Dolar 32,3484
Euro 35,0098
Altın 2.329,81
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

İstihdam yükünü perakende sırtladı

İstihdam yükünü perakende sırtladı
22 Kasım 2016 14:32
A+
A-

yenibiris_gida_perakende_gorsel_1

Eleman.net’in ağustos, eylül ve ekim aylarını kapsayan üç aylık verilerine göre, perakende sektörüne yönelik iş ilanları, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 142’nin üzerinde artış gösterdi. Eleman.net Genel Müdürü Özlem Demirci Duyarlar, “Ağustos ayı işgücü istatistiklerinin de işaret ettiği gibi, istihdam yükünü hizmet sektörü ile birlikte perakende sektörü yükleniyor” dedi.

Mavi yaka ve ara kademe pozisyonlarda lider insan kaynakları platformu Eleman.net’in verilerine göre, perakende sektörünün çalışan ihtiyacında önemli oranda artış kaydedildi. Verilere göre, perakende sektörüne yönelik iş ilanları, yılın ağustos, eylül ve ekim aylarını kapsayan üç aylık döneminde, geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 142,5 oranında arttı.

Konu ile ilgili bilgi veren Eleman.net Genel Müdürü Özlem Demirci Duyarlar, perakendedeki eleman ihtiyacının yoğunluğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ağustos ayı işgücü istatistiklerinin de işaret ettiği gibi, sanayi ve inşaat sektörlerinde istihdam azalırken, istihdam yükünü hizmet sektörü ile birlikte perakende sektörü yükleniyor. Verilerimizde görülen artış da istatistikleri doğrular nitelikte.”

Perakende sektöründe en çok aranan pozisyonun yüzde 41 ile satış danışmanı/temsilcisi olduğunu belirten Duyarlar, “Mağaza/şube elemanı ve yöneticisi, kasiyer, reyon görevlisi ve barista da sektörün yoğun olarak ihtiyaç duyduğu diğer pozisyonlar olarak öne çıkıyor. En çok başvuru alan pozisyonlar da ilanlara paralel biçimde sıralanıyor” dedi.

Eleman.net’in sirkülasyonun çok, eleman ihtiyacının yoğun ve acil olduğu perakende sektörüne ürün ve hizmetleri ile çözüm sağlamaya devam ettiğini söyleyen Duyarlar, “Sektörün dinamiklerine uygun altyapımız, mobil uygulamalarımız ve mobil mülakat sistemi ile perakendenin istihdam kaynağı olmayı hedefliyoruz. Özellikle mobil mülakat sistemi ile firmalar, farklı şube ve lokasyonlar için adaylarla yüz yüze görüşme ihtiyacını teknolojinin yardımı ile farklı bir şekilde giderirken, istihdam süreçlerini de önemli oranda kısaltıyorlar. Ayrıca mobil uygulamamız ve mobil uyumlu sitemiz ile adayların her an her yerden kolayca iş ilanlarına ulaşabilmelerini ve başvuru yapabilmelerini sağlıyoruz” diye konuştu.

Perakende Sektöründe En Çok Aranan Pozisyonlar

Pozisyon İlan yüzdesi
Satış Danışmanı / Temsilcisi 41
Mağaza/Şube Elemanı 18
Mağaza/Şube Yöneticisi 16
Kasiyer 7
Reyon Görevlisi 6,5
Barista 5

Perakende Sektöründe En Çok Başvuru Yapılan Pozisyonlar

Pozisyon İlan yüzdesi
Satış Danışmanı / Temsilcisi 38
Mağaza/Şube Elemanı 19
Mağaza/Şube Yöneticisi 6
Kasiyer 6,5
Reyon Görevlisi 3
Barista 4
Host / Hostes 5

Perakende Sektöründe İlanların İl Dağılımı

Şehir
İstanbul Avrupa 34,43%
İstanbul Anadolu 25,30%
İzmir 6,68%
Ankara 6,09%
Bursa 3,20%
Kocaeli 2,91%
Antalya 2,26%
Muğla 1,60%
Denizli 1,38%
Balıkesir 0,92%
Gaziantep 0,92%
Manisa 0,90%
Adana 0,85%
Mersin 0,78%
Konya 0,73%
REKLAM ALANI