Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Katmerciler dünya çapında bir başarıya imza attı

Katmerciler dünya çapında bir başarıya imza attı
18 Temmuz 2013 07:54
A+
A-

Mehmet Katmerci
2010 yılında halka açılan, Türkiye araç üstü ekipman sektörünün lideri ve sektörünün borsadaki tek temsilcisi olan Katmerciler (KATMR), 2010 ve 2011 faaliyet raporlarıyla olduğu gibi, 2012 yılı faaliyet raporuyla, yeni uluslararası başarılara imza atarken başarı çıtasını daha da yükseltti.

Jüri değerlendirmesinde 100 üzerinden 99 puan alan Katmerciler’in“2012 Yılı Faaliyet Raporu”, ABD ve Avrupa başta olmak üzere, çok sayıda ülkeden 800’ün üzerinde şirketin katıldığı ve farklı kategorilerde 6 binden fazla başvurunun olduğu yarışmada, “Dünyanın En Yaratıcı”, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesinin de hem “En İyi” hem “En Yaratıcı” faaliyet raporu seçilerek üç kategoride “Platin” ödüllerin sahibi oldu. Katmerciler aynı zamanda, genel dünya sıralamasında yedinci olarak yakalanması zor bir başarıya imza attı.

Öte yandan şirket, kendi sektörü olan “Makine Araç ve Ekipmanları” sektöründe, iki yıldır olduğu gibi bu yıl da dünyanın en iyisi seçilerek üst üste üçüncü kez “Platin” ödül kazandı. Böylece Katmerciler, bu yıl LACP’den üç platin ödül birden kazanmış oldu.

Üç yıldır yarışmaya katılan Katmerciler, LACP’nin iki yıl önce gerçekleştirilen yarışmasında 2010 Yılı Faaliyet Raporuyla dünyada 59’uncu,Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nde 29’uncu olmuştu. Geçen yılki yarışmada başarısını daha yukarı taşıyan şirket, 2011 Yılı Faaliyet Raporuyla dünya genel sıralamasında 18’inciliğe, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nde ise 10’unculuğayükselmişti.

Bu yıl “En Yaratıcı Faaliyet Raporu” kategorisinde dünya birinciliğini alan şirket, geçen yıl aynı kategoride Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nin birincisi, dünyanın ise ikincisi olmuştu.

 LACP: “Etkileyici, yaratıcı, sıra dışı”

Katmerciler, 800’ü aşkın şirketin yer aldığı bu yılki yarışmada Türkiye’den yarışmaya katılan ve pek çoğu ülkemizin önemli markaları arasında yer alan şirketleri de geride bırakarak ülkemizin en iyi faaliyet raporunu hazırlayan şirketi olmayı başardı.

Türkiye’den yarışmada Akbank, Aktifbank, Arçelik, Aygaz, Ford Otosan, Garanti Bankası, Garanti Emeklilik, Gübretaş, Halkbank, İş GYO, ISU, TAV Havalimanları, Teknosa, Turkcell, Türkiye Finans, Vakıfbank ve Yapı Kredi gibi sektörlerinde önde gelen ve deneyimli çok sayıda şirket yer aldı.

Jüri üyelerinin notlarında ve LACP resmi değerlendirmesinde “yaratıcı, sıra dışı, etkileyici, dikkat çekici, mesajları etkili ileten, müthiş görselliğe sahip” gibi ifadelerin kullanıldığı Katmerciler 2012 Faaliyet Raporu, jüri değerlendirmesinde geçen yıl olduğu gibi yine 100 üzerinden 99puan aldı. Rapor, aynı zamanda şirketin iletişim danışmanlığını da yürütmekte olan CC İletişim koordinasyonunda bir ekip tarafından hazırlandı.

  Katmerci: Ülkemiz ve sektörümüz adına gurur duyuyoruz

Sonuçların açıklanması üzerine bir açıklama yapan Katmerciler İcra Kurulu Başkanı Mehmet Katmerci, halka açılmayı takiben katıldıkları üç yılda, çıtayı her yıl daha yukarı taşıdıklarını belirterek, “Üç yıl üst üste elde edilen başarılardan, şirketimiz için olduğu kadar ülkemiz ve sektörümüz için de gurur duyuyoruz” dedi. Kasım 2010 tarihinde halka açılarak Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladıklarını hatırlatan Katmerci, şunları söyledi:

“Araç üstü ekipman sektörünün, halka açık olan Türkiye’deki tek, dünyadaki üçüncü temsilcisiyiz. Halka açık bir şirket olarak paydaşlarımızla iletişime her zaman özel önem verdik. Özellikle yatırımcılarımızla açık ve şeffaf bir ilişki yürütmeye özen gösterdik. Faaliyet raporlarımızı hazırlarken bir yasal zorunluluğu yerine getiriyor olmakla yetinmeyerek, kurumsal kültürümüzü yansıtacak, vizyonumuzu ortaya koyacak, mesajlarımızın taşıyıcısı olacak, ulusal ve uluslararası ölçekte markamıza değer katacak nitelikte yaratıcı çalışmalar geliştirmeye gayret ettik. Halka  açılmamızın ardından üç yıldır kesintisiz bir şekilde, dünyanın en kapsamlı ve katılımı en yüksek faaliyet raporu yarışması olan ‘LACP Vizyon Ödülleri’ yarışmasına katılıyoruz. Üç yıldır arka arkaya elde edilen başarılar, bu yöndeki çabalarımızın uluslararası ölçekte takdir edilecek seviyede olduğunu gösteriyor. Başarı çıtasını her yıl yükselttik. Bu yıl çıtayı en yükseğe taşıyarak genel sıralamada Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nde birinci, dünyada yedinci olduk. Kendi kategorimizde ise üç yıldır dünya birinciliğini kimseye kaptırmadık. Ayrıca, bu yıl Avrupa’nın yanı sıra dünyanın en yaratıcı faaliyet raporu ödülünü almamız da, Katmerciler’in yenilikçi ve yaratıcı kimliğini ortaya koyması bakımından bizim için özel bir anlam ifade ediyor. Sonuç olarak,2012 Faaliyet Raporumuzla, dünyadan ve Türkiye’den pek çok büyük şirketi geride bırakıp üç platin ödül birden alarak elde edilmesi zor bir başarıya imza attık. Bu başarının altında imzası olan tüm ekibimizi yürekten kutluyorum.”

 

REKLAM ALANI