Dolar 32,5976
Euro 34,7428
Altın 2.506,53
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Katmerli maaş zammı için İngilizce öğrenmeye akın var!

Katmerli maaş zammı için İngilizce öğrenmeye akın var!
14 Aralık 2015 10:53
A+
A-

DOGUS_aydin_2

İngilizce Öğretim Uzmanı Doğuş Aydın, İngilizce öğrenmenin iş hayatındaki performans değerlendirme ve zam artışlarındaki doğrudan etkisini değerlendirdi.

Dil öğrenimine gramer ağırlığının yanı sıra SOS gibi yöntemlerle pratik eğitim ve günlükhayata İngilizceyi dahil ederek evde, okulda, alışverişte, kuaförde hatta evcil hayvanınızla konuşarak yapacağınız İngilizce pratiğinin yararına ve önemine dikkat çeken İngilizce Öğretim Uzmanı Doğuş Aydın, zam ayları olan Aralık, Ocak aylarında iş dünyasında ve çalışanlarda İngilizce bilgisi seviyesine dikkat çekildiğini belirtti.

PERFORMANS DEĞERİ VE ZAM DÖNEMİ

Doğuş Aydın, “Yapılan Dünya çapında yapılan birçok araştırma Yabancı Dil öğreniminin iş hayatında çok önemli gelişime yol açtığını göstermekte. Özellikle ülkemizde ve dünyada Yabancı dil denilince ilk akla gelen ise İngilizce. İçinde bulunduğumuz aydaki en önemli dönem performans değerlendirmeleri ve zamlar. Araştırmaların gösterdiği kadarıyla çalışanların İngilizce biliyor olması yaklaşık olarak
%10-%15 oranında bir zam artışına yol açıyor. Bu nedenle birçok insanda özellikle Aralık döneminde İngilizce Eğitimi alma oranı aynı oranda artış göstermekte. Hatta öğrencilerimizden ‘Yarın, bir hafta veya bir ay sonra performans değerlendirmem var İngilizcemi geliştirmede yardımcı olurmusunuz?’ tarzında yüzlerce yardım talebi şeklinde mail almaktayız. Bir gün hatta bir saat bile alınacak eğitimlerin bir şey değiştirmeyeceği düşüncesi ise tamamen yanlış. Toplum olarak çalışan kesimde özellikle ne bildiğini bilmemek veya bildiğini yetersiz görme gibi bir kendine güvensizlik olgusu yer edinmiş durumda. Bu sebepten ötürü bir saatlik eğitimlerde özellikle kişide bu bilinci oluşturmak çok büyük önem taşıyor” dedi.

“SADECE 1 SAAT PRATİĞİN ARDINDAN ZAM ALAN DA VAR”

İş dünyasında sadece İngilizce pratik sınavı öncesi 1 saat ders alarak ertesi gün zam oranını artıran örnek öğrencileri de olduğunun altını çizen İngilizce Öğretim Uzmanı Doğuş Aydın, “Mesela ders esnasında farkında olunmadan Türkçe ve İngilizce olarak ses kayıtları alınıyor ve karşılaştırma yapılıyor. İş dünyası profesyonellerin arasında özellikle sadece 1 saat içinde bile yapılan bu tarz psikolojik aktivitelerle ertesi gün zam alan bir çok örnek var. Tabii ki bunun bilincine ancak İngilizce eğitimi almış olan insanlarda oluşturabiliyoruz. Aslında kısaca iş dünyasındaki insanlara ne bildiğinin farkına vardırmak kısa süreli çok ciddi verimli sonuçlar ortaya koyabiliyor”

KAMU ÇALIŞANLARINA DİL TAZMİNATI

İngilizce Öğretim Uzmanı Doğuş Aydın, kamu kurumlarında çalışanların ise da Yabancı Dil Sınavı (YDS) sınavıyla dil tazminatı alarak maaşını 19 ile 95 TL arası artırma imkanına sahip olduklarına dikkat çekerek, “YDS’den alınan puanın en az 75 olması gerekiyor ve A,B ve C olarak üç şekilde artmalı dil tazminatı almak mümkün. 5 senede bir YDS sınavına tekrar girilmediği takdirde bir alt seviyeden tazminat almanız ve C seviyesi iseniz tazminatın durdurulması mümkün oluyor” diye ekledi.

REKLAM ALANI