Dolar 32,5670
Euro 34,7178
Altın 2.411,47
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 19°C

KREDİ KARTI PUANI NEDİR VE NASIL KULLANILIR?

KREDİ KARTI PUANI NEDİR VE NASIL KULLANILIR?
22 Haziran 2022 15:51
A+
A-

Alışverişte en çok tercih edilen ödeme yöntemlerinden biri kredi kartı ile ödemedir. Tüketiciye alışverişi taksitlendirme ve erteleme gibi özellikler sunabilen bu ödeme sistemi neredeyse her banka tarafından sunulmaktadır. Belirli bir oranda yıllık işletim ücreti alan bu kredi kartları, sunduğu avantajlarla günümüzde vazgeçilemez bir konuma gelmiştir.

Kredi kartı puanı ise ilgili bankanın tüketiciye kartı aktif kullandığı için geri yatırdığı bir hediye puandır. Bu puanlar tüketicileri alışveriş yapmaya teşvik etmektedir ve alışveriş yaptıkça daha çok kazanmalarını sağlamaktadır. Kredi kartı puanı nasıl kullanılır sorusunun cevabı ise çok basittir. Kredi kartı kullanıyormuş gibi! Herhangi bir ek çabaya gerek duymadan biriktirilen puanlar ile alışveriş yapabilmek artık çok kolay. Gelin bu kredi kartı puanları nedir, nasıl sorgulanır, nasıl kullanılır gibi soruların detaylarını sizlerle paylaşalım!

Kredi Kartı Puanı Nedir?

Kredi kartı puanı, tüketicinin alışverişi sonrası kartına yüklenen belirli bir orandaki puandır. Bu puanlar nakit olarak kullanılamaz, fakat sonraki alışverişlerde alışveriş tutarından düşülebilmektedir. Sık sık alışveriş yapan tüketiciler için büyük kolaylığa sahiptir. Alışveriş yaptıkça kredi kartı puanı artar ve bu puan arttıkça alışveriş tutarı düşer. Bu kartların akaryakıt, giyim, gıda ve kozmetik başta olmak üzere sayısız kampanyası bulunmaktadır. İlgili tarihler içerisinde kampanya başvurusu yaparak harcamalarınızdan kat kat kredi kartı puanı kazanabilirsiniz!

Kredi Kartı Puanı Nasıl Kullanılır?

Puanlarımızı harcamadan elbette kazanmamız gerekiyor. Kredi kartı puanı kazanmak ve harcamak için kullanıcılara büyük ayrıcalıklar tanıyan kredi kartı ödül programları arasında World, Axess, Maximum, Bonus, BankKart Lira, Paraf ve ParaPuan bulunmaktadır. Bu ödül programlarına dahil olan bankaların uygulamalarında sektöre özel birçok kampanya açılıyor. Kampanyaları kaçırmamak ve her zaman yaptığınız alışverişlerden daha fazla puan kazanmak istiyorsanız, harcamanızı yapmadan önce hangi doğru kartı kullanacağınıza karar vermek için bankaların bu uygulamalarını kontrol etmeyi unutmayın!

https://www.worldcard.com.tr/

https://www.axess.com.tr/

https://www.maximum.com.tr/

https://www.bonus.com.tr/

https://www.bankkart.com.tr/

https://www.paraf.com.tr/

https://www.cardfinans.com/

Kredi kartı ile birçok alışveriş yaptık, puanları biriktirdik. Şimdi akıllarda tek bir soru. Kredi kartı puanı nasıl kullanılır? Kredi kartı puanı kullanımı aslında nakit para ile ödeme yapmaktan çok daha kolaydır. Her bankanın anlaşmalı olduğu markalar bulunur, ilgili bankanın kredi kartına sahip olan tüketici ise biriktirdiği puanlar ile bu markalardan kolaylıkla alışveriş yapabilmektedir.

Birikmiş kredi kartı puanı sorgulama gerçekleştirdikten sonra tek yapmanız gereken ilgili markalardan alışveriş gerçekleştirerek ödeme kısmında puanlarınızı kullanmak istediğini söylemeniz. Kasada kredi kartı kullanırmış gibi kolaylıkla puanlarınız ile alışveriş yapabilirsiniz. Bu olanak birçok internet sitesinde de geçerlidir. Hesap ve ödeme işlemlerine geldiğinizde kredi kartı puanı kullanma kısmını işaretlemeniz yeterlidir.

Kartlarınızdaki Tüm Puanları Tek Uygulamada Görebilirsiniz!

Kredi kartı ile düzenli alışveriş yaparak kredi kartı puanı biriktirdik. Fakat birçok kredi kartımız bulunuyorsa, puanları nereden harcayacağız? Puan kullanma süresini geçirmeden ilgili markadan ürün bulabilecek miyiz? Kartlarımızda bulunan tüm puanları bir araya toplayarak alışveriş yapabilsek ne kadar güzel olurdu, değil mi? Artık yapabiliyoruz.

Farklı kredi kartlarında bulunan puanlarımızı bir araya toplamak artık çok kolay. Puan Harca sizlerin bütün ihtiyaçlarını düşündü ve kredi kartı puanınızı birleştirmeyi teklif ediyor! Sahip olduğunuz tüm puanları tek uygulamada görebilir, dilerseniz puanlarını birleştirerek alışverişin keyfini çıkartabilirsiniz.

Kredi Kartı Puanı Nasıl Sorgulanır?

Kredi kartı puanı sorgulama işlemini kredi kartına sahip olduğunuz bankanın internet şubesinden kolaylıkla gözlemleyebilirsiniz! Kredi kartı bilgilerinize tıkladığınızda altta kredi kartıpuanı görüntülenebilmektedir. Aynı şekilde müşteri hizmetlerine de danışarak puanınızı öğrenebilirsiniz. Fakat bunu kredi kartına sahip olduğunuz her banka için ayrı ayrı yapmanız gerekmektedir. Tek uygulamada hepsini görüntülemek içinPuan Harca uygulamasını indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Kredi Kartı Veren Bankalar

Türkiye’de hizmet veren birçok banka tüketicilerine farklı limitlerde kredi kartı vermektedir. Düzenli kullanımda kredi kartı puanı ve limiti bankalarca artırılmaktadır. Her tüketicinin geliri doğrultusunda alabileceği kredi kartı limiti değişmektedir. Kredi kartı almak istediğiniz bankalara danışarak sizler için ne ölçüde bir limit belirlediklerini öğrenebilirsiniz. İşte kredi kartı veren bankaların listesi:

  • İş Bankası
  • Akbank
  • Garanti BBVA
  • Denizbank
  • Vakıfbank
  • Yapı Kredi Bankası
  • QNB Finansbank
  • ING Bank
  • Enpara
  • TEB
  • Halkbank
  • Ziraat Bankası
REKLAM ALANI