Dolar 32,5069
Euro 34,9330
Altın 2.437,78
BİST 9.717,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Kağıthane belediyesi 180 bin yapı stokunun yüzde 26’sını dönüştürdü

Kağıthane belediyesi 180 bin yapı stokunun yüzde 26’sını dönüştürdü
07 Temmuz 2013 09:14
A+
A-

Kağıhane belediye başk.

Yıllardır süren çarpık yapılaşmanın yerini kentsel dönüşüm çalışmaları alıyor. Son yıllarda yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla çehresi değişen ilçelerden birisi de Kağıthane. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla her geçen gün daha da yenilenen Kağıthane’de bu alanda çalışmalar hız kesmiyor. 180 bin yapı stokunun yüzde 26’sının dönüştürüldüğü Kağıthane’de kentsel dönüşüm, günde 28 katlı bir binanın yıkılıp yeniden yapılması hızında ilerliyor. Kağıthane’deki binaların 1/4’ünü yenilediklerini söyleyen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane’de gerçekleştirilen dönüşümler hakkında bilgiler verdi.

Kağıthane Belediyesi’nin kentsel dönüşümü teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği Ada Bazında Kentsel Dönüşüm Çalışmaları kapsamında Talatpaşa Mahallesi’nde 137 adet daireden oluşan rezidansın temeli atıldı. 2 blok olarak inşa edilecek olan örnek projenin temel atma törenine Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın yanı sıra İstanbul Vali Yardımcısı Ali Kazgan, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Adak, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, firma yetkilileri, STK temsilcileri ve oda başkanları, mahalle muhtarları ile birim müdürleri katıldı.

kağıthane belediyesi

Temeli atılan bu projenin Talatpaşa Mahallesi’ne çok şey katacağını belirten Başkan Fazlı Kılıç, dönüşümden vatandaşların da memnun olduğunun altını çizdi.

Kağıthane’nin 4’te biri dönüştü…

İlçenin İstanbul’un cazibe merkezlerinden birisi haline geldiğini belirten Başkan Kılıç, “ Kağıthane kentsel dönüşüm hızlı bir şekilde ilerliyor. Burada 37 bina yıkıldı ama 137 daire ortaya çıkacak. Göreve geldiğimiz 2004’den bugüne Kağıthane’nin tam yüzde 26’sını dönüştürdük. Kentsel dönüşümün hızını rakamsal bir ifade ile anlatmak istesek her gün 28 dairelik bir apartmanı yıkıp yapıyoruz. Yüzde 26 oranında bir dönüşüm 46 bin bağımsız bölüme tekabül ediyor. 140 bin kişinin yaşadığı bir alanı dönüştürmüş olduk. Bu kadar kısa bir zaman içerisinde yeni bir şehir kurduk. Yani Anadolu’da herhangi bir şehirden büyük bir şehir kurmuş olduk” dedi.

REKLAM ALANI