Dolar 32,4918
Euro 34,7643
Altın 2.490,07
BİST 9.560,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 19°C

KOBİ’lere desteğimizi, özel hizmetimiz ‘KOBİ Express” ile artıracağız”

KOBİ’lere desteğimizi, özel hizmetimiz ‘KOBİ Express” ile artıracağız”
22 Mayıs 2013 12:00 | Son Güncellenme: 22 Mayıs 2013 12:11
A+
A-

DHL

Dünyanın lider uluslararası lojistik ve hızlı hava taşımacılık şirketi DHL Express, Türkiye’de hızla büyüyen ve istihdamın önemli kısmını yüklenen KOBİ’lere özel bir paket hazırladı.

“KOBİ Express” ismiyle sunulan hizmet hakkında bilgi veren DHL Express Türkiye’nin yeni CEO’su Markus Reckling, “Türkiye’deki KOBİ’lerin, özellikle hızlı büyüyen ekonomiler başta olmak üzere, dünyanın geri kalanına ihracatını daha da kolaylaştıracağız. Türkiye’den ihracat, dünyanın en hızlı, en güvenli ve en uluslararası ağı sayesinde hiç bu kadar kolay olmamıştı” dedi.

Uluslararası lojistik ve hızlı hava taşımacılık sektörünün lider şirketi DHL Express, 30 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösterdiği Türkiye’deki gücünü, hayata geçirdiği yeni projeler ile güçlendiriyor.

DHL Express’in yeni hedef ve projelerinin tanıtımının yapıldığı basın toplantısında konuşan DHL Express Türkiye’nin yeni CEO’su Markus Reckling, “Türkiye’ye gelmekten çok mutluyum. Beni burada dinamik bir ekip ve ekonomi karşıladı. Yeni projeler üzerine heyecanla çalışıyoruz. Bunlardan biri de “DHL Express Mikro İhracat” hizmetimize entegre olarak çalışan ve ihracatı neredeyse Türkiye sınırları içindeymiş gibi kolaylaştıran yeni özel “KOBİ Express” masamız. Türk ekonomisinin kahramanlarına yönelik hizmetimiz KOBİ Express ile KOBİ’lerin uluslararası pazarlara daha hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşmalarını sağlayacağız. Ayrıca, düzenleyeceğimiz seminerlerle de KOBİ’lere, ihtiyaçları olan bilgiye erişmelerini sağlayarak ihracat kapılarını aralayacağız” dedi.

Markus Reckling, her türlü soru ve ihtiyaçlarında yanlarında olabilmek için KOBİ’lere özel, 7/24 ulaşılabilen telefon hattını da hizmete koyduklarını  belirterek, “KOBİ’lerimiz  KOBİ Express’ten ihtiyaç duydukları bilgiye istedikleri anda ulaşabilecekler. Profesyonel müşteri temsilcilerimizle,  yurt dışına açılmış ya da açılma konusunda bilgi edinmek isteyen KOBİ’lerimize, tekstil, otomotiv, sağlık ve teknoloji gibi farklı sektörlere özel kılavuzlar sunarak hayatlarını kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Ayrıca, sektörlere özel olarak sunduğumuz paketleme malzemeleri ile de gönderileri, varış noktasına güven içerisinde ulaşabilecek” diye konuştu.

DHL Express Türkiye’nin, KOBİ’leri daha fazla desteklemek amacıyla özel işbirliklerine odaklandığını da vurgulayan DHL Express Türkiye CEO’su Markus Reckling, “Bu konuda bizimle benzer vizyonu paylaşan organizasyonlarla işbirliği yapmaya odaklanıyoruz. Birinci adımımız, Türk Ekonomi Bankası (TEB) ile yaptığımız işbirliği oldu. TEB, KOBİ Express paketi kapsamında, DHL Express müşterilerine KOBİ Kulüp üyeliği ilk yılı için %50 indirim avantajı ve ilk iki dış ticaret işlemini ücretsiz yapabilme imkanı sunuyor. Ayrıca TEB, KOBİ Kulüp üyesi olan DHL Express müşterilerine yine KOBİ Express paketi kapsamında; POS makineleri için bonus özellikler, taksitli ödeme imkanı, özel ticari işletme kart sistemi ile finansal ödeme çözümleri de sunuyor. KOBİ’lerimize daha kolay çözümler sunabilmek adına bu tarz işbirlikleri geliştirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Yeni KOBİ Express müşterilerine, abonelikleri itibariyle 3 ay boyunca ücretsiz PDN (Proaktif Teslimat Bildirimi) hizmeti de sunduklarını belirten Markus Reckling, “Gönderilerin çıkıştan dağıtıma kadar takip edilmesi, teslim detayının SMS, faks veya e-mail yoluyla otomatik olarak bildirilmesi ve müşteri hizmetlerimizin gerekli durumlarda anında müdahalesini kapsayan Proaktif Teslimat Bildirimi müşterilerimize güven ve avantaj dolu çözümler sunmamızı sağlıyor” şeklinde konuştu.

