Dolar 32,5433
Euro 34,9184
Altın 2.430,06
BİST 9.709,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Muş Vakfı’nın düzenlediği Muş Gecesi birlik beraberlik kardeşlik coşkusu ile geçti

Muş Vakfı’nın düzenlediği Muş Gecesi birlik beraberlik kardeşlik coşkusu ile geçti
04 Haziran 2013 14:32 | Son Güncellenme: 04 Haziran 2013 14:45
A+
A-

Muş protokol

1 Haziran 2013 Cumartesi günü Eyüp Belediyesi Kültür Merkezinde Muş Vakfı’nın düzenlediği gecede Muş’un önde gelen isimleri bir araya geldi. Gecede; Milletvekilleri, Muş Belediye Başkanı, Muş Valisi, daha önce Muş’ta görev yapmış bürokratlar, iş adamaları, Muş dernekleri ve Muşlu hemşeriler, Muş ilinin, birlik ve beraberliğin ön planda olduğu tek çatı altında toplandılar.

Recep uzun

Gecede bir konuşma yapan Muş Müftüsü Recep Uzun, insanların en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır diyerek, “Halka hizmet Hakk’a hizmettir. Dinimiz İslam’da Allah’a kulluk Allah’ın yaratıklarına insanlara şefkattir ve merhametli olmaktır. Yol bilmeyene yol göstermek sadakadır. İnsan adına yapılan her şey ibadettir. Memleketimize bir ağaç dikene, çeşme yapana, yol yapana, bir hizmet yapana rahmet olsun. İnşallah bizi de bir gün rahmet ile anarlar. Burada Muşlu kardeşlerimizin bir arada bulunması inşallah rahmete vesiledir. Değerli kardeşlerimin kendi memleketlerine yapacakları işler inşallah rahmet ile anılmalarına vesile olur” şeklinde konuştu.

Valli

Daha sonra söz alan Muş Valisi Vedat Büyükertan: Sevgili hemşerilerimiz hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Yaklaşık on gün önce göreve başladım. Muş’un bende bıraktığı intiba huzurlu sakin temiz ve nezih insanlar. Şimdi bir arada olduğum o temiz ve nezih insanları sevgi ve saygıyla kucaklıyorum. Bu huzurlu kentimizin işe, aşa, istihdama ihtiyacı var. Gelirini artırmaya, yaşam kalitesini artırmaya ihtiyacı var. Muş’ta hizmet edeceğiz inşallah. Sizlerle beraber bu hizmeti yapacağız bunun için bir araya geldik. İstanbul’da, Bursa’da, Ankara’da, İzmir’de varlıklı hemşerilerimizi Muş’ta görmek Muş’a davet etmek için buraya geldik. Burada önemli olan iş sahibi hemşerilerimizin Muş’a olan vefa borcunu ödemesi, Muşlu hemşerileri ile bir arada temiz ve nezih kentimize sahip çıkmaya davete geldik.

Orhan sami gültekin

Vakıf Başkanı Dr. Sami Orhan Gültekin de yaptığı konuşmada, “Değerli hemşerilerimiz! 1995 yılında onursal başkanımız Zihni Kalsın Bey ve değerli arkadaşlarının büyük emekleriyle kurduğu vakfımızın Muş Vakfı’nın Mart ayının olağan genel kurulunda kendilerinin isteği ile ve orda bulunan Hazirun’nun isteği ile, sekiz arkadaşlarımızla, Muş Vakfı’nın bayrağının daha ileriye taşımak için göreve geldik. Burada hemşerilerimiz ile beraber olmak değerli bürokratlar vekillerimiz ile böyle bir programda yer almak büyük onur  ve mutluluk vericidir” dedi.

Gültekin, “Vakfımızın en önemli görevi Muş ve Muş kazalarının Muş içinde ve dışında yaşayan hemşerilerimizin sorunları ile ekonomik ve kültürel folklorik görevleri ile ilgilenmek ve bunların en önemlisi ihtiyaç halindeki ihtiyaç sahiplerine, talebelerine yardımda bulunmak. Ben Muş’ta 1957 yılında doğdum. Muş’un bütün güzelliklerini yaşadım. 1985 yılında dahiliye uzmanı olarak 4 yıl hizmette bulundum.  1990 yılında yüksek ihtisas için İstanbul’a geldim. Geldikten sonra Muş’a nasıl faydalı olabilirim diye düşündüm. İlk kez bir kolej çalışması arkasından yurt çalışması yapıldı. Bu çalışmalar hızla yapılırken diyanet işlerinin isteği ile 9-10 dönümlük külliye yüzde 90 Muş’lu hemşerilerimizin yardımı ile inşallah 3-4 ay sonra açılışını yapacağız. Bu külliyede; kütüphanesi, yemekhanesi ,  spor alanları ve camisi bulunan Muş’un ve doğunun örnek bir yapısı olacak bu yapıda, emeği geçen hali hazırda hemşerilerimize  saygı, sevgi muhabbetimi bildiriyorum. Allah kendilerinden razı olsun. Fakat hizmet kısa vadeli bir iş değildir. Biz arkadaşlarımızla göreve gelirken İstanbul’da 16 tane Muş Derneği var. Biz bu derneklerimiz ile bir araya geldik. Bunların çoğu birbirine uzak konumda idiler. Toplantıdan sonra iyi bir ambiyans yakaladık. İnşallah bundan sonraki dönemde konfederasyon olarak beraber hizmetlerimize devam edeceğiz. Bu memleketimiz için çok büyük bir hizmet olacak. Bundan sonraki çalışmalarımız da beraber talebe eğitimine yöneleceğiz. Şimdi hali hazırda 300 öğrencimize burs vermekteyiz ama yeterli gelmiyor. Daha sırada bekleyen öğrencilerimiz var” şeklinde konuştu.

Orhan Gültekin, “Vakıf binamız hizmetlere tam olarak görev yapamayacak durumda. Hedefimiz 6 ay içinde vakfımızı; yemekhanesi, yatakhane, sohbet odası ,eğitim odaları ile tüm hemşerilerimizin rahatça hizmet alabilecekleri duruma getirmek.Yaptıklarımız inşallah yapacaklarımızın teminatı olacak. Muş’umuz gelir seviyesi en az olan ilerimizden biri.  Eğitimde de zira öyle ama güvenlikte Türkiye’nin en güvenli ili bizim hedefimiz hep beraber gelir seviyesi yüksek eğitim düzeyi gelişmiş bir il oluşturmak. Fakir fukaramıza sahip çıkmak. Tüm hemşerilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Abdurrahman ÇINAR-EKONOMİ AJANDASI

Üyelerhalay - Kopya

fokllormuş

REKLAM ALANI