Dolar 32,3652
Euro 34,9611
Altın 2.325,56
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

JP Morgan Mekez’den faiz beklentisini açıkladı

JP Morgan Mekez’den faiz beklentisini açıkladı
22 Eylül 2016 12:04
A+
A-

jp_morgan_650_5

JP Morgan, Merkez Bankası’nın yarınki toplantıda, faiz koridorunun üst sınırında 25 baz puan indirim beklediğini kaydetti

JP Morgan, açıklamasında, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB), altı ay art arda üst sınırın indirilmesi ile faiz koridorunu daraltarak politikasını sadeleştirmekte olduğunu ve bu yaklaşımın Perşembe günü düzenlenecek olan Para Politikası Kurulu toplantısında da devam etmesini beklediklerini belirtti.

Banka, güçlü küresel risk iştahı, Türk Lirası’ndaki istikrar ve fiyat baskılarındaki dönemsel zayıflamanın Merkez Bankası’na faiz indirimi fırsatı yarattığını ve TCMB’nin bu fırsatı kullanarak koridorun üst sınırında 25 baz puanlık daha indirim bekledikleirni vurguladı. Ekonomik faaliyetteki zayıflama ve yavaş kredi büyümesinin de bu hareketi makul kılacak diğer faktörler arasında olduğu belirtildi. Banka, TCMB’nin diğer faizlerde ise değişikliğe gitmesini beklemediğini ifade etti.

Böylelikle, JPMorgan, 1 hafta vadeli repo faizinin (gösterge faiz) değiştirilmeyerek yüzde 7.50, gecelik borçlanma faizinin (koridorun alt sınırı) değiştirilmeyerek yüzde 7.25’te bırakılmasını ve koridorun üst sınırı niteliğindeki gecelik borç verme faizinin ise 25 baz puan düşürülerek yüzde 8.25’e çekilmesini beklediğini duyurdu. Banka bu beklentilerin piyasa beklentilere paralel olduğunu vurguladı.

REKLAM ALANI