Dolar 32,4729
Euro 34,9500
Altın 2.436,45
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Lojistik Sektörü Sosyal Medya Araştırması Sonuçları Açıklandı…

Lojistik Sektörü Sosyal Medya Araştırması Sonuçları Açıklandı…
02 Mart 2014 13:39
A+
A-

sosyal_medya

Türkiye’nin ‘lojistik’ temalı ilk yüksek öğretim kurumu olan Beykoz Lojistik Meslek Yüksek okullu’nun, Monitera işbirliği ile ‘Sosyal Medyada Lojistik” temasına yönelik yaptığı araştırmanın sonuçları açıklandı. Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu, Lojistik Uygulamaları ve Araştırma Merkezi tarafından, Bülent Tanla danışmanlığında ve Prof. Dr. Okan Tuna koordinatörlüğünde, M. Murat Şentürk, Tuğba Güngör, Burcu Kasımoğlu ve Arda Çetin‘den oluşan bir ekip tarafından 21 Kasım 2013- 21 Aralık 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen araştırma ilginç sonuçlara ulaştı.

Sosyal Medyada En Çok Konuşulan Projeler Hangileri?

Lojistik sektörü kapsamında ilk kez yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, sosyal medyada en çok paylaşım yapılan lojistik projeler; “Marmaray (64402)”, “Üçüncü Köprü (15182) ve “Üçüncü Havalimanı (4270)”  olarak belirlendi. Marmaray projesinin konuşmalarının içerik analizi sonucunda; % 41,92’sinin negatif tonlu ve % 52,66’sının da siyasi ağırlıklı olduğu gözlendi.

Sosyal Medyada En Çok Hangi Lojistik İşletmeleri ve STK’lar Konuşuluyor?

Paylaşım sayılarının az olması ile birlikte, sosyal medyada en çok konuşulan üç işletme sırasıyla Arkas, Ekol Lojistik ve Borusan Lojistik olarak belirlendi. Arkas’ın özellikle sanat ve spor konularındaki yatırımlarının bu alanda önemli bir fark yarattığı da tespit edildi. Diğer taraftan, sırasıyla Deniz Ticaret Odası (DTO), Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ve Uluslararasu Taşımacılık ve Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD)  en çok konuşulan Sivil Toplum Kuruluşları oldu.

Çalışmada ortaya çıkan diğer sonuçlar ise şöyle;

•Sosyal medyada en çok paylaşım yapılan lojistik projeler; “Marmaray (64402)”, “Üçüncü Köprü (15182) ve “Üçüncü Havalimanı (4270)”  olarak karşımıza çıkmaktadır.

•Marmaray projesinin konuşmalarının içerik analizi sonucunda % 41,92’sinin negatif tonlu ve % 52,66’sının da siyasi ağırlıklı olduğu gözlenmektedir.

• Marmaray projesi ile ilgili paylaşımlar ağırlıklı olarak twitter ortamı üzerinden (% 98,13) ve erkekler tarafından (% 65) gerçekleştirilmektedir.

•  Üçüncü Köprü projesinin konuşmalarının içerik analizi sonucunda % 61,43’ünün negatif tonlu ve % 59,21’inin de siyasi ağırlıklı olduğu gözlenmektedir.

•   Üçüncü Köprü projesi ile ilgili paylaşımlar ağırlıklı olarak twitter ortamı üzerinden (% 84) ve erkekler tarafından (% 66) gerçekleştirilmektedir.

•  Üçüncü Havalimanı projesinin konuşmalarının içerik analizi sonucunda % 44,79’unun nötr tonlu ve % 78,13’ünün de siyasi ağırlıklı olduğu gözlenmektedir.

• Üçüncü Havalimanı projesi ile ilgili paylaşımlar ağırlıklı olarak twitter ortamı üzerinden (% 97,64) ve erkekler tarafından (% 74) gerçekleştirilmektedir.

• Yapılan analiz sonucunda, lojistik işletmelerinin sosyal medyada çok fazla koşulmadığı ve yer almadığı gözlenmektedir. Arkas işletmesi 126 paylaşım ile birinci sırada yer almaktadır.

REKLAM ALANI