Dolar 32,5869
Euro 34,8379
Altın 2.507,90
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

İstihdama Asıl Etki KOBİ’lerden Gelecek

İstihdama Asıl Etki KOBİ’lerden Gelecek
11 Şubat 2017 14:46
A+
A-

İstihdam seferberliği, işsizliği yüzde 7’ye kadar geri çekebilir

İşsizlik sorununu çözmeye yönelik olarak başlatılan istihdam seferbeliğine, eleman.net de katıldı. Eleman.net Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Duyarlar, istihdam seferberliğine KOBİ’lere özel %50’ye varan indirimle katılacaklarını söyledi. Duyarlar, istihdam seferberliğinin tam olarak uygulanması halinde kısa sürede işsizliğin yüzde 7’ye kadar çekilebileceğini ifade etti.

Ayda ortalama 10.000 kişiye istihdam olanağı sağlayan Eleman.net, son dönemde Türkiye ekonomisinde işsizlik rakamlarının yükselmesinden kaynaklı sorunları çözmek adına atılan adımlara destek verdi. Eleman.net Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Duyarlar, içinde bulunduğumuz dönemin Türkiye’ye ve ülke ekonomisine sahip çıkma dönemi olduğunun altını çizerek, bu kapsamda istihdam seferberliğine KOBİ’lere özel %50’ye varan indirimlerle katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi.

ASIL ETKİ KOBİ’LERDEN GELECEK

Eleman.net Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Duyarlar, bu çağrıya büyük holding ve grupların cevap vermesinin çok önemli olduğunu belirterek, asıl etkiyi sağlayacak olanın KOBİ’lerin katılımı olacağını kaydetti. Türkiye’de firmaların neredeyse %95’inin KOBİ’lerden oluştuğunu dile getiren Duyarlar, “KOBİ’lerde ve büyük firmalarda sayısal anlamda en çok ihtiyaç duyulan pozisyonlar mavi yaka ve ara kademe pozisyonlar oluyor. Aynı şekilde iş arayanların ve işsizlik sorunu yaşayanların çalışabilecekleri pozisyonlar genellikle mavi yaka ve ara kademe pozisyonlar olması nedeni ile belirtilen istihdam seferberliğinde hem firmalar hem de iş arayanlar için en çok ihtiyaç bu alanda olacaktır. Bu doğrultuda hizmet, perakende, sanayi, inşaat, gıda ve tekstil sektörlerinin öne çıkacağını söyleyebiliriz” dedi.

İSTİHDAM ARTIŞI MART’TA ORTAYA ÇIKACAK

TÜİK verileri hakkında bilgi veren Duyarlar, şöyle konuştu;

“Son olarak açıklanan Ekim 2016 işsizlik rakamlarına baktığımızda 3 milyon 647 bin kişi işsiz ve işsizlik oranı %11,8 olarak açıklanmıştı. Böyle bir istihdam seferberliğinin tam olarak gerçekleşmesi durumunda 1.500.000 kişilik bir istihdam teorik olarak işsizlik oranını %7 gibi bir noktaya taşıyabilir. En düşük ihtimalle işsizlik oranının tek haneli rakamlara inmesine yardımcı olacaktır. Tabii ki firmaların bu seferberliğe katılımı çok önemli. Yapılacak bu çalışmaların etkisini ise en yakın Mart 2017 işsizlik rakamlarında görülecektir.”

KOBİ’LERE YÜZDE 50’YE VARAN İNDİRİM

Gökhan Duyarlar, istihdam seferberliğinin işsizlik oranlarını düşürmesine paralel olarak ekonomiye katkı sağlayacağını belirterek, “Eleman.net olarak Türkiye’deki şirketlerin nabzını yakından tutan bir işkolundayız. Bu nedenle biz de üye firmalarımıza istihdam arayışlarında en doğru çalışanlara en hızlı biçimde ulaşmaları için destek vermekten kıvanç duyuyoruz. İstihdamla büyüyen firmalar daha fazla üretim/iş yapabilecekler ve bu oranda ekonomiye katkı sağlayacaklardır. Biz de bu sürece destek olmak amacıyla KOBİ’lere özel %50’ye varan indirimlerle aradıkları elemanı en kısa sürede bulmalarına katkı sunacağız. Ayrıca bu süreçte firmalara devlet tarafından verilecek destekler de büyük önem taşırken, çalışmanın daha etkili olmasına katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

REKLAM ALANI