Dolar 32,3342
Euro 35,1132
Altın 2.308,92
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Kadın çalışan oranında ülke ortalamasının çok üzerinde

Kadın çalışan oranında ülke ortalamasının çok üzerinde
08 Mart 2014 09:37
A+
A-

kadingirisimci

 Türkiye’de kadınların iş gücüne katılma oranı ortalama yüzde 29 iken, EY Türkiye’nin toplam çalışanlarının yaklaşık yüzde 50’si kadınlar oluşuyor. EY Türkiye’de kadınların ağırlığı sadece alt kademedeki çalışanlarla sınırlı kalmayıp üst düzey yöneticileri ve şirket ortaklarını da kapsıyor.

 TÜİK’in son verilerine göre Türkiye’de yaklaşık olarak 38,2 milyon ile kadınlar toplam nüfusun yüzde 49,8’ini oluşturuyor. Her ne kadar kadınlar nüfusun yarısını oluştursa da iş gücüne katılımda ise erkeklerin epeyce gerisinde kalıyor. 2012 yılında erkeklerin iş gücüne katılım oranı yüzde 71 olarak gerçekleşirken bu rakam kadınlar için sadece yüzde 29,5 olarak hesaplandı. Benzer bir durum üst düzey yöneticilerin dağılımında da gözleniyor. Yine TÜİK’in verilerine göre, kadın yöneticilerin kamudaki oranı yüzde 9,3 gibi çok düşük bir seviyede kalıyor.

Türkiye’de tablo böyle iken, tüm çalışanlarına fırsat eşitliği sunmaya önem gösteren denetim ve danışmanlık şirketi EY Türkiye, kadın ve erkek çalışan sayısındaki denge ile dikkat çekiyor. Toplam 1100 çalışanı içerisindeki kadın çalışan sayısı 544 iken, üst düzey yöneticilerinin 148’ini erkekler, 89’unu ise kadınlar oluşturuyor.Türkiye’de kadınların çalışma hayatına katılmalarını teşvik eden birçok uygulamaya sahip olan EY Türkiye’nin şirket ortaklarının 24’ünü erkekler 16’sını ise kadınlar oluşturuyor.

Herkesin “daha iyi bir çalışma dünyası”na sahip olması temel prensip

Çalışanlarının yüzde 50’si ve ortaklarının yüzde 39’u kadın olduğuna dikkat çeken EY Türkiye İK Direktörü Emre Çavuşoğulları, “Global olarak farklılıklara saygı gösteren, kapsayıcı ve her bir çalışanına bütünün parçası olma adına fırsat eşitliği sunan bir kurum olmaya özen gösteriyoruz. Şirket olarak global ve yerel ekiplerimizle, çalışan memnuniyetine yönelik anketler gerçekleştirerek ölçümlemeler yapıyoruz. Global 2020 vizyonumuz olan ‘Daha iyi bir çalışma dünyası oluşturmak’ ayrım yapmadan her çalışanımız için attığımız adımlardan biri” dedi.

Worksmart uygulamasıyla çalışan anneler destekleniyor

Work smart uygulaması ile annelerin esnek çalışma saatleri içerisinde kendi gereksinimlerine göre farklı modellerden yararlanabildiklerini ifade eden Çavuşoğulları, bu uygulama ile annelerin yarı zaman ya da azaltılmış çalışma saatlerine geçiş yapabildiğini belirtti.

REKLAM ALANI