Dolar 32,3263
Euro 35,1256
Altın 2.296,88
BİST 9.051,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

“Meslek eğitimine destek, aydınlık geleceğe destek”

“Meslek eğitimine destek, aydınlık geleceğe destek”
06 Ağustos 2013 14:58
A+
A-

VİKO Mesleki Eğitime Destek            

Ülke sanayilerinin gelişmesinde bilgi, beceri ve iş tecrübesine sahip kalifiye iş gücünün önemi çok büyük. Yüksek ve verimli üretimi oluşturabilecek kalifiye iş gücü ise Mesleki Eğitim ve Endüstri arasında kurulan köprü ile daha nitelikli sonuçlar vermekte.  “Meslek Eğitimine Destek Aydınlık Geleceğe Destek” adlı  projesi ile mesleki eğitime önemli katkılar sağlayan VİKO, bu alanda örnek çalışmalarını üç aşamada yürüterek aydınlık geleceğe destek olmaya devam ediyor.

Öğrencilerin Daha Kaliteli Meslek Eğitimine “Destek” İçin Laboratuar

VİKO, öğrencilerin teorik eğitiminin pratik beceriye dönüşmesi ve eğitim gördükleri alanda uygulamalı eğitim imkanı bulmalarına katkı sağlamak üzere her yıl bir Endüstri Meslek Lisesine Laboratuar kuruyor. Geçtiğimiz yıllarda İSOV Dinçkök Endüstri Meslek Lisesi ve Atalar Endüstri Meslek Lisesine Elektrik Tesisat Laboratuarı kazandıran VİKO, Üçüncü Laboratuarı ise  Samandıra Endüstri Meslek Lisesine kazandırmak üzere kolları sıvadı. Elektrik tesisatçılığı ve elektrik sektörüne paralel tüm uygulamaları mevcut olan laboratuarlar meslek lisesi öğrencilerinin bilgilerini pratik becerilere dönüştürmesinde önemli katkılar sağlıyor.

İş ve Sosyal Yaşamlarına “Destek” İçin Koçluk

Meslek Lisesi Memleket Meselesi projesinin özel sektördeki diğer şirketlere devrolması ile oluşan program kapsamında VİKO çalışanları meslek lisesi öğrencilerine koçluk yapıyor. Programın hedefi Meslek lisesi öğrencilerinin kişisel gelişimlerine destek olmanın yanı sıra iş ve sosyal hayata hazırlanmalarına katkı sağlamak. Özel Sektör Gönüllüleri Derneği öncülüğünde iki yıl boyunca sürdürülecek projede VİKO’da çalışan 13 Mühendis, meslek lisesi öğrencilerine zaman yönetimi, proje geliştirme, iş etiği, problem çözme ve sorumlu vatandaşlık gibi modüller ile koçluk yapacak. Birinci yılı tamamlanan projede ayrıca programa dahil olan öğrencilere staj ve burs imkanları da tanınıyor.

Hayat Başarılarına “Destek” İçin İstihdam

Meslek eğitimine verdiği destek ile yerel kalkınmaya da destek olan VİKO, sürdürülebilir kalkınmanın ancak yerel kalkınma ile gerçekleşeceğine inanıyor. 2002 yılından bu yana Meslek Eğitim Merkezleri ile işbirliği yürüten kuruluş, ekonomik ve sosyal nedenlerle bir şekilde lise öğrenimine devam edemeyen ilköğretim mezunu öğrencilerin meslek eğitim merkezinde eğitimine devam etmesine destek oluyor. Bu kapsamda bugüne kadar 221 öğrencinin mezun olduğu projede, mezunların  yüzde 70’ini VİKO’ da istihdam edilmiş.

REKLAM ALANI