Dolar 32,5878
Euro 34,8455
Altın 2.503,43
BİST 9.678,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Lojistik Sektöründe İlk Onaylı Sürdürülebilirlik Raporu Yayınlandı!

Lojistik Sektöründe İlk Onaylı Sürdürülebilirlik Raporu Yayınlandı!
23 Kasım 2013 10:00 | Son Güncellenme: 23 Kasım 2013 10:30
A+
A-

Mars Lojistik

Kara, hava, deniz ve demiryolu nakliyesi, fuar ve etkinlik lojistiği, proje taşımacılığı, gümrükleme, sigorta, depolama ve diğer tüm lojistik hizmetlerini kusursuz olarak sunan, sektörde sayısız farklılıklar yaratan, sürekli büyüyerek müşterilerine yenilikler sunan Mars Logistics; Türkiye’de sürdürülebilirlikle ilgili performansını GRI (Global Reporting Initiative) standardına uygun olarak raporlayan ilk lojistik şirketi oldu.

Türkiye’nin en önemli lojistik şirketlerinden Mars Logistics, faaliyetlerinden doğansosyal, çevresel, ekonomik etkileri ve 2012 yılına ilişkin gerçekleştirilen faaliyetleri içeren Sürdürülebilirlik Raporu’nu kamuoyuna açıkladı. Mars Logistics Sürdürülebilirlik Raporu 2012, dünya çapında faaliyet gösteren öncü şirketlerin kullandığı bir raporlama standardı olan Küresel Raporlama Girişimi (GRI-Global Reporting Initiative) “C” seviyesi ilkelerine uygun olarak hazırlandı ve Mars Logistics, Türkiye’de sürdürülebilirlik raporuyla bu seviyede onay alan ilk lojistik şirketi unvanını elde etti.

“Ekonomik performansımızın temeli, müşteri memnuniyeti ile güvenilir ve tercih edilen marka olmaktır.”

Ekonomik sürdürülebilirliğin vazgeçilmez unsurlarını operasyonel verimlilik ve müşteri memnuniyeti olarak tarif eden Mars Logistics, müşteri odaklı bir kalite anlayışıyla mevcut müşterilerinin beklentilerini ve ihtiyaçlarını iyi analiz edip, yeni müşterileriler kazanmaya devam ediyor. Her konuda olduğu gibiperformansı iyileştirmenin yolunun da ölçümlemeden geçtiğinin bilinciyle, memnuniyet anketleri yapan Mars Logistics paydaşlarına performanslarını değerlendirme fırsatı veriyor.

“Sosyal performansımız çalışanların mutluluğu ile doğru orantılıdır.”

Sosyal sürdürülebilirlik performansının en önemli unsurlarını çalışanlar ile ilişkiler ve onların sağlık ve güvenlikleri olarak belirleyen Mars Logistics, şirket içi iletişimi artırmak için açtığı platformları geliştirmeye, çalışanlarının ve sürücülerinin sağlık ve güvenliği için aldığı önlemlere ve verdiği eğitimlere devam ediyor.

“Çevresel duyarlılık bir zorunluluktur!”

Çevresel duyarlılığı bir zorunluluk olarak değerlendiren Mars Logistics, etkilerini en aza indirmek için hem idari hem de operasyonel faaliyetlerini bu anlayışla şekillendirmektedir. Çevresel etkilerini enerji verimliliği, CO2 emisyonlarının azaltılması ve atık yönetimi alanlarında yöneten Mars Logistics’in faaliyetlerinden kaynaklanan karbon ayak izini ölçmek ve karbon salınımını azaltmak önümüzdeki dönem için hedeflenen aksiyonlar arasında yer alıyor.

Konuyla ilgili olarak konuşan Mars Logistics Kurumsal Girişim Müdürü Aydan Bilgel: “Türkiye’de sektörümüzde Küresel Raporlama Girişimi onaylı sürdürülebilirlik raporu yayınlayan ilk şirket olmaktan gurur duyuyoruz. Kurumsal sosyal sorumluluk projelerimiz, çevresel ve toplumsal yatırımlarımız, paydaş memnuniyeti, iş felsefemiz ve altyapı yatırımlarımızla önümüzdeki dönemde de başarılarımızı arttırarak sürdürmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Lojistik sektörünün de içinde bulunduğu Ulaştırma, Depolama ve Haberleşme alt sektörü toplam GSYİH değerinin yaklaşık % 15’lik bölümünü oluşturarak önemli bir stratejik sektör olduğunu ispatlamıştır. Lojistik sektörüyle ilgili de çalışmalarına devam edeceklerini söyleyen Aydan Bilgel; “Mars Logistics olarak ülke ekonomisinde önemli bir yere sahip olan lojistik sektörünün gelişmesi için uzun yıllardır destek verdiğimiz Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu ve Lojistik Vaka Yarışması, önümüzdeki dönemde de sürekli gündemimizde kalacak sosyo-ekonomik projelerimiz arasında yer alacaktır.”  şeklinde konuştu.

 

REKLAM ALANI