Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

“Konut Faiz Oranlarında Düzenleme Yapılmalı”

“Konut Faiz Oranlarında Düzenleme Yapılmalı”
02 Mart 2018 10:35
A+
A-

 

Tona Yapı ve Safe İnşaat Ortaklığı İcra Kurulu Başkanı İlhan Erdal, içinde bulunduğumuz zaman diliminin konut almak için çok uygun olduğunu söyledi. Erdal, yükselen faiz oranlarının konuta olan talebi düşürdüğünü de sözlerine ekledi.

“Küresel ve ülkesel gelişmelerin etkilerini yaşadığımız durağan bir yıl geçirdik ”açıklamasında bulunan İlhan Erdal sözlerine şöyle devam etti: “ Bu durağanlık her sektörü olduğu gibi inşaat sektörüne de yansıdı. Türkiye inşaat sektörü temsilcileri, olabildiğince bu durumu fiyatlarına yansıtmamaya çalıştı. Yaptığımız çalışmalarla ve kampanyalarla biz de bu durumu desteklemeye çalıştık. Türkiye ve Ankara konut sektöründe sıkıntılı günler geçiriyor. Bu sıkıntı, arzın fazlalığından kaynaklanıyor.”

Konut almak için doğru zaman

1,15 üzerine çıkan konut faiz oranlarının konut satışlarını etkilediğini kaydeden Tona Yapı ve Safe İnşaat Ortaklığı İcra Kurulu Başkanı İlhan Erdal sözlerine şunları ekledi: “Talepte de faizlerin yüksek olması sebebiyle bir düşüş var. İhtiyaç sahipleri yine de doğru tercihle doğru yerde konut sahibi olmak için ilgiyi devam ettiriyor. Döviz kurları ve döviz kurları ile birlikte emtia fiyatlarının da yükselmesinden kaynaklı bir fiyat artışı söz konusu. Bu fiyat yüksekliğini maalesef bizim gibi konut üreticileri şu anda fiyatlarına yansıtmıyor. Tüketici bu anlamda çok avantajlı. İçinde bulunduğumuz dönem bu şartlara bakıldığında tam konut alınacak zaman diyebilirim.”

Yazlık sinema ile nostalji rüzgarı

Duru Beytepe’de kusursuzlukla tasarlanan, günün yorgunluğu ile stresinin atılabileceği sosyal aktivite alanları olduğunu söyleyen İlhan Erdal “Yazlık Sinema ile nostalji rüzgarını yakalarken, Organik Hobi Bahçesi, Terapi Bahçeleri, Aromatik Bahçeler, Çim Amfi, Hobi Bahçesi alanlarında ise keyifle vakit geçirebileceğiniz alanlar oluşturduk. Bu alanları planlarken aynı zamanda evinize gelecek olan misafirlerinizi keyifle ağırlayabileceğiniz, toplantı odalarını ve davet salonlarını da unutmadık” dedi.

REKLAM ALANI