Dolar 32,3654
Euro 34,9610
Altın 2.325,42
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

MÜSİAD Mardin’de Bir İlke İmza Attı

MÜSİAD Mardin’de Bir İlke İmza Attı
25 Kasım 2013 07:59 | Son Güncellenme: 25 Kasım 2013 08:01
A+
A-

nailolpak_guler

MÜSİAD’ın iki ayda bir şubelerinde gerçekleştirdiği Genel İdare Kurulu’nun 83.’sünün düzenlendiği Mardin’de bir rekora imza atıldı. MÜSİAD’a üye 700’ü aşkın işadamı Genel İdare Kurulu’na katılarak bu alanda bir ilk yaşandı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin Mardin’de Mardin Şubesi’nin ev sahipliğinde düzenlemiş olduğu 83. Genel İdare Kurulu büyük bir katılım ile Mardin’de gerçekleştirildi.

“Büyümenin Sistematiği” “Nasıl Büyürüz?” konularının ele alındığı toplantıya Mardin Milletvekili, İçişleri Bakanı Muammer Güler, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz ve MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar konuşmacı olarak katıldılar.

İlk gün yapılan ve geniş bir katılımın sağlandığı çalıştayın ardından Genel İdare Kurulu’nun galası gerçekleştirildi. Galada katılımcılara hitap eden  MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak da, MÜSİAD Mardin Şubesi’nin ev sahipliğinde düzenledikleri Genel İdare Kurulu gala yemeğine, 700 kişilik rekor bir katılımın olduğunu kaydetti.
Yüzyıllardır dinlerin, dillerin, kültürlerin hoşgörü ile bir arada yaşadığı ve her köşesi tarih kokan, engin hoşgörü şehri Mardin’de, MÜSİAD ailesi olarak, 83. Genel İdare Kurulunu gerçekleştirmenin mutluluğu içerisinde olduklarını ifade eden Olpak, “25.Ekim’de Çanakkale Şubemizi açtık. Yılın sonuna kadar Afyon, Uşak, Erzincan, Çorum, Manisa ve Sinop açılışlarımızı da gerçekleştireceğimizi müjdeliyorum” dedi.
Son iki ayda da, sektörel sorunlar ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü sektör zirveleri gerçekleştirdiklerini anlatan Olpak, şöyle dedi:
“Üye sayımızı her geçen gün artırırken, geçtiğimiz günlerde, TOBB tarafından hazırlanan, Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi araştırmasında, 10 üyemiz, Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilk 100 şirketi arasına girmeyi başarmıştır. Bu sayının artması için, üyelerimize, MÜSİAD olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğimizi de hatırlatmak isterim. MÜSİAD, ülkemizin gerçek bir fotoğrafıdır. Biz, belirli bir grubu ya da seçkinlik iddiasında olan bir zümreyi değil, milletimizin genelini temsil ediyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi üyelerimiz büyüdükçe MÜSİAD, MÜSİAD büyüdükçe de Türkiye büyüyecektir.”

Olpak:” Değişim Arkasındayız”

Olpak, 30 Eylül tarihinde hükümetin kamuoyu ile paylaştığı demokratikleşme paketi sonrası yapmış oldukları “Daha Çok Demokrasi, Daha Çok Zenginlik Demek” vurgusuyla, MÜSİAD olarak demokratikleşmeye verdikleri önemi tekrarladıklarını anımsatarak, Türkiye’yi prangalardan kurtaracak, sadece ekonomik bakımdan değil, bütüncül bir kalkınmanın yolunu açacak değişimin arkasında olduklarını dile getirdi.

“Mardin, yabancı turizm için de bir cazibe merkezi haline gelmelidir”

Olpak, Mardin’in, ülkenin kenarında bir sınır şehri olmadığını aksine, bölgenin önemli merkezlerinden biri olduğunu, bu bakış açılarının Mardin’i “Daha Çok Demokrasi, Daha Çok Zenginlik Demek” söylemlerinin en önemli örneklerinden biri yaptığını bildirdi.

Geçmişte bölge ile ilgili olarak konuşulan terörün yerine, bugünlerde tarihten, turizmden, ticaretten ve tarımdan konuşur olduklarını belirten Olpak, şunları söyledi:
“18 Eylül 2010 tarihinde MÜSİAD olarak burada, İnanç Turizmi başlıklı bir sektör zirvesi düzenlemiştik. Artan yerli turist sayısı sevindirici olmakla beraber, Mardin, yabancı turizm için de bir cazibe merkezi haline gelmelidir. 1 lira yerine, 1 Avro kazanalım diyor ve MÜSİAD’lı dostlarımızı, ellerini taşın altına daha fazla koymaları için teşvik ediyoruz. Mardin, bildiğiniz üzere 6.cı Bölge Teşvik paketi içerisinde. Bu paketin avantajlarını, Mardin’in turizm potansiyelini besleyecek şekilde değerlendirilmesini önemsiyoruz. Sürdürülebilir büyüme için, hizmet ve sanayi sektörleri, birbirlerini tamamlayıcı şekilde gelişmelidir. Mardin, gerek turizm potansiyeli, gerekse teşvik paketinin getirdiği avantajlarla, bu zemine sahiptir. Bu potansiyelin hayata geçirilebilmesi için, üç şarta dikkatinizi çekmek isterim alt yapı, finansman ve nitelikli işgücü.”

