Dolar 32,4657
Euro 34,8326
Altın 2.478,35
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

“İşvereni Yakan Sorunlar” konuşulacak

“İşvereni Yakan Sorunlar” konuşulacak
31 Mayıs 2014 11:47 | Son Güncellenme: 31 Mayıs 2014 11:53
A+
A-

yeni bir işİnsan kaynakları alanındaki yeni uygulamaları ele almak amacıyla düzenlenen Yenibiris.com Gündem Toplantıları bu kez Datassist-Egemenoğlu işbirliği ile çeşitli illerde gerçekleştirilecek. İlki 3 Haziran’da Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılacak toplantılarda işverenleri yakından ilgilendiren rekabet yasağı, iş sözleşmesinin feshi, fazla mesai gibi konular irdelenecek.

Yenibiris.com’un Datassist-Egemenoğlu işbirliği ile düzenleyeceği Gündem Toplantıları’nın ilki 3 Haziran’da İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Natuk Birkan Salonu’nda 13.30-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. “İşvereni Yakan Sorunlar” başlığı altında düzenlenecek toplantıda, “Rekabet Yasağı ve Gizlilik Sözleşmeleri”, “İş Sözleşmesinin Sona Ermesi” ve “Fazla Çalışma” başlıkları Egemenoğlu Hukuk Kurucu Ortağı Yunus Egemenoğlu ve Kıdemli Av. Başak Arslan tarafından masaya yatırılacak.

“Rekabet Yasağı ve Gizlilik Sözleşmeleri” konu başlığı altında; gizlilik sözleşmelerinde dikkat edilmesi gerekenler, çalışanın genel olarak sır saklama borcu, sır saklama borcuna uymamanın sonuçları, rekabet yasağı sözleşmelerinde dikkat edilmesi gerekenler ile rekabet yasağının kapsamı ve sınırlandırılması tartışılacak. “İş Sözleşmesinin Sona Ermesi” başlığı altında personelin ve işverenin fesih nedenlerine bakışı ve dikkat edilmesi gerekenler ile ikale sözleşmeleri masaya yatırılırken ayrıca fazla çalışma, fazla çalışma ücreti, iş sözleşmelerinde fazla çalışma hükümleri, bu hükümlere uymamanın hukuki ve cezai riskleri, konuyla ilgili güncel yargı kararları ve fazla çalışma durumunda ücret hesap pusulasında dikkat edilmesi gerekenler gibi konular konuşulacak.

Datassist Genel Müdürü Ayşe Nazmiye Uça’nın moderatörlüğündeki “İşvereni Yakan Sorunlar” başlıklı Gündem Toplantıları, İstanbul’un ardından 5 Haziran’da Bursa’da, 10 Haziran’da Ankara’da ve 12 Haziran’da Gaziantep’te düzenlenecek.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI