Dolar 32,5576
Euro 34,8984
Altın 2.434,51
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Muş’un ilk Federasyonu Kuruldu

Muş’un ilk Federasyonu Kuruldu
06 Nisan 2016 11:57 | Son Güncellenme: 06 Nisan 2016 11:58
A+
A-

Muş fedarasyon

Muş Vakfının ev sahipliğinde Muş Dernekleri Federasyonu ilk istişare toplantısını düzenledi.

orhan sami

Muş Vakfı tarafından gerçekleştirilen istişare toplantısına Muş ili adına kentte faaliyet gösteren 14 dernek ve çok sayıda vatandaş katıldı. Muş Vakfı Başkanı Dr. Orhan Sami Gültekin başkanlığında yapılan toplantıda federasyonun yapısı ve yapılacak çalışmalarla ilgili çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Toplantının açılışında söz alan Muş Vakfı Başkanı Dr. Orhan Sami Gültekin, Muş’luların her zaman ortak paydada buluşması gerektiğini belirtti. A partisi B partisi, mezhep, ırk din gözetmeksizin hep birlikte olması gerektiğini belirten Gültekin,  herkesten ricam bir araya gelin, herkes fikrini beyan etsin vatana millete en büyük iyilik birlikte olmaktır. İstediğimiz böyle bir zemini bulmaktı şükür bu zemini de bulduk dedi.

“TEMEL AMACIMIZ HEMŞEHRİ DAYANIŞMASI OLMALIDIR”

Muş Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr.Şerafettin Ekici ise biz birlik için yola çıktık. Bu kadarına gücümüz yetti. Diğer kardeşlerini de beklediğini belirtti.  Sürdürülebilir, bağımsız yaşayabilir bir geliri kendilerinin planlaması gerektiğini belirten Ekici,  bizler ideolojik, siyasi ya da feodal duygularla hareket edemeyiz. Bu davranışlar maalesef Ortadoğu’nun kaderinde hep kara leke olarak yer almıştır.  Bu çatının altında, Temel amacımız hemşehri dayanışması olmalıdır. İlimizin bir marka değeri olmalıdır. Tanınmamız, temsilimizle eş değerdir. Onun için temsil noktasında görülecek federasyon üyelerinin davranışlarında ayrı bir hassasiyet göstermeleri gerekecektir.  Bu federasyona uzun bir ömür biçmeliyiz. Onun içinde fedakârca davranmalıyız.

Kuruluş sürecinde, elbette ki eksiklerin olduğunu dile getiren Ekici,  Hepsini benim haneme yazabilirsiniz. Kızdırdığımız veya küstürdüğümüz olmuşsa bizi bir ilin hemşerilerinin birliği adına affetmelerini bekliyoruz. Bana verdiğiniz görev “federasyonun kuruluşunun resmi olarak gerçekleştirmesi ve genel kurula kadar süreci yönetmemdi. Bugün bu süreç, kısmen de olsa gerçekleşmiştir.  Bizler, kurumsallaşmayı öğrenmeliyiz. Başladığımız işi ayaklarımızın üzerinde duracak düzeye getirebilmeliyiz. Ve kurumlarımız, ayrı birer güç olarak var olabilmelidir. Diye konuştu.

MUŞ VAKFI

İstişare toplantısına, Özkevser Vakfı,  Arnavut Köy Muş Derneği,  Fatih Muş’lular Derneği,  Varto İlçesi ve Civar Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği,  İstanbul Varto’lular Derneği, İstanbul Avcılar Muş’lular Derneği, Küçükçekmece ikitelli Muş Derneği, Küçükçekmece Sefaköy Muş Derneği, Muş Bulanık Gündüzlü Köyü Derneği, Esenyurt Muş Bulanık Adıvar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Muş ili Varto ilçesi İçmeler Köyü Derneği, Esenyurt Muş Derneği, Liz Derneği, Başakşehir Muşlular Derneği ve Avrupa Yakası Muş’lular Derneği,  katıldı.

Haber : Emrah Doğru

REKLAM ALANI