Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 23°C

MÜSİAD 22 ülkeden 800 işadamını Fas’ta buluşturdu

MÜSİAD 22 ülkeden 800 işadamını Fas’ta buluşturdu
03 Mayıs 2014 09:28
A+
A-

MÜSİAD FAS

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD’ın 01-04 Mayıs 2014 tarihleri arasında Fas’a düzenlemiş olduğu ticaret heyeti programı devam ediyor. Program kapsamında MÜSİAD ve AMAL İşbirliği ile 17. IBF Kongresi Fas’ın Marakeş Şehri’nde 22 ülkeden 800 işadamının katılımı ile gerçekleştirildi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin kurulumunda model olduğu, ayrıca İslam İşbirliği Teşkilatı (IIT) üyesi ülkeler arasında ticari ve ekonomik ilişkilerin gelişmesinde önemli bir rol oynayan Uluslararası İş Forumu (IBF) Üyesi olan Entreprises İşadamları Derneği’nin  (AMAL) ev sahipliği ve MÜSİAD işbirliği ile 17. IBF Kongresi’ne başta Türkiye olmak üzere Fas, Cezayir, Tunus, Ürdün, Filistin, Sudan, Moritanya, Lübnan, Suudi Arabistan, Hollanda, Etiyopya, Iran, Fildişi Sahili, Senegal, Nijer, Gana, Almanya, Belçika, Kenya, Somali, Uganda’dan  800 işadamının katılımı ile Fas’ın Marakeş şehrinde gerçekleştirildi.

 AMAL Genel Baskanı Taib Aisse’nin açılış konuşması ile başlayan 17. IBF Kongresi açılış töreninde sırasıyla, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, IBF Başkanı Erol Yarar, Ürdün Al Rakhaa Derneği Başkanı Fahd Tawilah, Kazablanka Ticaret, Sanayi ve Hizmetler Odası Başkan Yardımcısı Samir Lahmadi, Tunus Ekonomi Eski Bakanı Reda Saidi, Tunus Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Eski Bakanı Riyad Taiyeb, Fas Maliye Bakanı Driss Idrissi El Azami ve Fas Ulaştırma, Malzeme ve Lojistik Bakanı Aziz Rabbah birer konuşma yaparak işadamlarına, ticaret odaları, dernek ve ilgili devlet kurumların yetkililerine hitap ederek ortak işbirliklerinin geliştirilmesi çağrısında bulundular.

 Kongre’de MUSIAD ve AMAL ile Fas Tibbi Cihazlar Meslek Birligi (AMPDM) arasında, AMAL ve PBF (Filistin Is Forumu) arasında ve Genç MUSIAD ile Genç AMAL arasında MOU İşbirliği anlaşmaları imzalandı.

 Ticaret Heyeti programı kapsamında düzenlenen 17. IBF Kongresiyle es zamanlı olarak düzenlenen AMAL Expo Fuarının ilki de gerçekleştirildi. Fuar Faslı 50 KOBİ’nin stant bazında katılımıyla ve farklı ülkelerden gelen işadamları arasında yapılan ikili iş görüşmeleriyle, ülkeler arasında ticari işbirliklerinin doğması için ayrı bir fırsat oluşturuldu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,