Dolar 32,3134
Euro 35,1082
Altın 2.292,61
BİST 9.049,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

KalDer ve BÜYEM’den kaliteli işbirliği

KalDer ve BÜYEM’den kaliteli işbirliği
28 Haziran 2013 14:34 | Son Güncellenme: 28 Haziran 2013 14:46
A+
A-

KALDER

Türkiye Kalite Derneği ile Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nin kuruluşlardaki yönetim kalitesini yükseltmek amacıyla düzenlediği “Yönetim Kalitesi Geliştirme” programını tamamlayanlara sertifikaları 22 Haziran’da düzenlenen törenle verildi.

Türkiye’de 1991’den bu yana iş dünyasının kalite çıtasını yükseltecek çalışmalara imza atan Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nin (BÜYEM) kuruluşlardaki yönetim kalitesini geliştirmek üzere hazırladığı Yönetim Kalitesi Geliştirme programı tamamlandı.

Basından, ulaştırma, iletişim, otomotiv ve metal sanayiye kadar birbirinden çok farklı sektörlerde görev yapan çalışanların ve üst düzey yöneticilerin büyük ilgi gösterdiği üç ay süreli eğitim programını başarıyla tamamlayanlara sertifikaları 22 Haziran’da BÜYEM’de düzenlenen törenle verildi.

 

KalDer ve BÜYEM işbirliğinde yürütülen “Yönetim Kalitesi Geliştirme” programı,  yönetici, yönetici adayı ve çalışanların kişisel gelişimlerinin yanı sıra, kuruluşlarının gelişimine de önemli bir katkı yapabilecek bilgi ve deneyimleri kazanmaları amacıyla hazırlandı.

Kaliteyi yaşam biçimi haline getirmeyi hedefleyen programda, Toplam Kalite, Mükemmellik Modeli, Bireysel Kalite Sorumluluğu, Liderlik, Değişim Yönetimi, Risk Yönetimi, Süreç Yönetimi, Performans Yönetimi, Stratejik Planlama, İnovasyon gibi birçok konuda eğitimler verildi.

KALDER 1

BÜYEM ile yararlı bir eğitim programına imza attıklarını dile getiren KalDer Genel Sekreteri Akın Alıkçıoğlu, “Yönetim Kalitesi Geliştirme Programı’nda Türkiye’nin en güzide ve başarılı üniversitelerinden Boğaziçi Üniversitesi ile, Türkiye’nin en itibarlı STK’larından olan KalDer’in ortaklığının kuvvetli bir sinerji yarattığını düşünüyorum. Program; KalDer’in misyon olarak yaygınlaştırmayı üstlendiği EFQM Mükemmellik Yönetim Modeli’nin özellikle Liderlik, Strateji, Çalışanlar ve Müşteri gibi en önemli ve öncelikli kriterleri üzerine kurulmuştur.

 

Programın teorik bilgilerin yanında deneyim paylaşımları, fabrika ziyaretleri, proje hazırlama ve sunumlarını içerecek şekilde uygulanması katılımcıların bilgi ve yetkinliklerinin gelişmesine katkı sağlamıştır.

KalDer, Türkiye’de her alanda en önemli çözülmesi gereken sorunlardan biri olarak “Yönetim ve Yönetici Kalitesi” olarak görmekte, üstlendiği misyon gereği topluma ve Türk iş dünyasına katkı sağlamak amacıyla bu konularak yönelik hizmet ve etkinliklerini arttıracaktır.” diye konuştu.

Program İçeriği

“Yönetim Kalitesi Geliştirme” programında, deneyim paylaşımları, işletme ziyaretleri, uygulamaya dönük proje çalışmaları yapıldı; bu yolla katılımcılara gerçek hayattaki sorunlar ve başarılı uygulamalar da aktarıldı.

Üniversite-Özel Sektör işbirliğinin önemini vurgulayan “Yönetim Kalitesi Geliştirme” Programı Akademik Koordinatörü Prof. Dr. Ali R. Kaylan, “Öğrenme yolculuğumuzun gerçekleşen etabında, on bir katılımcımız ve 21 eğitmenimizle, her birimizin bilgi ve deneyim dağarcığının daha genişlediğine, mükemmellik ve iyi yönetişim ilkelerinin düşünce kalitemiz içerisine daha çok yerleştiğine inanıyorum.

Program kapsamında farkındalık yaratmak ve içselleştirmek için ortak çaba harcadık. Bu çabalar doğrultusunda katılımcılarımızın düşünce kalitesinde, yeni ufuklar açıldığını ümit ediyorum.

Yönetim kalitemizi geliştirmenin önemli olduğuna inanıyorsak, birinci dönemini tamamlamış bu programa kararlılık ve süreklilikle devam etmeliyiz” dedi.

 

REKLAM ALANI