Dolar 32,3744
Euro 34,9769
Altın 2.326,12
BİST 9.067,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı yenilenme projesi tamamlandı

Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı yenilenme projesi tamamlandı
13 Aralık 2013 09:33 | Son Güncellenme: 13 Aralık 2013 09:35
A+
A-

Muş vakfı 1
Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı yenilenme projesi açılışında Muşlu hemşeriler, İstanbul Vakıf  merkezinde bir araya geldi. İstanbul’un  yanı sıra , Sakarya ve Bursa’dan da katılımın olduğu toplantıya, Muş’lu birçok iş adamı ve üst düzey yönetici katıldı.

Nevin Yurtman

Toplantının açılış konuşmasını yapan Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi  Av. Nevin Yurtman ; “Vakfımız milli ve manevi değerlere saygılı, eğitim seviyesi yüksek nesiller yetiştirmeyi gaye edinmiştir. İnsanlar arasındaki maddi ve manevi eşitsizliğin giderilmesi sadece devletin görevi olmadığı gibi, devletin üstlendiği görevlerin yanında; varlıklı ve müteşebbis insanlarımızın vakıflar kurarak yardımcı olmaları gerekmektedir. İşte bu inançla, Muş’a hizmet etmek, Muş ve İlçelerinde yetenekli ama yoksul gençlerin yükseköğrenim yapmalarında ve kendilerini geliştirmelerine katkıda bulunmak, insani dayanışmayı ve yardımlaşmanın devamlılığını sağlamak suretiyle çalışmalarımızı yürütmekteyiz.”

“Sivil toplum kuruluşlarının önemi her geçen gün artmaktadır”

Sivil Toplum Örgütlerinin önemini vurgulayan Yurtman şöyle konuştu: “Muş’u temsil eden bu vakfımız; 5 katlı ve 700 m2’lik alanında kütüphanesinden toplantı salonuna, yemekhanesinden birçok sosyal alanına kadar  Muşlulara hizmet etmekte olan bir kuruluştur. Muş Vakfı olarak, bugüne kadar yüzlerce öğrenciye burs vererek, onların iyi bir gelecek kurmalarında yardımcı olduk. Bizler bu amaçla; Kültürel değerlerimizi korumada, çağımızın misyonunu ifa etmeyi bir borç olarak bilmekteyiz.”  dedi.

Muş vakfı Başkanı Orhan Sami Gültekin

“Vakfımız milli ve manevi değerlere saygılı, eğitim seviyesi yüksek nesiller yetiştirmeyi gaye edinmiştir.”

Toplantıda  konuşan Muş Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sami Gültekin, esas amaçlarının; Muş’un ekonomisine katkı sağlamak, talebelerine,  insanlarına yardımcı olmak ve onların yanında yer almak olduğunu belirtti.

Gültekin;  “ İstanbul’da yaşayan bizler, kısmen ekonomisi daha iyi durumda olan bizlerin, ülke ekonomisine katkı sağlamak ve Muş’un toplum hayatının yanında karşılıklı yardımlaşma ve dayanışmanın sonucu ile insanlar arasında birlik ve beraberliğin sağlanması temel amacımızı oluşturmaktadır.”  dedi.

Gültekin konuşmasını şöyle sürdürdü ; “ Ben Muş Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı olarak bütün bu sivil toplum kuruluşlarını koordineli olarak bir araya getirmek, onları organize etmek, diyalog kurmakla kendimi görevli görüyorum” diye konuştu.

“Ülkemizin sosyal, ekonomik, kültürel ve yurt savunmasında vakıfların rolü büyüktür. Bu kadar güzel bir hizmetin sürekliliğini sağlamak hepimizin görevidir. “

Fatih Belediye Başkanı

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ise yaptığı konuşmada ; “Ülkemizin gelişmesi, ülkemiz siyasetinin oturması açısından; derneklerin, vakıfların, odaların hem sayılarının arttırılması hem de toplumun her tarafına yayılması gerektiğini düşünüyorum. Siyasetin şükrü çok çalışmaktır. İnsanlığın menfaatinde kullanılacak mal ve mülkün en büyük şükründe ise, kazandığının bir kısmını infak etmek, olmayana vermektir. Bunu da vakıflar sayesinde gerçekleştirebiliriz.

“Vakıflar etkin bir güçtür”

Demir sözlerin şöyle sürdürdü; “ Vakıfların devamlılığını sağlamak ve yaygınlaştırmak bizim temel amaçlarımızdan biridir. İstanbul’un kalbinde olan eğitime büyük katkı sağlayan bu güzel binanın hayata döndürülmesini, restore edilmesindeki katkılarından dolayı tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

Muş Eğitim Kalkınma vakfı başkanı Zihni Kalsın“Vakıf vakfedenlerin derneğidir”

Muş Vakfı Yönetimi ve Onursal Başkan M.Zihni Kalsın; “ Biz, vakfı 1995’te kurduktan itibaren öğrencilerimize burs vermeye başladık. Muş ve İlçelerinde yoksul gençlerin yükseköğrenim yapmalarında yardımcı olmak, onlarında yanında yer almak ilk yılımızdan itibaren bizlerin amacı oldu.”

Vakıf merkezimizin yenilenmesi öğrencilerimiz daha iyi eğitim alması açısından çok önemliydi, büyük cesaret göstererek bu projeyi tamamlayan, başta yönetimdeki arkadaşlarımızı tebrik ediyor ve katkıda bulunan bütün hemşerilerimize teşekkür ediyorum. vakıf,yönetim yerinin yenilendiğini ve vakfın yeni haliyle daha etkin çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

 

 

Canan KalsınToplantıda son olarak konuşan eski milletvekili Canan Kalsın Doğu Anadolu Kalkınma Projesi ile ilgili bilgiler verdi. Kalsın;  “Muş dahil olmak üzere 4 ilde gerçekleştirmek istediğimiz proje; teknolojiye dayalı, seri üretime dayalı bir proje. Bu dört ile baktığımızda 25.000 Üniversite öğrencisinin varlığını göz önünde bulundurursak seri üretime dayalı bir teknopark ve ihracata dayalı bir ticaret sistemi kurarak Muş’un geleceğine katkı sağlamak istiyoruz.”

 

 

 

 

 

Muş eğitim ve Kalkınma vakfı açılış

 

Muş vakfı bina

REKLAM ALANI