran yüzde 73’ler seviyesine çıkıyor. Türkiye’deki artan kredi kartı kullanımı ve internetten alışverişin yaygınlaşması, kullanıcı yorumlarının önemini bir kez daha ortaya koyuyor.

Tüketicilerin yüzde 85’i alışveriş yapmadan önce tüketici yorumlarını okuyor

Amerika’da BrightLocal şirketinin en son yaptığı araştırmaya göre tüketicilerin yüzde 85’i lokal şirketler hakkında online müşteri yorumlarını okuyor. Yine aynı araştırmaya göre, tüketicilerin yüzde 73’ü okudukları olumlu müşteri yorumlarının şirketlere duydukları güveni artırdığını belirtirken, sadece yüzde 12’si online yorumları dikkate almadığını söylüyor. Nielsen’in 56 ülkede 28.000 internet kullanıcısıyla yaptığı en son “Dünyada Reklama Güven” araştırmasının sonucuna göre ise tüketiciler yüzde 92 ile en çok arkadaş ve ailelerinin tavsiyelerine güvenirken, yüzde 70 ile ikinci en çok güvenilen kaynağın online müşteri yorumları olduğu ortaya çıkıyor.

Müşterilerinden yüksek memnuniyet puanı alan ve belirlenmiş kriterleri sağlayabilen online mağazaları “Güvenilir Online Mağaza Sertifikası” ile ödüllendiren GüvenRehberi.com, ilerdeki dönem için ise sağlık, eğitim ve turizm sektörlerinde de güvenilir müşteri yorumlarının toplanması ve tüketicilere ulaştırılmasıyla müşteri hizmetleri kalitesinin ve tüketici memnuniyetinin artırılmasını hedefliyor. Bu alandaki ihtiyacı gören Aslanoba Capital de böyle bir girişimin güçlenmesi gerektiği inancıyla GüvenRehberi.com’a yatırım yaptı.

 Güvenilir Online Mağaza Sertifikası nedir?

GüvenRehberi.com geliştirdiği yazılım entegrasyon teknolojisi ile çalıştığı online mağazaların müşterileri memnuniyetlerini sürekli olarak ölçümlüyor, ve müşteri memnuniyetini belirlenen yüksek standartlarda tutabilen firmalara Güvenilir Online Mağaza Sertifikası veriyor. Böylece tüketiciler sertifika sahibi online mağazalardan gönül rahatlığıyla alışveriş yaparken e-ticaret siteleri de memnun olmuş müşterilerinin referansları ile daha çok müşteriye ve satışa erişebiliyor. Sertifika sahibi mağazalara guvenrehberi.com sitesiden ulaşılabiliyor.

E-ticaret siteleri, müşteri memnuniyetlerini ölçen bağımsız üçüncü taraf şirketlerin sertifikalarını sitelerinde göstererek ziyaretçilerinin müşteriye dönüşüm oranlarını yüzde 35’e kadar yükseltebiliyorlar.

REKLAM ALANI