Uluslararası odaklı küçük ve orta ölçekli şirketler “küresel pazar”da büyüyor

2012 yılı sonunda DHL Express tarafından gerçekleştirilen ve IHS tarafından yürütülen uluslararası araştırma çalışması ile ilgili de bilgi veren Markus Reckling, araştırma sonucuna göre faaliyetlerini yerel olarak sınırlandıranlara kıyasla, uluslararası pazarda faaliyet gösteren KOBİ’lerin başarılı olma olasılıklarının iki kat daha fazla olduğunu belirtti. KOBİ’ler arasında uluslararası ticarete olan eğilimin giderek arttığını vurgulayan Reckling; “Araştırmaya katılan KOBİ’lerden uluslararası arenada ticaret yapan şirketlerin yüzde 26’sı kendi piyasalarında önemli ölçüde iyi bir performans gösterirken, sadece kendi ülkelerinde faaliyetlerini sürdüren şirketlerin yalnızca yüzde 13’ü benzer bir performans sergileyebildi. KOBİ’ler, know-how ve teknolojiye erişim ile ürün ve hizmetlerinin çeşitliliğinin artmasının yanı sıra, uluslararası yaklaşım ile yeni pazarlara erişim avantajından da faydalanabiliyor. Uluslararası ekspres taşımacılık sektöründe dünya lideri olarak biz de KOBİ’ler için muazzam bir değer sağlayan bu uluslararası ticari tabloyu destekliyoruz” dedi.

G7 ülkeleri ile Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Meksika’da bulunan küçük ve orta ölçekli işletmelerden 410 çalışanın katılımıyla gerçekleştirilen araştırma, işletmelerinin küreselleşmesi konusunda gelişmiş dünya KOBİ’lerinin, yeni gelişen pazarlardaki KOBİ’lerden daha geride kaldığını da ortaya koyuyor. Araştırmaya göre gelişmekte olan ülkelerin KOBİ’leri, lojistik faaliyetlerin uluslararası operasyonlarındaki pozitif etkilerine daha fazla önem vermelerinin yanında, ayırt edici bir rekabet gücü yarattığını da düşünüyor.

Türkiye, Deutsche Post DHL ülkeleri arasında en önemli kilit pazarların başında geliyor

Türkiye’nin, Deutsche Post DHL’in faaliyet gösterdiği ülkeler arasında çok önemli ve kilit bir rolünün olduğunu ifade eden Reckling, “Globalde, ekonomik belirsizliklere rağmen, 2013’ün birinci çeyreği Deutsche Post DHL için güzel geçti. Deutsche Post DHL’in karı, 2013 ilk çeyrekte, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,9 artarak 711 milyon Euro’ya ulaştı. Deutsche Post DHL’in cirosu 2012 yılında yüzde 5,1 büyüdü. DHL Express’e baktığımızda, 2013 yılının başlarında dünyanın büyüyen dinamik bölgelerindeki güçlü pazar konumu sayesinde kara geçtiğini ve karlılığını artırdığını görüyoruz. Anketlerin de gösterdiği gibi firmamızın memnuniyeti müşteriler ve çalışanlar tarafından sürekli artmakta. Müşterilerimizin hayatlarını sadeleştireceğimizin sözünü verdik ve bu sözümüzü yerine getirmek için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Cari yılın ilk çeyreğinde 3 milyar Euro olarak raporlanan gelirimiz, bir önceki yılın gelirine göre küçük bir artış gösterdi. DHL Express’in uluslararası ağının büyümesine, çalışanlarının eğitimine ve hizmet yelpazesine yapmış olduğu önemli yatırımlar sonrası, tüm bu operasyonel iyileştirmelerin karlılıkta beklenen kazançları üretmeye başladığını görüyoruz: 2013’ün ilk çeyreğinde DHL Express’in geçen yıl 232 milyon Euro olan işletme kazancı, neredeyse yüzde 10 artarak 254 milyon Euro’ya ulaştı. Faiz ve vergi öncesi kar marjı da neredeyse 7 baz puan artış gösterdi. İstikrarlı bir büyümeye sahip Deutsche Post DHL ailesine üye bir şirket olan DHL Express olarak Türkiye’nin dinamik ekonomisinin yardımıyla hedeflerimize ulaşacağız” dedi.

REKLAM ALANI