Dolar 32,5991
Euro 34,7588
Altın 2.499,68
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Merkez Bankası 2019 para ve kur politikasını açıkladı

Merkez Bankası 2019 para ve kur politikasını açıkladı
05 Aralık 2018 11:42
A+
A-

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), “2019 Yılı Para ve Kur Politikası” metnini yayınladı. Metinde “Para politikası enflasyonu hedefe yaklaştıracak şekilde oluşacak.” ifadesi yer aldı.

TCMB’den yapılan açıklamada “Enflasyon hedefi Hükümet ile varılan mutabakatla uyumlu olarak yüzde 5 seviyesinde korunmuştur.” denirken, enflasyon hedefi etrafındaki belirsizlik aralığı her iki yönde 2 yüzde puan olarak korundu.

Dalgalı döviz kuru rejimi uygulamasının devam edeceğinin belirtildiği metinde, “Döviz kurunun iktisadi temellerden belirgin şekilde kopması veya aşırı oynaklıkların finansal istikrara dair risk oluşturması halinde bu duruma kayıtsız kalınmayacaktır.” ifadeleri dikkat çekti.

TCMB, “Döviz kurundaki hareketlerin fiyat istikrarını kalıcı olarak etkilemesi durumunda ise TCMB para politikası duruşunu değiştirerek gerekli tepkiyi verecektir. TCMB, döviz piyasasının etkin bir şekilde çalışabilmesi için döviz kuru gelişmelerini ve buna dair her türlü risk faktörünü yakından takip etmeye, gerekli önlemleri almaya ve ilgili araçları kullanmaya devam edecektir.” dedi.

8 TOPLANTI YAPILACAK

2019 yılındaki PPK toplantısı sayısı 8 olarak açıklandı. Kurulun vereceği karar ve gerekçesinin kamuoyuyla paylaşılması iletişim politikasının temel önceliklerinden birisi olacağı söylendi.

Mali disiplinin enflasyonla mücadele açısından büyük önem taşıdığının altını çizilirken, “Bu nedenle para politikası ile maliye politikası arasındaki eşgüdüm enflasyonla mücadele ve makroekonomik dengelenme açısından büyük önem taşımaktadır. Makro politikaların ve yapısal reformlar konusunda atılacak adımların etkin bir iletişimle enflasyona odaklı ve eşgüdüm içinde oluşturulması para politikasının hareket alanını genişleterek enflasyonla mücadeleye önemli
bir destek verecektir” ifadeleri kullanıldı.

REKLAM ALANI