Dolar 32,4923
Euro 34,9263
Altın 2.438,81
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

İttifak Holding geleceğe köprü kuruyor

İttifak Holding geleceğe köprü kuruyor
30 Haziran 2013 09:58 | Son Güncellenme: 30 Haziran 2013 10:09
A+
A-

MehmetAliKorkmaz1

İttifak Holding, 2012 yılı çalışmalarını değerlendirdiği Olağan Genel Kurul’unu ortaklarının yoğun katılımı ile gerçekleştirdi. Genel Kurul’da konuşan İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz, 10 yılda 5 kat büyüme hedefinde olduklarını söyledi.

Anadolu sermayesinin Türkiye’deki en önemli temsilcilerinden olan İttifak Holding, olağan Genel Kurul’unu 29 Haziran 2013 Cumartesi günü Konya’da düzenledi. Dedeman Otel’de gerçekleştirilen genel kurulda Holding’in 2012 yılı faaliyetleri değerlendirildi. Tamamı halka açık bir halk şirketi olan İttifak Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz, hissederlara ve potansiyel yatırımcılara önemli mesajlar verdi.

İttifak Holding geleceğe köprü kuruyor

İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz Türk insanının girişimci ruhunun ve dayanışma duygusunun bir tezahürü olan İttifak’ın, sürdürülebilir büyüme, istikrar ve verimlilik kavramları ile özetlediği yönetim felsefesinin meyvelerini 2012 yılında da almaya devam ettiğine dikkat çekti. Korkmaz, “2012 yılında konsolide ciromuz 938 milyon TL oldu. Grubumuzun 2012 yılındaki ihracatı yaklaşık %23 artışla 89 Milyon TL olarak gerçekleşirken, yaptığımız yatırımların tutarı da bir önceki yıla göre yaklaşık %44 artarak 28 Milyon TL oldu. Yaklaşık 5 bin kişilik istihdamımız, ülke sınırlarını aşan faaliyetlerimiz ve en önemlisi de köklü geçmişimiz ve değerlerimizden aldığımız ilhamla, güçlü bir geleceğe köprü kuruyoruz” dedi.

Yeni makarna üretim hattı yatırımı yapıldı, ihracatta %55 büyüme kaydedildi

Holding iştirakleri hakkında bilgiler veren Mehmet Ali Korkmaz, “Selva’da 2011 yılında 6 milyon euro’luk yatırım tutarı ile gerçekleştirdiğimiz %75’lik üretim kapasitesi artışının başarılı sonuçlarını 2012 yılında almaya başladık. Yeni hat yatırımımızla, günlük üretim kapasitemizi 125 tondan 210 tona çıkardık ve ihracatta %55’lik bir büyüme oranı yakaladık. Bu yatırımımız, ihracattaki artışla karşılık bulmuş oldu. Selva’nın hem iç hem de dış pazarda yükselen grafiğini önümüzdeki dönemde de artırarak sürdürmesi için ürün gamını genişletmeyi arzuluyoruz. Bu bağlamda yeni ürünler üzerinde çalışıyoruz.” dedi.

Adese’nin metrekare verimliliği artışı, sektör ortalamasının dört katı üzerinde gerçekleşti

Mehmet Ali Korkmaz, İttifak Holding’in perakende markası Adese ile ilgili de şunları söyledi: “Yaklaşık 2 yıl önce halka arz ettiğimiz perakende markamız Adese için, 2012 yılını ‘verimlilik yılı’ olarak tanımlayabiliriz. 2012’de özellikle verimlilik çalışmaları bizim açımızdan en öncelikli konuların başında geldi. Bu kapsamda Adese’de verimlilik ve yenilenme çalışmalarını başarıyla hayata geçirdik ve öncelikli olarak planlarımız doğrultusunda bulunduğumuz lokasyonlarda düzenlemelere gittik.  Verimlilik ve yenilenme operasyonlarımız sonucunda metrekare olarak küçülmemize rağmen metrekare verimliliği artışında sektör ortalamasının yaklaşık 4 katı üzerinde bir oran yakaladık. Bu süreçte 7 şubemizi baştan aşağı yenilerken, 24 şubemizi de lokal olarak modernize ettik. Yenilediğimiz şubelerimizde ise %65’e varan oranlarda ciro artışı sağladık. Ayrıca geçtiğimiz yıl içerisinde ürün portföy optimizasyonu yaptık. Gelecek dönemde özel tüketici grupları için gereken ve piyasada bulunurluğu yüksek seviyede olmayan özel ihtisas ürünlerine de odaklanacağız. Müşterilerimizin en çok tercih ettiği ürünlerin bulunurluk oranını artırarak nitelikli ve kaliteli ürünlerin uygun fiyata sunulduğu bir perakende markası olmaya da devam edeceğiz.”