Türkiye’nin Büyümesini Sürdürebilmesi Önemli

Olpak, küresel krizin etkilerinden bir türlü kurtulamayan dünyanın önde gelen ülkelerinin, büyüme adına ciddi çaba sarf ettikleri bir konjonktürde, Türkiye ekonomisinin 2013 yılında da büyümesini sürdürmesinin önemli olduğuna değindi.
Yılın ilk yarısında yüzde 3.7 büyüdüğünü ve MÜSİAD olarak, 3. çeyrek büyüme oranın da yüzde 3’ün üzerinde olacağını düşündüklerini vurgulayan Olpak, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ülkemiz, ortaya koyduğu ekonomik performansla birlikte, kritik bir eşiğe gelmiştir. Orta gelir tuzağına takılmadan, ekonomimizin sürdürülebilir bir yapıda büyümesini sağlamak için, katma değeri yüksek ürünleri, tasarlamayı, üretmeyi ve kullanmayı başarabilecek, eğitim seviyesi yüksek gençler yetiştirilmesi, yargı reformunun tamamlanması ve özellikle kaliteli finansmana kolay erişim sorununun da çözüme kavuşması, Türkiye’nin gelecek hedefleri açısından oldukça önemlidir.
Dolayısıyla, gelir-gider dengesi ve nakit akışı doğru biçimlendirilmiş, bilançosunu ortaya şeffafça koyan projelerin, makul teminatlar alınarak, kaliteli ve hızlı finansman bulabilmeleri, bundan sonra, ülkemizin önündeki önemli gündem maddelerinden birisidir. Ayrıca, ülkemizin gururu büyük projeleri, makul boyutlara bölerek, orta ölçekli firmaların da yer almasını sağlamak, hem projelerin riskini azaltacak, hem finansmanını kolaylaştıracak, hem de daha fazla oyuncuyu piyasaya dahil ederek, onları da küresel lige taşıyacaktır.”
Olpak, 83.cü Genel İdare Kurulunun ana gündemi, “Büyümenin Sistematiği-Nasıl Büyürüz” başlıklı çalıştayı, yarın tamamlayacaklarını sözlerine ekledi.

Şahkulubey: “Bölgeye Yatırım Yapan İşadamları Desteklenmeli”

AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey ise sanayinin Marmara bölgesine sıkıştığını, onun için siyasiler olarak bölgeye yatırım yapan işadamlarına destek vermek zorunda olduklarını vurgulayarak, “Çünkü onlar insanlarımıza iş oluyorlar, aş oluyorlar. Siyasiler olarak işadamlarımızın önünde bu yöndeki engelleri kaldırmak zorundayız” diye konuştu.

Akdağ:” Bölgede Çok Büyük Sıkıntılar İle Mücadele Ettik”

Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ da, bölgede çok büyük sıkıntılar ve zorluklarla mücadele ettiklerini anlatarak, “Kardeşlik duyguları örselenmiş, aidiyet duygusu zayıflatılmış, medeniyet olgusuyla bağları koparılmaya çalışılmış çocuklarının bir kısmı dağa kaçırılmış, bir kısmı evinde ne yapacağını bilmeyen sizi hasretle özleyenlerin diyarına hoş geldiniz. Bizi zorbalara, zalimlere ve ayırmaya çalışanlara direndik. Ara ara gelen ümitler kesintiye, ara ara gelen kahramanlar hıyanete uğradılar. Bir makam uğruna heder edildiler. 12 bin faili meçhulu olan, boşaltılmış 4 bin 500 köyü olan bir olaydan bahsediyoruz” şeklinde konuştu.

Çalıştayın değerlendirme oturumuna katılan İçişleri Bakanı Muammer Güler, 

Çözüm süreciyle Mardin ve bölgeye yatırım talebinde çok ciddi artış olduğunu Mardin’de 181 yeni yatırımcının Organize Sanayi Bölgesi’nde yer talebinde bulunduğunu açıkladı. Güler, Mardin’in 11 yılda 75 kat artışla 2013 kamu yatırımları gerçekleşme oranında ülke genelinde üçüncü sırada yer aldığını belirtti. Bakan Güler Mardin’deki kamu yatırımlarının 2002’deki 9 milyon 400 bin liradan bu yıl 1 milyar 458 milyon liraya ulaştığını açıkladı. Konuşmasında eski Mardin’deki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Muammer Güler “Dönüşümün tamamlanmasıyla yılda 5 milyon turisti şehre çekmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

REKLAM ALANI