Dolar 32,5258
Euro 34,7745
Altın 2.493,08
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

“Makineciler uluslararası pazarda yeni iş fırsatları peşinde”

“Makineciler uluslararası pazarda yeni iş fırsatları peşinde”
25 Eylül 2017 10:36 | Son Güncellenme: 25 Eylül 2017 10:37
A+
A-

Metal işleme alanında dünyanın önde gelen fuarlarından EMO (Metal İşleme Makineleri ve Teknolojileri Fuarı), 18-23 Eylül tarihlerinde Türkiye’nin Makinecilerini 4. kez ağırladı. Almanya’da Türkiye sanayiini başarıyla temsil ettikleri için mutlu olduklarını ifade eden Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Dalgakıran “Almanya’da katıldığımız bu fuar bizim için uluslararası pazarda yeni iş fırsatları anlamına geliyor” dedi.

Metal İşleme ve Kaynak Teknolojisi alanında son teknoloji ürünler Almanya’nın Hannover kentinde buluştu. 150 binden fazla katılımcının ziyaret ettiği fuarın bu yılki ana gündem maddeleri Verimlilik, Esneklik ve İnovasyon oldu. Kesme ve şekillendirme makineleri, hassas ölçüm aletleri, bilgisayar teknolojileri, endüstriyel elektronik malzemeleri ve aksesuarları ile temel imalat teknolojilerine yönelik tüm yeniliklerin yakından takip edildiği fuarda Türk makineleri büyük ilgi gördü.

Almanya’ya yapılan takım tezgâhı ihracatı 60 milyon dolar seviyesinde

Makine ihracatımızda lider ülke olan Almanya’da katıldıkları organizasyonda Türkiye sanayiini başarıyla temsil ettikleri için mutlu olduklarını ifade eden Makine İhracatçıları Birliği Başkanı AdnanDalgakıran şunları söyledi: Takım tezgâhları yıllık 700 milyon dolar ihracat rakamı ile toplam makine ihracatımız içinde başlıca ürün grupları arasında yer alıyor. Her yıl 60 milyon doların üzerinde takım tezgâhı ihracatı gerçekleştirdiğimiz Almanya’da katıldığımız bu fuar da bizim için uluslararası pazarda yeni iş fırsatları anlamına geliyor. Teknolojik ve ticari olarak stratejik ortağımız olan ülkelerle sektörel işbirlikleri konusundaki güçlü ilişkilerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.”

REKLAM ALANI