Yıllık ortalama 2000 konut üretim kapasitesine sahip inşaat sektöründeki markaları Seha Yapı’nın inşaat sektörünün iddialı şirketlerinden biri olarak gelişimini sürdürdüğünü kaydeden Mehmet Ali Korkmaz, “Seha Yapı ile Anadolu’nun farklı şehirleri ve özellikle İstanbul’da yüksek nitelikli konut projeleri geliştirmeyi planlıyor, yurtdışında da proje üretme hedefimizi realize etmeyi amaçlıyoruz. Önümüzdeki dönem için Seha Yapı’da sürpriz projeler üzerinde çalışıyoruz. Mevcut ve yeni projeleri ile Seha Yapı sektördeki önderliğini sürdürecek inşallah”diye konuştu.

Korkmaz, 60’dan fazla ülkeye değirmen makineleri ihracatı gerçekleştiren ve komple değirmen sistemleri kuran iştirakleri İmaş Makine için ise, “2011’de değirmen makineleri sektör ortalamasından iki kat fazla büyüme kaydeden İmaş Makine, 2012 yılında yine sektör ortalamasının üzerinde büyüme kaydetti. Şirketimiz, sanayi tipi testere tezgahları sektöründe de 2012 yılında ortalama %23 büyüyerek pazar payını artırmaya devam etti. Bu minvalde, ihracattaki artan talep fırsatını yakalamak amacıyla makine şirketimizi daha büyük bir üretim sahasına taşımayı planlıyoruz” dedi. Korkmaz, tarım ve hayvancılık sektöründe İttifak’ı temsil eden Selet’le ilgili olarak da “Et ve yumurtanın sektördeki önemli oyuncularından biri olan Selet’in önümüzdeki dönemde, farklı lokasyonlardaki tesislerini yaklaşık 1 milyon metrekare alan üzerine kurulacak yeni entegre tesise taşıma yönündeki çalışmalarımız sürüyor. Taşıdığımız tesislerin arsalarında da inşaat şirketimiz Seha Yapı ile ticari alan ve konut projeleri geliştirmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Konya-Karaman bölgesindeki güneş enerjisi kapasitesinin %10’unu kurmaya talibiz

Yeni bir sektör olarak enerji alanına girmeyi planladıklarına da değinen Korkmaz, enerji sektöründeki faaliyetlerini de şöyle özetledi: “Şimdiye kadar portföyümüzü büyüme potansiyeli taşıyan sektörlere konumlandırdık. Dünyada enerji talebinin gelecek çeyrek yüzyılda neredeyse iki katına çıkacağı tahmin ediliyor. Bu bağlamda enerji sektörüne olan ilgilimizi artırdık ve güneş enerjisinden elektrik üretimi yapmak üzere Afta, Erpa ve Afen adında üç şirket kurduk. Bu firmalarımızca kurulan ölçüm istasyonlarında EPDK’nın öngördüğü değerleri yakaladık ve Haziran ayının ilk haftalarında güneş enerjisinden elektrik üretmek amacıyla yaklaşık 14 MW’lık güneş enerjisinden elektrik üretimi lisansına başvuru yaptık. Bu başvuru, 2013 yılı Konya ve Karaman için belirlenen 130 MW güneş enerjisi kapasitesinin yaklaşık %10’una tekabül ediyor. Yani bu bölgedeki kapasitenin yaklaşık %10’unu kurmaya talibiz.”

Güneş enerjisinin yanı sıra HES ve rüzgar santralleri gibi diğer yenilenebilir enerji kaynakları ile de ilgilendiklerini belirten Korkmaz, “Öncelikle kendi tükettiğimiz enerjiyi üretmeyi, uzun vadede de piyasaya elektrik arz eden bir yapıya kavuşmayı hedefliyoruz. Bu süreçte HES ve rüzgâr santralleri gibi diğer yenilenebilir enerji kaynakları da gündemimizde olmaya devam edecek” dedi.

Hedef, 2023’e beş kat büyüyerek girmek

Mehmet Ali Korkmaz, 2023 hedefleri için ise, “25. kuruluş yıl dönümümüzü kutladığımız 2013 yılından itibaren, ülkemizin 2023 vizyonunu gerçekleştirmesine kadar geçecek 10 yıllık süre içinde, en az 5 kat büyümek gibi bir hedef koyduk kendimize. Bu 5 kat büyüme ile 2023 yılında, ülkemizin artan ekonomik gücü ve siyasi istikrarının verdiği olumlu işaretleri de göz önüne aldığımızda, 5 milyar TL konsolide ciro ve 10 bin doğrudan çalışana sahip, yurt içi ve dışında stratejik önemi olan sektörlerde faaliyetleri bulunan, küresel bir güç haline gelmiş olacağız. Geçtiğimiz on yıllık süreçte dört kat büyümüş bir grup olarak, bunu yapacak güç ve inançta olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim.” dedi.

REKLAM ALANI