Dolar 32,3698
Euro 34,9364
Altın 2.325,48
BİST 9.121,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Mimar Sinan’ın kafatası nerede?

Mimar Sinan’ın kafatası nerede?
04 Mart 2013 12:45 | Son Güncellenme: 15 Mayıs 2013 00:31
A+
A-

IKI CAMI ARASINDA ASK.indd

İlk kitabıyla satış rekorları kıran Mürvet Sarıyıldız,  İki Cami Arasında Aşk 2 – Kayıp Kafatası’nda Mimar Sinan’ın 1935 yılında mezarından çıkartıldığı gün kayıplara karışan kafatasının izini sürüyor. Sinan’ın kafatasının peşindeki uluslararası gizli örgüt, gizemli bir tarikat ve iki gencin öyküsü sizleri soluksuz bırakacak! İki Cami Arasında

 Yıl 1935, İstanbul… Bilimsel heyet, ölümünün üzerinden tam 350 yıl sonra bir dehanın mezarını açmaktadır. Mezara inen kişi aldığı talimat üzerine, beyaz eldivenleriyle uzanıp dehanın kafatasını gövdesinden ayırır. Üzerinde çeşitli aletlerle incelemeler yapar. Mezarından çıkartılan kafatası o gün kayıplara karışır. O kafatası, gelmiş geçmiş en önemli mimarlardan Mimar Sinan’a aittir.

Evet, 1489 tarihinde Kayseri’nin Ağırnas Köyü’nde doğan ve dünyanın en büyük mimarlarından biri haline gelen, eserleri Dünya Kültür Mirası Listesi’nde ve UNESCO koruma listelerine alınan ölümsüz deha Mimar Sinan’ın mezarı, gerçekten Türk ırkına mensup olup olmadığının anlaşılması için açıldı. Kafatası yerinden çıkartıldı. Ölçüldü. Sinan’ın devşirme değil, Türk olduğuna dair raporlar hazırlandı ve “böyle bir dehanın kafatası mezarında çürümeye terk edilemez” denilerek, “bir müzeye yerleştirilmek üzere” yerinden alındı ve o gün bugündür kafatasını gören olmadı.

Kafatasını kim, neden çaldı?

İlk kitabı İki Cami Arasında Aşk ile satış rekorları kıran Mürvet Sarıyıldız, ikinci kitabı İki Cami Arasında Aşk 2Kayıp Kafatası’nda Mimar Sinan’ın kayıp kafatasının izini sürüyor. Sinan’ın naaşı gerçekten onun Türk olup olmadığını belirlemek için mi yerinden çıkarıldı yoksa bu olay içinde çok daha derin sırlar mı barındırıyor sorusunu soruyor.

Örgütler, tarikatlar, gizemli rüyalar
İki Cami Arasında Aşk 2 – Kayıp Kafatası’nda, Sinan’ın kafatasının peşindeki uluslararası gizli bir örgütün, bir ayağı Anadolu’da, bir ayağı ise Avrupa’da konuşlanmış gizemli bir tarikatın ve iki gencin nefes kesen öyküsüne tanık olacaksınız.

Süleymaniye Camii yapılmadan önce Kanuni Sultan Süleyman’la aynı rüyayı gören ve padişaha caminin tüm ayrıntılarını anlatan Sinan, İki Cami Arasında Aşk 2 – Kayıp Kafatası’nda yine rüyaların diliyle konuşuyor. Kafatasının peşindeki, birbirinden bağımsız hatta birbirine düşman iki grubu,  tahmin bile edemeyecekleri gizemli bir yolculuk bekliyor.

Sarıyıldız’ın gizem, mistisizm ve polisiye türlerini ustaca harmanladığı son kitabı İki Cami Arasında Aşk 2 – Kayıp Kafatası okuyucularını nefes kesen bir maceranın içine çekiyor.

Arka Kapaktan:

Rüyaların mimarı Koca Sinan…
Rüyalarından korkan bir adam, rüyalarının peşinden gidebilir mi?

… Nehir dolup taştığında aşk da coşar! Aşk ise bana göre tenden geçmedir! Aşk, bedeni aşıp ruhların ruh dünyasında bir olmasıdır.
Bir olmayı başaran ruhları ise ancak ölüm ayırır.

Aşkı bulanlar sadece rüyalarının peşinden gidenlerdir.

***

Lale ve Serkan, Sinan Araştırma Merkezi için çalışan iki araştırmacıdır. Onları bir araya getiren şey Mimar Sinan’ın kayıp kafatasının izini sürmek ve bu sır perdesini ortadan kaldırmaktır. Yaptıkları araştırma onları Mimar Sinan’ın gizemlerle dolu hayatında tarihi bir yolculuğa çıkaracak, eserlerindeki sırlara ve Yakup’un Merdiveni’yle arasındaki gizli bağlantıya götürecektir.
Hayatını kâbusa çeviren rüyaların peşinden giden Philip ise eski sevgilisi Sandra’yla birlikte kendini hayallerinin şehri İstanbul’da bulur, yolları yedi tepeli kentte Lale ve Serkan’la kesişir. Rüyaların mimarı Koca Sinan’ın izlerini sürerken aşkın koridorlarında kaybolan bu dört arkadaşı Mimarın Merdiveni adlı tehlikeli bir tarikatın müritleriyle girecekleri amansız bir mücadele beklemektedir…
 

 

REKLAM ALANI