Dolar 32,3835
Euro 35,0525
Altın 2.326,19
BİST 9.098,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Kritik faiz haftası başlıyor

Kritik faiz haftası başlıyor
21 Nisan 2014 06:03 | Son Güncellenme: 21 Nisan 2014 06:04
A+
A-

erdem basciErdoğan’ın Merkez Bankası’na olağanüstü toplantı yaparak faizleri indirme çağrısında bulunmasının ardından gözlerin çevrildiği Erdem Başçı “yavaş yavaş” demişti. Merkez Bankası bu hafta Perşembe günü bir politika toplantısı gerçekleştirerek faizler hakkındaki kararını verecek. Her ne kadar ekonomistler ve analistler faiz indirimi için henüz erken olduğunu düşünse de Merkez Bankası’nın kararında Avrupa Merkez Bankası’nın parasal genişlemeye gideceği ihtimali de etkili olacak. diğer yandan Asya piyasaları bilançoları fiyatlarken, Batı piyasaları Paskalya tatilinin son gününü yaşıyor. Ukrayna’nın doğusunda ise Cenevre’de ulaşılan anlaşmaya rağmen çatışmalar devam ediyor. Hafta sonu gerçekleşen gerginliklerde 5 Rus yanlısı daha hayatını kaybetti.

Günün önemli verileri: Merkezi yönetim iç/dış borç verileri (17:00)

Piyasalarda siz uyurken!

Asya: Nikkei endeksi yüzde 0.8 yükselirken, Güney Kore Kospi yüzde 0.3 arttı. Filipinler borsası da yüzde 0.6 ilerledi. Diğer piyasalar Paskalya tatili dolayısıyla kapalıydı.

ABD: ABD piyasaları da Avrupa piyasaları gibi Paskalya dolayısıyla bugün de kapalı.

Emtia: Petrol fiyatları yüzde 0.18 değer kaybederek varil başına 104.11 dolara indi. Altın da yüzde 0.56’lık değer kaybının ardından ons başına 1,286.90 dolar oldu.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI