Dolar 32,3203
Euro 35,1119
Altın 2.298,90
BİST 9.056,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Ödemelerin üçte biri mobilden yapılıyor

Ödemelerin üçte biri mobilden yapılıyor
22 Ağustos 2016 10:01
A+
A-

mobil_odeme

Tüketici alışkanlıkları dijital ödeme pazarını şekillendiriyor.

Araştırma şirketi GfK tarafından hazırlanan “Tüketici alışkanlıkları” raporuna göre, online yapılan işlemlerin başında, seyahat ve eğlence harcamaları yüzde 66 ile ilk sırada yer alıyor. Online satın almaların yüzde 55’ini ise giyim, tüketici elektroniği ve finansal hizmetler oluşturuyor. Araştırmada, üç kişiden birinin mobil cihazlar üzerinden ödeme yaptığı ifade ediliyor. Euromonitor tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre ise dijital ödeme ve transfer pazarı, 2017’de yüzde 22,2 oranında büyüyecek.

Finansal teknoloji girişimleri, bankalarla rekabete girebilecekleri ürünler geliştirerek mevcut pastadan pay almayı hedefliyor. Bankaların piyasaya giren yeni oyuncular karşısında zorlanması ise kaçınılmaz görünüyor. Hazine Bakanlığı’ndan alınan özel izin ile uluslararası markaların karşısına çıkan ilk yüzde 100 milli şirket olan CEMETE, yıl sonuna kadar 1.500 noktada CMT HAN ve CMT Banco’ları ile tüm hizmetlerini sahada ve çoklu kanallarda faaliyete almayı amaçlıyor.

11,3 milyon müşteri, 16 milyar TL’lik işlem

6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları kanunu ile ödeme sistemleri alanında yeni bir yola girildi. Ödeme pazarı son 10 yıl içinde iki kattan daha fazla büyüdü. Geçen yıl itibariyle 6493 sayılı kanun ile lisanslı Ödeme Hizmetleri kuruluşları, 11,3 milyon müşteriye toplam 16 milyar TL’lik işlem gerçekleştirdi. 6493 sayılı kanun ile para transferleri, fatura ödemeleri dahil her türlü ödeme işlemleri yasal bir temele kavuşmuş oldu.

Vatandaş istediği ödeme kanalını seçebilecek

CMT’nin, Kapalıçarşı’dan başlattığı yaygınlaşma sürecini Anadolu’ya ve uluslararası arenaya taşıyacaklarını belirten CMT Genel Müdürü Onur Baran Çağlar, “BDDK’dan aldığımız lisans ile ulusal ve uluslararası çapta güvenli para gönderme ve alma işlemi gerçekleştiriyor ve teknolojiye yatırım yapıyoruz. Uluslararası markaların karşısına çıkan yüzde 100 milli ilk şirket konumundayız. En az maliyetle, en hızlı para transferi gerçekleştirip, müşterilerimize alternatif ödeme kanalları sunuyoruz. Ulusal ve uluslararası akıllı para transferi noktası konumumuzu CMTHAN ve CMTBANCO markaları ile güçlendirmeyi sürdüreceğiz. Yıl sonuna kadar 1.500 noktada CMT HAN ve CMT Banco’larımız ile tüm hizmetlerimizi sahada ve çoklu kanallarda faaliyete almayı hedefliyoruz.” dedi.

23 saniyede, yüzde 40 tasarrufla transfer işlemi

Teknolojiye ve insan kaynaklarına yaptığı yatırım ile dikkat çeken CMT, ulusal ve uluslararası çapta rakiplerine oranla daha hızlı ve daha uygun para gönderme, alma işlemi gerçekleştiriyor. En hızlı ve en uygun fiyat politikasıyla çalışan CMT, sadece 23 saniyede para gönderme işlemini tamamlıyor. Yeni teknoloji altyapısı ile dikkat çeken CMT, rakiplerine oranla yüzde 40 maliyet tasarrufu sağlıyor. Transfer işlemlerinde herhangi bir banka hesabı gerekliliği olmadan para gönderme ve alma rahatlığı sunan CMT, gönderici ve alıcıya özel verilen transfer kod numarası ile üst düzey güvenlik sağlıyor.

REKLAM ALANI