Dolar 32,3433
Euro 35,1097
Altın 2.308,93
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Merkez Bankası enflasyon hedefini açıkladı

Merkez Bankası enflasyon hedefini açıkladı
26 Ocak 2016 12:54 | Son Güncellenme: 26 Ocak 2016 12:56
A+
A-

merkez_bankasi_y1

Ocak ayında enflasyonun artacağına işaret eden Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, “Enflasyonu yıl sonunda yüzde 7,5’e yaklaştırmak için elimizdeki tüm araçları kullanacağız” diye konuştu.

OCAK AYI ENFLASYONU ARTACAK
Erdem Başçı, ocak ayında enflasyonun artacağına işaret etti. MB Başkanı, “Ocak ayı enflasyonu artacak, ilk çeyrekte çift haneye çıkmaması için gayret göstereceğiz. Enflasyonun ocak ayında çift haneye çıkma ihtimali az” dedi.Başçı, “Enflasyonu yıl sonunda yüzde 7,5’e yaklaştırmak için elimizdeki tüm araçları kullanacağız” diye devam etti.

GIDA ENFLASYONU BEKLENTİSİ ARTTI
Başçı, gıda fiyatlarındaki enflasyon beklentisinin arttığını söyledi ve şöyle devam etti: “Gıda fiyatları artış varsayımımızı yüzde 8’den yüzde 9’a çıkardık.”

 “TEK FAİZE GEÇEMEYİZ”

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, daha önce açıklanan sadeleşme adımı kapsamında tek faize geçilip geçilmeyeceği ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Başçı, “Tek faize henüz geçemeyiz” dedi. Başçı, “Küresel risklerin nasıl bir hal alacağını görene kadar tek faize geçmemek daha doğru. Şu anda likidite politikasıyla faizi ayarlamak daha doğru” şeklinde konuştu.

NEDEN ADIM ATILMADI
Başçı, son Para Politikası Kurulu’nda neden faiz kararı almadıklarını da açıkladı ve şöyle konuştu:“Son toplantıda adım atmadık çünkü sıkı duruşumuzu ve geniş faiz koridorunun dengeleyici özelliğini kullanmaya devam ediyoruz.”

ABD Merkez Bankası Fed’in faizleri yükseltmeye başlamasının ardından, sadeleşmeyi seçeceklerini söyleyen Başçı’nın bu açıklamalarının ardından tek faiz seçeneği gündeme gelmişti.

ENFLASYONDA DÜŞÜŞ BEKLENTİSİ
Başçı, şubat, mart, nisan aylarında enflasyonu yıllık bazda düşürücü baz etkisinin gözleneceğini söyledi.MB Başkanı, “Baz etkileri yılın ilk çeyreğinde enflasyonun düşüşüne yardımcı olacak. küresel büyümeye dair endişeler ve oynaklıklar devam ediyor” diye devam etti.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI