Dolar 32,5245
Euro 34,8905
Altın 2.435,28
BİST 9.752,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

“MIPIM şehirciliğin önemini gösterdi”

“MIPIM şehirciliğin önemini gösterdi”
17 Mart 2014 08:45 | Son Güncellenme: 17 Mart 2014 08:46
A+
A-

MIPIM (1)Fuara katılan Besa İnşaat AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci: MIPIM 2014’e katılan Londra, Paris, Moskova gibi dünya başkentleri binadan önce şehirciliğin önemli olduğunu vurguladı. Biz de firma olarak şehirciliğin önemini bir kez daha gördük. Fuarda stant açan Türk firmalarına Avrupa başkentlerinden  ülkemizde inşaat yapın tekliflerinin gelmesi inşaat sektörümüzün dünya standartlarına ulaştığını bize gösterdi.

11-14 Mart tarihleri arasında Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen dünyanın en önemli gayrimenkul fuarında “binalardan önce şehirciliğin” önemi vurgulandı. Fuar izlenimlerini paylaşan Besa İnşaat AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, dünya standartlarına ulaşan Türk inşaat firmalarının çok sayıda ülkeden “ülkemizde inşaat yapın” teklifi aldığını bildirdi.

İstanbul Ticaret Odası ve Ankara Ticaret Odası öncülüğünde Türkiye’den çok sayıda büyük inşaat firmasının katıldığı MIPIM 2014 Fuarı, dünya gayrimenkul sektörünü bir araya getirdi.

Efe Bezci, konferans ve proje lansmanlarının yanı sıra sektörlerin ülkelerinde hayata geçirdiği projeleri de anlattığı fuarda, Türkiye’nin oldukça büyük bir çadır açarak sektörün dünya liderleriyle buluştuğunu ifade etti.

Türk katılımcıların sektör temsilcilerine oldukça başarılı sunumlar yaptıklarını belirten Bezci, “Fuar Türkiye için çok faydalı geçti. Dünyada neler oluyor, gayrimenkul ve mimarlık sektörü neler yapıyor, önemli ülkelerin projeleri ne durumda, hepsini inceledik ve gördük ki; Türkiye dünya standartlarına hızla yükselmekte. Sektörün gelişimi açısından bu tür fuarlar çok önemli. MIPIM ve benzeri fuarlarda gördüklerimizi kendimize göre uyarlayıp şehirlerimize uygulamaya devam edeceğiz” dedi.MIPIM (3)

Katılımcıların Türkiye’ye ilgisinin de memnniyet verici olduğunu bildiren Bezci, şunları söyledi:

“Türkiye gelişmekte olan bir ülke olarak MIPIM’de kendisini çok iyi ifade etti. Projelerini anlattı ve oldukça da ilgi gördü. Artık başarılı işlere imza atan Türk inşaat firmaları dünyada tanınıyor. Hatta dünyanın çok önemli ülkeleri, fuarda Türk stantlarına gelip “gelin ülkemizde inşaat yapın” şeklinde teklifler de bulundu. Kısacası Türkiye MIPIM 2014’ten alnının akıyla, başarıyla çıktı.”

“Binadan önce şehircilik geliyor”

Efe Bezci, fuarda dikkatlerini en çok çeken unsurun ise dünyanın en önemli başkentlerinden gelen firmaların binalardan önce şehirciliğe önem vermeleri olduğunu kaydetti.

Besa İnşaat olarak fuarda şehirciliğin önemini bir kez daha gördüklerini bildiren Bezci,  “Şimdiye kadar hayata geçirdiğimiz projeler hep binadan öte şehre bir katkı sağlamayı amaçladı. Her zaman insanların mutlu olabileceği, insan ve çevre ilişkilerini kontrol altına alabilen ve görsel olarak da dikkati çeken yapılara imza attık. MIPIM 2014’te de gördük ki Londra, Paris ve Moskova gibi dünyanın en önemli şehirleri hep şehirciliğin altını çiziyor, binadan önce şehirciliği vurguluyor. Bu fuar doğru yolda ilerlediğimizi bize gösterdi” diye konuştu.MIPIM (2)

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI