Dolar 32,4915
Euro 34,9207
Altın 2.436,78
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Modoko: “ Mobilya Sektörü 2016’da Altın Çağını Yaşayacak”

Modoko: “ Mobilya Sektörü 2016’da Altın Çağını Yaşayacak”
21 Ocak 2016 13:00
A+
A-

MODOKO-YONETİM (1)

2015 yılını geride bırakırken Türkiye’nin ihracat ayağında önemli paya sahip mobilya sektörü’nde de öncü değişimler yaşandı. Sektördeki değişimlere öncülük eden Modoko, çalışmalarını 2016 yılında da sürdürmeye devam ediyor.

“Yeni Atılımlar Gerçekleştirdik…”

Modoko Kooperatifi içerisinde yer alan firmaların Ortadoğu ve Balkanlar pazarında genişleme çalışmalarını dile getiren Modoko Yönetim Kurulu Başkanı İ.Etem Özçelik; “Türkiye’de zaten mobilya denildiğinde akla ‘Mobilya’nın Başkenti’ yani kişiye özel tasarımların yapıldığı Modoko Mobilyacılar Sitesi gelmektedir. Bünyemizde yer alan Türkiye mobilya sektörünün öncü firmaları hem ihracat tarafında genişleme hem de Türk mobilya işçiliğinin kalitesini dünyaya duyurmagayretinde olan firmalardır. Firmalarımız bayilik ağlarını ikinci nesil lisan bilen evlatlarımız vasıtasıyla Ortadoğu ve Balkanlar tarafında genişletme isteği içerisindeler. Bu bağlamda firmalarımıza destek sağlanabilmesi adına yeni atılımlar gerçekleştirdik.” sözlerini de ekledi.

“Danimarka’ya da Örnek Olduk”

2015 yılının son çeyreğinde, Danimarka Mobilya sektör devlerini ağırlayan Modoko, örnek yapısı ve köklü geçmişiyle “ilham kaynağı” oldu. Özçelik konuyla ilgili “ Modoko; kalite ve özenli işçiliği, yarım asırdan fazladır sektördeki çalışmalarıyla Danimarkalı büyük mobilya şirketlerinin dikkatini çekti. Bizlerle görüşmeye ve kendi deyimleriyle ilham almaya geldiler. İşçiliğimizin kalitesine hayran kaldıklarını dile getirdiler. Bizler için sevindirici bir gelişme oldu.” dedi.

“Mobilya Sektörü İthal Tehlike İle Karşı Karşıyaydı…”

Modoko, 2015 yılında Asya’dan ülkemize ithal edilen ucuz ve kalitesiz mobilya ile ilgili de yaptığı çalışmalarla göz doldurdu. Bu konuya özellikle önem veren Modoko, ithal mobilyalarda gerçekleşen vergilendirmenin yükseltilmesi ve yerli mobilya sektörünü hareketlendirici çalışmalara imza attı. Konuyla ilgili Özçelik; “İthal mobilya sorunu 2015 yılında üzerinde durduğumuz en önemli konular arasındaydı. Bunun da başlıca sebebi, ithal mobilyaların sağlıksız ve kalitesiz olmasıdır. Bunun yanı sıra ithal mobilya furyası cari açığa sebep olan en önemli etmen. Bizler Modoko Mobilyacıları olarak vergimizi veren kaliteli birer işletme sahibi ve aynı zamanda zanaatkarlarız. Bu noktada iç piyasayı böylesine zora sokan ve açıkçası istihdam olanaklarını kısıtlayan bir tehlike adına başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Bu noktada bizlere destek sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara da teşekkür ederim.” şeklinde aktardı.

 “2016 Yılı Mobilya Sektörüne Çok İyi Gelecek…”

Modoko Yönetim Kurulu Başkanı İ.Etem Özçelik “2015 yılında ülkemiz pek çok talihsiz olay yaşadı. Bu hem mobilya sektörü adına hem de diğer sektörler adına pek çok sirkülasyonu beraberinde getirdi. Sağlanan istikrar ile bizler de sektör temsilcileri olarak çalışmalarımıza ivedilik kazandırdık. Mobilya sektörünü hareketlendirmeye ve sektör sorunlarımızı çözmeye yönelik yaptırımlarımızın  dönüşleri sevindirici oldu. İnanıyorum ki 2016 yılında çalışmalarımızı daha da ileri noktaya taşıyacağız.” şeklinde aktardı.

Modoko Hakkında;

1969’da kurulan Türkiye’nin en seçkin mobilyacılar sitesi Modoko’da 150.000 m2 alanda 350 önemli mağaza bulunmaktadır.  Her tarzda mobilya üreten ve kişiye özel tasarım yapan birçok firmayı da bünyesinde bulundurarak yaşam alanlarını daha ‘özel’ kılan Modoko, doğrudan 5.000, dolaylı olarak 35.000 kişiye istihdam sağlamaktadır.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI